Roger Waters přiveze "The Wall" příští rok i k nám

11.11.2012 10:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Roger Waters
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Roger Waters, spoluzakladatel a hlavní skladatel progresivní klasické skupiny Pink Floyd, oznámil návrat historické produkce "The Wall" do Evropy v roce 2013. Jeho zvukové a vizuální dílo o odcizení a proměně bude předvedeno ve svém plném rozsahu, představí kapelu s plným počtem hudebníků a nejmodernější produkci. Dostane se i na Česko - 7. srpna se seskupení dopraví i do Prahy do Synot Tip Arény.

Představení "The Wall" bylo už živě odehráno v rámci stodvaadevadesáti koncertů po celém světě pro více než tři miliony fanoušků, což představuje jedno z nejúspěšnějších turné v historii rocku. Turné v roce 2013 se skládá z osmnácti open-air /stadiónových koncertů a zahrnuje taková legendární místa, jako jsou berlínský Olympijský stadión, Olympijský stadión v Římě, amsterdamská Aréna a v neposlední řadě i pražská Synot Tip Aréna. Právě pro tyto velké otevřené stadióny navrhl Roger Waters novou scénu, která přiblíží představení všem fanouškům, ať už se nacházejí na stadionu kdekoliv, a která činí produkci v těchto velkých prostorách ještě víc strhující.

Roger Waters říká: "Jsem velmi rád, že 'The Wall' opět představíme v Evropě. Bude to pro nás všechny velká zábava. Celou show jsem přepracoval pro koncerty na velkých otevřených stadiónech. Je to opravdu dobré. Bude to ještě dojemnější, poutavější, dramatičtější a napínavější. Musel jsem vymyslet celou věc právě pro takové stadiony. Před čtyřiceti lety by takhle široká zeď na stadionech představena být nemohla. Nemohli jsme tehdy zaplnit prostor emocionálně, hudebně i divadelně vyhovujícím způsobem. Technologie se ale změnila. Nyní již můžeme."

V roce 2010 Waters poprvé po letech znovu uvedl legendární představení "The Wall" s využitím moderních technologií a speciální efektů, které nadchly diváky po celém světě v rámci bezpočtu vyprodaných představení včetně rekordních devíti vyprodaných koncertů na stadionu River Plate v argentinském Buenos Aires. Deska "The Wall" zůstává jedním z nejvlivnějších alb v historii hudebních nahrávek s velkým vlivem na pop kulturu a mnoho generací hudebních fanoušků. Před rokem 2010 bylo představení "The Wall" příliš gigantické na to, aby se dalo přenést na turné, ale moderní arény a pokroky v technologiích toto dilema vyřešily. Waters tuto show aktualizoval tak, aby se shodovala s úžasnou divadelní podívanou, kterou "The Wall" bezpochyby byla, čímž umožnil dalším generacím, aby se inspirovaly touto velkolepou úchvatnou vizuální podívanou. Původní produkce "The Wall" z roku 1980 se představila v celém svém rozsahu naživo pouze v rámci devětadvaceti koncertů během turné Pink Floyd téhož roku a jednou v Berlíně na oslavu pádu Berlínské zdi.

Roger Waters o turné promluví přes webcast 15. listopadu 2012 od 12:30 britského času na oficiálním webu a na facebooku. Vstupenky seženete v sítích Ticketpro, Ticketportal a Sazkaticket v cenové relaci od 1 790 do 2 990 Kč. Členové fanklubu budou moct využít přednostního předprodeje od 12. listopadu a pro členy klubu Live Nation je připraven předprodej od 13. listopadu do 16. listopadu, kdy bude připraven oficiální předprodej.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY