Sufjan Stevens vydá další vánoční muziku

10.10.2012 18:46 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Sufjan Stevens - Silver & Gold
© facebook interpreta
Zapalte prskavky, pohledejte purpuru a nakupte vanilkový cukr, Vánoce jsou tu letos 13. listopadu! Ano, ještě dlouho před koncem světa si můžeme všichni užít nejkrásnější svátky v roce. Může za to americký indie písničkář Sufjan Stevens, který ten den vydá pět vánočních ípíček v jednom boxsetu. Kolekce ponese název "Silver & Gold: Songs For Christmas, Volumes 6-10" a vyjde tradičně na dýchavičném labelu Asthmatic Kitty, a to digitálně, na cédéčkách i na vinylech.

Jak znalí vědí a neznalí dle názvu tuší, box navazuje na šest let staré "Songs For Christmas". Svým pojetím se od staršího bratříčka nijak výrazně neliší, jde tedy znovu o sesbíraná EP, která Stevens nahrál a věnoval svým přátelům jako dárek (z nichž někteří filutové některé nahrávky velkoryse věnovali internetu), tentokrát z let 2006 až 2010. Jednotlivá minialba ("Gloria", "I Am Santa's Helper", "Christmas Infinity Voyage", "Let It Snow" a "Christmas Unicorn") nabídnou na osmnáct autorských skladeb a slušnou hromádku tradičních koled (celý tracklist společně s tlačítkem Předobjednat najdete zde), ve kterých si zahostoval například Richard Reed Parry z Arcade Fire.

To ale samozřejmě není všechno. Každé EP má tradičně svůj obal a všechna jsou zabalena do krabičky, ve které pak najdete spoustu vychytávek, bez kterých by Vánoce nebyly Vánocemi - namátkou samolepky, tetování, apokalyptický plakát, zpěvníček s texty i akordy k písním nebo "halucinogenní fotografie a psychedelické obrázky" od samotného Sufjana a v případě LP verze dokonce i omalovánky (ochutnávku zachycující momentku, kdy se Santa Claus rozhodl trumfnout Vladimíra Franze, stahujte, tiskněte a vybarvujte tady). Aleluja!

A jako předvánoční dárek nám Sufjan Stevens nadělil dvanáctiminutovku "Chrismas Unicorn". Aleluja podruhé!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY