Páté studiové album The Strokes uslyšíme ještě letos

23.01.2013 09:40 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

The Strokes
© thestrokes.com
Vyznavači indie-rockové smečky The Strokes, pozor - Newyorčané se svou pátou studiovou deskou hodlají vkročit na hudební trh ještě letos. Novinku potvrdil magazín Billboard. Zaoceánská pětice obdaří své věrné ovečky novým playlistem jen dva roky po posledním albu "Angles". Pilotním singlem se stane skladba "All The Time".

Zda se bude nahrávka zvukově opírat o tvorbu z roku 2011, nebo se navrátí k hvězdným začátkům debutu "Is This It", lze zatím jen spekulovat. Podle seattleské rádiové stanice "107.7 The End" ale o kvalitách zatím bezejmenné desky pochybovat nemusíme. Šťastní moderátoři totiž měli tu čest slyšet ještě nevylisované skladby v předpremiéře. Uvedli to na svých facebookových stránkách: "V souvislosti s dnešním hovorem s RCA Records jsme měli to štěstí slyšet pár nových tracků z jejich nadcházejícího alba. Prvním oficiálním singlem bude 'All The Time'. Nebudete zklamáni."

Natáčení páté desky potvrdil server NME.com již loni v létě, kdy promluvil otec kytaristy Alberta Hammonda: "Pracují na tom sami se svým přítelem, inženýrem a producentem. On (Albert) jen řekl: 'Tati, je to fantastický.''' Na otázku týkající se zvuku nahrávky pak odpověděl, že si nemyslí, že by se The Strokes vydali jiným směrem.

Očekávaný materiál vzniká za spolupráce s producentem Gusem Obergem v legendárních prostorách Electric Lady Studios v New Yorku. O jeho vydání se postará spřízněný label RCA Records. Podle Billboardu však půjde patrně o poslední album The Strokes pod tímto štítkem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY