Diana Krall předvede novinku i českému publiku

03.09.2012 16:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Diana Krall
© dianakrall.com
Dne 12. listopadu v Praze v Kongresovém centru vystoupí kanadská jazzová superstar Diana Krall. Živě zde představí své nové studiové album "Glad Rag Doll", které vychází 2. října. Diana Krall se vrací do České republiky již poněkolikáté. Její poslední vystoupení v roce 2009, taktéž v pražském Kongresovém centru, bylo beznadějně vyprodané.

Zmíněná novinková deska je radostnou a dobrodružnou poutí zkoumající nové zvuky, novou instrumentaci a nové hudebníky. Ústřední hvězdou je zpěvačka a klavíristka, tentokrát jako rošťanda s dobrým smyslem pro humor a novým smyslem pro něhu a důvěrnosti. "Šli jsme do studia s tím, jakoby všechny skladby vznikly teprve včera. Nechtěla jsem natočit nějakou dobovou nebo nostalgickou desku," říká Krall. Tyto písně ale měla Diana Krall kolem sebe celý život. Ať už jako dítě doma, nebo i na její současné adrese ji obklopují hromady starých desek přehrávaných na rychlost 78 otáček za minutu a stránky s notami vzácných hudebních drahokamů, písní, jejichž lesk se ani během častého hraní nevytratil.

Pokud lze jakoukoliv z těchto skladeb identifikovat jako "hudbu dvacátých a třicátých let", tak je spíš můžeme nazvat jako "písničky dvacátých a třicátých let interpretovaných v 21. století". Diana Krall se slavným producentem T Bone Burnettem a zvukařem Mikem Piersantem spolupracovala vůbec poprvé. Burnettovi se podařilo přivést do studia hudebníky světového kalibru, kteří byli důstojnými partnery umu Diany Krall i zvuku jejího nástroje značky Steinway z roku 1890. Skvostná kytara Marca Ribota, geniální rytmika Jaye Bellerose a Dennise Crouche a mistrovství klávesisty Keefuse Greena, přičemž nelze nezmínit jeho vtipné hlášky zaznamenané během natáčení alba, to vše dotváří novou desku Diany Krall.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejní síti Ticketpro v cenových kategoriích od 990 do 2 500 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY