Ohm Square chystají návrat, první vyjde "Resist Dance EP"

25.02.2013 12:54 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Ohm Square - Resist Dance EP
© facebook interpreta
Od vydání "Taking Shape" uteklo už více jak pět let a v táboře Ohm Square došlo k několika změnám, které jsou však předzvěstí věcí budoucích. Ohm Square nyní fungují pouze jako duo Jan Čechtický a Charlotte Fairman, které je doplněné (nejen koncertním) hostem Mirkem Lackem. V tomto složení usilovně pracují na pátém (zatím nepojmenovaném) albu, které by mělo vyjít na podzim roku 2013.

Předzvěst nové řadovce bude dělat třískladbové "Resist Dance EP" u Deadred/Starcastic, které se na digitálních platformách objeví již ve čtvrtek 28. února. Nový materiál je zahalen do melancholie a potemnělých elektronických ploch, nad nimiž vyčnívá nezaměnitelný vokál Charlie One - opět se tedy dočkáme posunu do nových rovin, jak je u tohoto projektu dobrým zvykem.

"Resist Dance EP" se dočká i své vizuální stránky. Tou budou tři původní videoklipy, ke každé skladbě zvlášť, nad kterými dohlédne trojice rozdílných režisérských pohledů. Této nezvyklé úlohy se ujali Jan Šíma, Jan Drozda a Michal Pekárek. Samotná videa jsou nyní ve finální produkční fázi a brzy se dočkají své premiéry.

Ohm Square debutovali s albem "Ohmophonica" (1997), jednalo se o první tanečně orientovanou nahrávku u nás, která se pohybovala na styčných bodech drum'n'bassu a breakbeatu. Za druhé "Scion" (1999) získali ocenění Akademie populární hudby Anděl v žánru "Dance And Hip Hop" (1999/2000) a posluchači Rádia 1 je souběžně zvolili za skupinu desetiletí. Velký návrat přišel s následnou "Love Classics" (2005), na které vykročili do podoby na vlnách nu-poprocku. Zatím poslední je žánrově opět neohraničená deska "Taking Shape" (2007), s níž si Ohm Square zkusili nové formy distribuce (download MP3 za kód z placené SMS zprávy a sběratelská edice na CD).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY