Sascha Funke představí v Roxy svůj nový projekt Saschienne Live!

09.02.2013 17:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Saschienne flyer
© facebook interpreta
Po lednové Flow s kompletně českým line upem láká více než dva roky fungující klubová noc v sobotu 16. února do Roxy poprvé v roce 2013 také na zahraniční hosty! Budou jimi manželé Sascha a Julienne Vofrei, které budete však spíše znát pod jmény Sascha Funke a Julienne Dessagne. Společně v Roxy v tuzemské premiéře představí svůj projekt Saschienne Live, který loni debutoval na německém labelu Kompakt deskou Unknown.

Krýt záda jim při tom budou rezidenti Flow DJs Roman Rai a Fatty M. V Chill outu zahrají mattyB & Zjook, vizualizace bude mít pod palcem VJ kapely MIDI LIDI Texa. Berlínský rodák Sascha Funke, který už si na Flow zahrál v květnu 2010, platí za jednoho z nejuznávanějších německých tech houseových producentů a DJů. Celosvětový úspěch zaznamenal mimo jiné s hity jako "Brave" (2003) nebo "Mango" (2008) vydanými na labelu Bpitch Control. Představovat ho nějak obšírněji českému publiku by tak bylo takříkajíc nošením dříví do lesa. To samé se ale určitě nedá říct o jeho novém projektu Saschienne, který založil společně s multiinstrumentalistkou, zpěvačkou a v neposlední řadě svou životní partnerkou Julienne. Jak sám Sascha přiznává, právě Julienne mu po třinácti letech na scéně pomohla znovu objevit radost z práce ve studiu ne nepodobnou jeho úplným začátkům.

"Otevřela mi úplně nové dveře, kterých jsem si nikdy předtím nevšiml a za nimiž jsem našel nadšení a svobodu umožňující mi se vydat směry, které jsem nikdy předtím detailně neprozkoumal. Být v kapele či společném live projektu je pro mě nové a velmi zajímavé. Už jenom sdílení pozitiv i negativ plynoucích ze společné tvorby několikanásobně zintenzivňuje emoce, jež prožíváme a posíláme svou hudbou dál," vyznává se Sascha. O charakteru tvorby Saschi a Julienne mnohé napovídá fakt, že Julienne studovala hru na klavír a moderní tanec a mezi její velké oblíbence patří skladatelé jako Philip Glass nebo Louis Sclavis. Nemalou měrou ale její hudební vývoj a vkus následně ovlivnila ale také londýnská klubová scéna či práce pro renomovaný label Soma Records a legendární klub Fabric. Všechny tyto vlivy se pak logicky promítají i do zvuku Sachienne, který jak Sascha i Julienne shodně tvrdí, "vznikl naprosto spontánně".

"Saschienne nepodléhají žádnému řádu ani pravidlům. Ve své podstatě tento projekt vznikl z chaosu podobnému tomu, který předcházel velkému třesku. Trvalo nám poměrně dlouho, než jsme náš zvuk vytvarovali tak, aby ho i ostatní mohli slyšet, pochopit, přijmout a snad i ocenit," dodávají Saschienne. Že se to podařilo víc než úspěšně, dokládají skvělé ohlasy na debutové album "Unknown", které vyšlo loni v březnu na labelu Kompakt. Ač Saschienne vznikli mimo jiné i coby plod lásky Saschi a Julienne, jejich hudba je na míle vzdálená lacinému romantickému tokání. Nezaměřují se totiž jen na harmonii a blaženost, zkoumají a reflektují i svár a neporozumění, které jsou stejně jako tolerance a umění dělat kompromisy nedílnou součástí toho, co zveme láskou.

V sobotu 16. 2. v Roxy na Flow nás tak čeká hudební zážitek, který lze jen těžko omezovat žánry nebo pocity. Tvorba Saschienne je tak mnohavrstevnatá jako život sám a stejně tak silné emoce dokáže vzbuzovat. Je hypnotickou road movie i divokou bouří, tiše šeptá ale umí i hlasitě křičet. Vzbuzuje zvědavost, co přijde v dalších minutách, vyvolává nadšení z objevování a člověk chce pořád víc a víc. Buďte si jisti, že 16. 2. v Roxy dostanete, co se do vás vejde...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY