Kryštof se vrátil do čela domácího žebříčku

09.01.2013 09:05 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Pomalu jsme vstoupili do roku 2013 a máme tady pohled na první lednový týden v českých žebříčcích. Ten přinesl především změnu na pozici nejprodávanější nahrávky, kde Kryštof vystřídal Jaromíra Nohavicu. Rádiovou hitparádu i nadále vede Rihanna se singlem "Diamonds".
Rihanna - Diamonds
© facebook interpreta
RÁDIA - První místo už asi nikoho nepřekvapí. Singl "Diamonds" Rihanny bývá sice často popisován jako méně přístupný, ale i tak s ním barbadoská zpěvačka dobývá hitparády. Mnohem zajímavější je vstup boybandu One Direction do top desítky. Podařilo se jim to vůbec poprvé se skladbou "Live While We're Young", s níž se po čtrnácti týdnech vyhoupli na devátou příčku. A do desítky na desítce vstupuje i Bruno Mars s "Locked Out Of Heaven" (v jeho případě stačilo týdnů jedenáct).

Představování novinek začneme u britského singlu "Power Of Love" zpěvačky Gabrielle Aplin. Skladba, kterou původně proslavila formace Frankie Goes To Hollywood, vznikla pro reklamu firmy John Lewis a v Británii dosáhla na vrchol žebříčku. U nás je to zatím místo sedmdesáté čtvrté. Pokud vás dvacetiletá zpěvačka zaujala, v dubnu se můžete těšit na debutovou desku "English Rain".

Další novinka, taktéž britská jednička, se ukrývá na osmdesáté čtvrté pozici, je jí píseň "Beneath Your Beautiful" od Labrintha a Emeli Sandé. O příčku níž je belgický DJ Basto! a jeho zatím poslední singl "I Rave You (Give It To Me)" (největšího úspěchu u nás zatím dosáhl zhruba před rokem díky skladbě "Gregory's Theme").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Rihanna - Diamonds
  2. Adele - Skyfall
  3. Robbie Williams - Candy
  4. Maroon 5 - One More Night
  5. David Guetta feat Sia - She Wolf (Falling To Pieces)
  6. Train - 50 Ways To Say Goodbye
  7. Asaf Avidan - One Day / Reckoning Song
  8. Swedish House Mafia feat. John Martin - Don’t You Worry Child
  9. One Direction - Live While Were Young
  10. Bruno Mars - Locked Out Of Heaven

Top 100 RÁDIO 1/2011 - novinky:
74. Gabrielle Aplin - Power Of Love
84. Labrinth feat. Emeli Sandé - Beneath Your Beautiful
85. Basto! - I Rave You (Give It To Me)
90. Selah Sue - This World
93. Lenka Nová - Plachetnice
100. Rihanna feat. Mikky Ekko - Stay

Kryštof - Inzerát (album)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - A co nového v prodejnách? Po sedmi týdnech máme v čele opět kapelu Kryštof s "Inzerátem". V minulém týdnu v prodejích předběhla živé album "Live At La Fabrika" Vojtěcha Dyka, který se s ním čím dál tím víc přibližuje vrcholu, a také Jaromíra Nohavicu, jemuž tak skončilo pětitýdenní vedení. Návrat do desítky se povedl One Direction - ze třináctky poskočili na čtvrté místo - a špatně si nevedl ani Rytmus, který doplňuje top pětici nejúspěšnějších nahrávek.

Novinkám kraluje nové album vítěze Česko Slovenské SuperStar Martina Chodúra. Zatímco prvotina "Let's Celebrate" strávila tři týdny v čele a čtrnáct týdnů v top desítce, novinka "Manifest" vyšla téměř v tichosti a podobný úspěch ji pravděpodobně nečeká. Momentálně je na devatenácté pozici. Na dvacáté deváté příčce se nachází mixtape slovenského rappera Ega "Žijeme len raz", který se prodává především kvůli stejnojmennému singlu. O pár míst níže ještě můžete objevit Susan Boyle, Lucii Vondráčkovou (se starším albem "May Day"), Vece nebo další díl z nekonečné řady kompilací "Taneční liga".

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Inzerát
  2. Vojtěch Dyk & B-Side Band - Live at La Fabrika
  3. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  4. One Direction - Take Me Home
  5. Rytmus - Jediný čo hreší
  6. Tomáš Klus - Racek
  7. Led Zeppelin - Celebration Day
  8. Michal Horáček - Tribute
  9. ▲ Různí - Nejkrásnější vánoční koledy
  10. Karel Gott - Dotek lásky

TOP 50 Prodejní 1/2012 - novinky:
19. Martin Chodúr - Manifest
29. Ego - Žijeme len raz - Mixtape
33. Různí - Taneční liga 2012 - Best Dance
38. Susan Boyle - Standing Ovation:The Greatest Songs From The Stage
43. Lucie Vondráčková - May Day
48. Vec - Stero Farbo Slepo

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 1. týden najdete na stránkách IFPI zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY