Rihanna se svými diamanty boduje v českých rádiích

13.12.2012 09:28 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Nadvláda Adele a "Skyfall" v českých rádiích zatím končí, po třech vítězných týdnech ji střídá Rihanna se singlem "Diamonds" z posledního alba "Unapologetic". V prodejnách si opět nejlépe vedl Jaromír Nohavica, když už počtrnácté vítězí s albem "Tak mě tu máš".
Rihanna - Diamonds
© facebook interpreta
RÁDIA - Rihannu v našich rádiích díky jejímu pracovnímu nasazení a pravidelnému vydávání nových singlů jen tak nepřeslechnete. Když si k tomu přidáte fakt, že každá její deska obsahuje minimálně dva až tři megahity, není její úspěch zas tak překvapivý. Přesto na to množství singlů, které už prošly našim éterem, jen minimum z nich dosáhlo na pozici nejhranější skladby. Hitu "Diamonds" z nedávno vydaného alba "Unapologetic" se to povedlo a barbadoská zpěvačka z toho má určitě velkou radost. Vždyť sesadila Adele se "Skyfall", a to už něco znamená.

Které písně by její pozici mohly brzy ohrozit? V top desítce najdeme nově Davida Guettu se Siou a skladbou "She Wolf (Falling To Pieces)" na sedmém místě a P!nk s "Try" na devátém místě.

Novinkám trochu překvapivě dominuje rádoby zpěvačka Kateřina Brožová s vánoční otřesností "Večer velkých přání". Nevím, které rádio konkrétně trestá své posluchače, ale Katka je po prvním týdnu již na třicáté sedmé pozici. Padesátá třetí příčka patří páté ochutnávce z chystané čtvrté desky "#willpower", kterou už nějaký ten pátek chystá člen slavných Black Eyed Peas will.i.am (deska má vyjít v únoru). Zmíněný singl má název "Scream And Shout" a hostuje v něm Britney Spears. Do třetice zmíním novinku, v níž se sešel Kryštof s Jaromírem Nohavicou a vznikla z toho píseň "Křídla z mýdla". Startuje na šedesátém třetím místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Rihanna - Diamonds
  2. Adele - Skyfall
  3. Maroon 5 - One More Night
  4. Asaf Avidan - One Day / Reckoning Song
  5. Robbie Williams - Candy
  6. fun. - Some Nights
  7. David Guetta feat Sia - She Wolf (Falling To Pieces)
  8. Lykke Li - I Follow Rivers
  9. P!nk - Try
  10. Swedish House Mafia feat. John Martin - Don’t You Worry Child

Top 100 RÁDIO 49/2012 - novinky:
37. Kateřina Brožová - Večer velkých přání
53. will.i.am & Britney Spears - Scream And Shout
63. Kryštof/Jaromír Nohavica - Křídla z mýdla
66. Imagine Dragons - It's Time
84. No Name - Biela krása
95. Deniz Koyu feat. Wynter Gordon - Follow You

Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Prodejní hitparáda je oproti té rádiové bez větší změny. První tři místa zůstávají stejná a zbytek se po vzoru škatulat jen malinko promíchal. První Jaromír Nohavica s deskou "Tak mě tu máš" a stejně tak i druhý Kryštof s "Inzerátem" a třetí Tomáš Klus s "Rackem" (ano je to neuvěřitelné, ale i více než po roce od vydání jde o jedno z nejprodávanějších alb) budou pravděpodobně nejčastějšími hudebními dárky pod vánočním stromečkem.

Novinka je tentokrát pouze jedna jediná, je jím společné album rappera Ektora a DJ Wiche. Nahrávka má název "Tetris" a je na čtyřicátém prvním místě. Pokud vás náhodou zajímá, jak ona spolupráce dopadla, níže si můžete pustit klip k singlu "Je mi to fuk".

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  2. Kryštof - Inzerát
  3. Tomáš Klus - Racek
  4. Led Zeppelin - Celebration Day
  5. One Direction - Take Me Home
  6. Vojtěch Dyk & B-Side Band - Live at La Fabrika
  7. Lucie Bílá - Modi
  8. Karel Gott - Dotek lásky
  9. Karel Plíhal - Vzduchoprázdniny
  10. Coldplay - Live 2012

TOP 50 Prodejní 49/2012 - novinky:
41. Ektor & DJ Wich - Tetris

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY