The Strokes zatím turné ke "Comedown Machine" neplánují

28.02.2013 16:38 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

The Strokes
© last.fm
Přípravy alba "Comedown Machine" newyorských indie-rockerů The Strokes dobíhají pomalu do konce. Pátý studiový celek má premiéru 25. března, tedy skoro přesně za měsíc, a jeho zvuk naznačila parta kolem Juliana Casablancase singly "One Way Trigger" a "All The Time". Bystrý ortodoxní fanoušek si ale jistě všiml, že na jejich oficiálních webových stránkách zatím nevisí žádné termíny turné.

Jaké jsou budoucí plány Američanů? Pojedou koncertní šňůru? A mají si po dvou nepříliš úspěšných deskách ještě co říct? Vzhledem k zarytému mlčení členů v poslední době se zdálo, že všechny otázky zůstanou nezodpovězené, nebýt baskytaristy Nikolaie Fraiturea. Ten rozvázal jazyk pro britské Radio 1 a prozradil například, že lídr Casablancas na rozdíl od předchozí práce na "Angles" tentokrát nahrával svůj part společně se zbytkem skupiny.

"Je docela legrační, že nový materiál nezní tak bezprostředně jako při jeho vzniku, ale teď, když už je venku, cítíme, že to tak má být. Když tvoříš hudbu, jednou jsi nahoře, jednou dole, někdy si věříš, někdy jsi zase posera. V tuhle chvíli jsme dokončili album a mám z něj i z atmosféry v kapele radost. Díky bohu to pokračuje."

Jediné, co zatím nevypadá slibně, je podpůrná tour k nové desce. Fraiture totiž přiznal, že zatím nemají žádné pevné termíny vystoupení, a na otázku ohledně koncertních vyhlídek odpověděl nejednoznačně: "Nevím. Byl bych nadšený, kdyby to vyšlo."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY