Deftones finišují s novinkou, natočí i několik coverů

31.07.2012 09:33 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Deftones
© deftones.cz
Právě v těchto dnech je ve fázi závěrečného mixu a masteringu očekávané nové album amerických rockerů Deftones. Vše se odehrává v losangeleských Paramount Studios, zatím nepojmenovaná novinka pak vyjde 8. října.

Na deseti z třinácti písní základní edice desky hraje na kytaru i zpěvák Chino Moreno, který tentokrát skládal nové kusy spolu s kytaristou Stephenem Carpenterem společně a organicky (tedy ne jako dřív, kdy Chino tvořil melodičtější části a Steph zvlášť tvrdší pasáže). Producentem desky bude už podruhé za sebou zkušený Nick Raskulinecz.

Jako již tradičně během natáčení každého alba kapela zaznamená i několik coververzí, které pak vyjdou na speciálních vydáních desky nebo na singlech. "Udělali jsme spoustu věcí z 80. let, ale chtěli jsme zkusit ještě něco vzdálenějšího. Sedli jsme si a každý si zapnul počítač a přehrávali jsme si songy, co se nám líbí. Takže předěláme song Elvise Presleyho - máme vybraných pět jeho písniček. A uděláme i cover Earth, Wind & Fire," objasňuje výběr zpěvák Chino Moreno.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY