Podívejte se na "Ty vieš" Lukáše Adamce

19.02.2013 12:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Lukáš Adamec
© facebook interpreta
Říká vám ještě vůbec něco jméno Lukáš Adamec? Ano, fandové pěveckých soutěží mají jasno. Jedná se o posledního vítěze Česko Slovenské SuperStar. Pětadvacetiletý rodák z města železáren, Košic, se rozhodl vydat na sólovou dráhu a první vlaštovkou je singl "Ty vieš". Videoklip k této písni představil interpret stylově na svátek všech zamilovaných, svatého Valentýna.

Píseň mu přímo na tělo složili známý slovenský textař Vlado Krausz a baskytarista IMT Smile Tomi Okres. A proč si Lukáš Adamec vybral zrovna tyto dva skladatele? "Spolupráce s Tomim vyplynula z toho, že máme podobné hudební cítění, a toho jsme se rozhodli využít. Takže pracujeme na společných skladbách." Píseň, kterou Adamec obdržel, se rozhodl pustit svým známým a jejich pozitivní reakce ho přesvědčila o tom, že by ji měl nazpívat a zveřejnit.

Na otázku, jestli toto sólo vykročení znamená přestávku, nebo dokonce konec jeho původní skupiny Siempre, interpret odpověděl: "Od Siempre neodcházím, ani si nedáváme pauzu. Rád bych zůstal nadále součástí kapely, a přitom se vydal i druhým směrem, kterým možná oslovím i nové fanoušky, ale hlavně si rozšířím obzory. Jsem svobodný člověk a tato hudba se mi líbí, což je dostačující důvod tvořit i tímhle směrem. S textem jsem se úplně ztotožnil, protože jak moji nekonečnou lásku k ženám, tak i situace, které jsem v živote prožil a cítil, tento text vystihuje. Tím pádem, a to budete jistě slyšet, pociťuji lásku i k této hudbě."

Kapela Siempre vznikla už v roce 2008. Po eponymním debutu vyšlo druhé album až po vítězství Lukáše Adamce v talentové soutěži, a tak bylo hodně očekávané, ale zrovna moc úspěšné nebylo. Důvodem mohlo být i to, že mezi vítězstvím a vydáním desky uplynulo příliš mnoho vody (času). Jak pomůže Adamcovi toto rozkročení se mezi sólovou dráhou a kariérou skupiny, ukáže až čas.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY