První pozice si v Británii rozdělili The xx a The Script

17.09.2012 10:15 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Prvnímu albu The xx k úspěchu značně pomohlo získání prestižní ceny Mercury. Z nenápadného uskupení se staly hvězdy a Jamie xx vyhledávaným producentem. Není překvapením, že album číslo dvě "Coexist" šlo rovnou do čela britského prodejního žebříčku a nechalo za sebou novinky The Script i Boba Dylana.
The Script feat. Will.I.Am - Hall Of Fame
© facebook interpreta
Začíná to být smutná pravda, ale k tomu, aby se interpret v současné době prosadil, musí být skoro až křečovitě vlezlý. Zapomeňme na to, že by vrchol singlového žebříčku patřil třeba takovým The xx (o nichž bude řeč níže), časy, kdy i taková hudba měla šanci, jsou zkrátka jednoduše pryč. To nahrává do karet uskupením typu The Script, kteří se nebojí ke spolupráci přizvat třeba will.i.ama (ačkoliv je to až moc prvoplánové). Tahle sázka na jistotu jim vyšla a právě díky společnému singlu "Hall Of Fame" mají svou první singlovou jedničku.

V těsném závěsu najdeme jedinou novinku, která se dostala do top desítky. Je od Amelie Lily, další finalistky britského X-Factoru (proboha, kolikáté už?), která se spojila s úspěšným producentským týmem Xenomania, výsledkem je singl "You Bring Me Joy". V případě, že vás skladba zaujala (viz. níže), můžete se ještě letos těšit na debutové album.

Mezi dalšími novinkami v top dvacítce ještě najdeme Tulisu z N-Dubz se singlem "Live It Up" na jedenáctém místě, Davida Guettu se Siou a nejnovější hitovkou "She Wolf (Falling To Pieces)" na čtrnáctém místě, Mumford And Sons s "I Will Wait" na místě sedmnáctém a ještě o příčku níže The Killers a "Runaways".

    Top 10 - singly:
  1. The Script feat. will.i.am - Hall Of Fame
  2. N Amelia Lily - You Bring Me Joy
  3. Ne-Yo - Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)
  4. Little Mix - Wings
  5. Pink - Blow Me (One Last Kiss)
  6. Flo Rida - I Cry
  7. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  8. Owl City & Carly Rae Jepsen - Good Times
  9. Sam And The Womp - When I Go Bom Bom Bom
  10. fun. - Some Nights

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The xx - Coexist
© facebook interpreta
To albový žebříček je mnohem zajímavější. Vítězství mají po uplynulém týdnu The xx a rozhodně si jej zaslouží, protože i když se na novince nikam neposouvají a vlastně pouze zopakovali model, který zafungoval na debutu, ve výsledku je i "Coexist" nadprůměrnou nahrávkou. Druzí jsou s novou deskou "#3" již zmínění The Script a na třetí pozici najdeme opravdovou hudební legendu, nikoho jiného než samotného Boba Dylana. V pořadí třicáté páté (!) studiové album dostalo název "Tempest", a i když asi potěší hlavně sklaní příznivce, rozhodně jde o zajímavý příspěvek do jeho početné diskografie.

Dále v novinkách najdeme novou nahrávkou jednoho z vítězů X-Factoru, konkrétně Joea McElderryho a jeho čtvrté album "Here's What I Believe" na osmé příčce. Na devátém místě jsou synthpopoví klasici Pet Shop Boys s "Elysium", což je jejich zatím nejhorší umístění s deskou nového materiálu. Ačkoliv i nadále dělají velice nadprůměrnou hudbu, ty největší komerční úspěchy už mají nejspíš dávno za sebou.

    Top 10 - alba:
  1. N The xx - Coexist
  2. N The Script - #3
  3. N Bob Dylan - Tempest
  4. Coldplay - Mylo Xyloto
  5. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  6. The Vaccines - Come Of Age
  7. Two Door Cinema Club - Beacon
  8. N Joe McElderry - Here's What I Believe
  9. N Pet Shop Boys - Elysium
  10. Plan B - Ill Manors

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY