Vypsaná fiXa pojede na jaře dvě turné naráz, s Mňágou a Wohnout

29.01.2013 17:32 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Vypsaná fixa
© facebook.com/vypsanafixa
Pardubická formace Vypsaná fiXa hodlá v letošním roce nasadit vysoké tempo, alespoň co se koncertování týče. Zatímco jiné kapely jsou rády, když odjedou jedno turné za rok, fiXa letos chystá na první polovinu roku hned dvě turné naráz. Souputníky ale budou taktéž známé kapely - Wohnout a Mňága a Žďorp.

Frontman Michal Márdi Mareda vysvětlil důvody, proč na turné vyjíždějí zrovna s těmito seskupeními, následovně: "S Wohnoutama už jsme hráli několikrát. Pořadí vystoupení se pravidelně střídá, první kapela hraje hodinu a čtvrt. Pak nastoupí druhá a většinou hraje ještě o něco déle, protože lidi už jsou dobře nažhavení a jen tak tu druhou z pódia nepustí. V Londýně jsme hráli s jednou slovenskou kapelou. Nějak se nám nedařilo s touhle partou komunikovat, a tak jsme si druhý den ráno u snídaně říkali, to s Mňágou by to bylo jiný. Všechno pak odstartoval pražský koncert v pivovaru Staropramen, kde jsme hráli jejich písně, oni naše a pak jsme ještě hráli dohromady. Bylo to velice osvěžující a vtipné."

V příštím roce skupina oslaví dvacet let společné existence a tento fakt samozřejmě nezůstane bez povšimnutí. "Narozeniny oslavíme vydáním nové desky a chystáme mnohé další, prozatím tajné, bonusy a akce. Na začátku nikdo z nás nečekal, že to spolu takhle dlouho vydržíme, takže to musíme pořádně oslavit. Ukázalo se, že i naprostí outsideři jako my mohou nakonec potvrdit pravdivý výrok našeho kamaráda Páji Doležala - 'Stačí spolu vydržet, protože většina spolu nevydrží, odpadne a ty jsi pak sám nejlepší'."

Termíny V+W Turné Vypsaná fiXa a Wohnout:

1.3. Prostějov, Apollo
2.3. Třeboň, KD Beseda
5.4. Jindřichův Hradec, KC Jitka
19.4. Bozkov u Semil, KD
20.4. Albrechtice u Písku
10.5. Český Krumlov, FabriČKa Fest

Termíny Tugedr Tůr Vypsaná fiXa a Mňága a Žďorp:

8.3. Čelákovice, KD
9.3. Pěnčín u Turnova, KD
13.3. Praha, Lucerna Music Bar
14.3. Praha, Lucerna Music Bar
16.3. Vysoké Mýto, KD
22.3. Nové Město na Moravě, KD
23.3. Jablonec nad Nisou, Eurocentrum
27.3. Olomouc, Belmondo
28.3. Brno, Fléda
29. 3. Dolní Benešov, KD
12.4. Havlíčkův Brod, KD
13.4. Břeclav, KD



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY