Nejprodávanější desku v Británii mají Bastille

11.03.2013 10:17 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Minulý týden měla kapela Bastille nejvyšší novinku mezi singly, tento týden se jim to podařilo i mezi alby. Slavit mohou i Stereophonics, kteří mají další desku v nejlepší trojce. Mezi singly je novinkou týdne hit "Ready Or Not" od Bridgit Mendler.
Justin Timberlake - Mirrors
© facebook interpreta
Po dlouhé stagnaci na sedmičce se nahoru dostal hit "When I Was Your Man", Bruno Mars tak potvrdil pozici jednoho z nejoblíbenějších zpěváků současnosti. S velkou pravděpodobností se ale bude muset spokojit, stejně jako u předešlého singlu "Locked Out Of Heaven", s místem těsně pod vrcholem. Na něm totiž setrvává Justin Timberlake se svými Zrcadly. Každým dalším týdnem je také blíže vrcholu balada "Just Give Me A Reason" od Pink. Nyní je těsně pod stupni vítězů, kde se udržela nejvyšší novinka minulého týdne, kapela Bastille.

Na sedmičce je jedna z mála nových skladeb v žebříčku. Postarala se o ni mladá americká zpěvačka Bridgit Mendler, která tam vystoupala se svým debutovým singlem "Ready Or Not". Píseň sice v Americe vyšla již v létě minulého roku, ale přes oceán se dostala až na začátku letošního roku, v Británii singl vyšel jako součást remixového EP 3. března. Dvě další novinky najdeme až na konci první padesátky. Jde o singl "X You", který nahrál švédský DJ Avicii, a "Sticks And Stones" od Arlissa.

    Top 10 - singly:
  1. Justin Timberlake - Mirrors
  2. Bruno Mars - When I Was Your Man
  3. Bastille - Pompeii
  4. Pink feat. Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  5. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
  6. One Direction - One Way Or Another (Teenage Kicks)
  7. N Bridgit Mendler - Ready Or Not
  8. Avicii feat. Nicky Romero - I Could Be The One
  9. Baauer - Harlem Shake
  10. Taylor Swift - I Knew You Were Trouble

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Bastille - Bad Blood
© facebook interpreta
Minule měli nejvyšší novinku mezi singly, tento týden to kapela Bastille dotáhla na nejvyšší novinku i mezi alby. "Pokud je to pravda, pak je to ta nejsměšnější věc, jakou jsem kdy slyšel. Jsme zcela unešeni tím, kolik lidí si koupilo naše album, a nemám ponětí, co na to říct," prohlásil frontman skupiny Dan Smith. O vedoucí pozici se po většinu týdne přetahovali se Stereophonics. Ti se svým osmým albem "Graffiti On The Train" nakonec skončili až třetí. Na dvojce je vítězka dvou předešlých týdnů Emeli Sandé.

Po pěti letech vydala čtvrté album "Girl Who Got Away" Dido. Pátým místem britští fanoušci zpěvačce dokázali, že ji mají stále rádi. Všechny její desky totiž byly v nejlepší pětce albové hitparády. Čtvrtou novinkou v nejlepší desítce, konkrétně na devítce, je album "Sing To The Moon", jde o debut, který nahrála Laura Mvula. Té byl úspěch předpovězen již na začátku roku, kdy byla nominována na BBC Sound Of 2013. Další novinka je na devětatřicátém místě, jde o album "People Hell And Angels" Jimiho Hendrixe. Snad se těmto novinkám bude dařit i následující týden a nedopadnou jako Atoms For Peace. Ti se totiž po druhém týdnu prodeje alba "Amok" propadli z pátého až na jednatřicáté místo.

Stejně jako u singlů byl Bruno Mars jedním z mála, kteří se posunuli v žebříčku nahoru. Se svým "Unorthodox Jukebox" je čtvrtý. Skok mezi nejlepší desítku zaznamenal i Olly Murs, minule devatenáctý, a Pink na desítce, která byla před týdnem až jednadvacátá. V příštím týdnu zaútočí na nejvyšší příčky z velkou pravděpodobností David Bowie a Hurts, kteří vydávají očekávanou desku "Exile".

    Top 10 - alba:
  1. N Bastille - Bad Blood
  2. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  3. N Stereophonics - Graffiti On The Train
  4. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox
  5. N Dido - Girl Who Got Away
  6. ▼ Různí - Les Misérables: Highlights From The Motion Picture Soundtrack
  7. Olly Murs - Right Place Right Time
  8. Mumford & Sons - Babel
  9. N Laura Mvula - Sing To The Moon
  10. Pink -. The Truth About Love

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY