Zákaz poslouchat The Smiths na Davida Camerona neplatí, hodlá v tom pokračovat

25.02.2013 14:03 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

The Smiths
© last.fm
Není úplně běžné, aby kapela zakazovala svým příznivcům poslouchat jejich hudbu. Zaprvé to není tak dobře proveditelné a zadruhé - fanoušky si skupina nevybírá. Což je docela pech pro členy zaniklých The Smiths, kteří by se dozajisté bez jednoho příznivce obešli.

Ortodoxní spřízněnci machesterské čtveřice už vědí - nechtěným jedincem není nikdo jiný, než sám premiér Spojeného království David Cameron. Ten se v minulosti k Morriseymu a spol. opakovaně hlásil, což jednoho dne v roce 2010 nevydržel kytarista Johnny Marr a vzkázal mu přes Twitter: "Davide Camerone, přestaň říkat, že máš rád The Smiths, ne, nemáš. Zakazuju ti je mít rád."

Dětsky naivní příspěvek sólového debutanta s deskou "The Messenger" ovšem před několika dny celkem nepřekvapivě vykrystalizoval v negativní politikovu reakci. "Mám tu Johnnyho Marra a další členy prohlašující, že nemůžu poslouchat The Smiths. Až budu mít kompletní sestavu, budu s posloucháním The Smiths pokračovat, a to i navzdory tomu, že se bojím."

Nesnášenlivost vůči Cameronově přízni se zdá být vážnější, než jak to vypadá navenek. Marr se totiž v rozhovoru pro BBC nechal slyšet, že premiérova záliba v singlu "This Charming Man" je smutnější, než kdyby ji neznal vůbec. "Neměl by nás mít rád, patří do úplně jiné sorty lidí, než my," dodal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY