Xavierovi Baumaxovi dali fandové 200 tisíc na novou desku

07.01.2013 08:20 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Xavier Baumaxa
© pamu
Portál Hithit.cz je místem, kde různí lidé představují své projekty a žádají na ně peníze. Jedním z muzikantů na tomto serveru je i kontroverzní písničkář Xavier Baumaxa. Ten se stal prvním muzikantem, kterému se podařilo nashromáždit na svůj projekt dostatečnou částku.

Přes 230 fanoušků přispělo Baumaxovi na novou desku částkou přesahující 200 tisíc korun. Stihli to dokonce více jak týden před termínem. Tato částka je nejvyšší, jakou se podařilo dosud na našich portálech vybrat. Za dary slíbil písničkář odměny, které jsou odstupňovány množstvím peněz, které od jednotlivých fanoušků dostal.

Tak například za dvě stovky - touto částkou přispělo největší množství lidí - bude jako odměna právě CD, které chce Baumaxa za tyto prostředky natočit, a vstup zdarma na koncert. Za pět set korun k tomu zpěvák přidá i tričko, třeba za patnáct tisíc přijede zahrát až k vám domů.

Tato nová forma podporování nezávislé kulturní scény má svůj základ v americkém projektu Kickstarter.com a podporuje ji i náš web musicserver.cz, který je mediálním partnerem projektu. Různí lidé se zajímavými projekty mají na to, aby sesbírali dostatek prostředků, pětačtyřicetidenní lhůtu. Pokud to nestihnou, tak peníze, co do té doby nasbírají, musejí zase vrátit. V obráceném gardu mohou nasbírat třeba i několikanásobek potřebné částky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY