Flo Rida má díky "Whistle" svou první českou jedničku

25.07.2012 11:48 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Týdny kralování Carly Rae Jepsen a "Call Me Maybe" jsou u konce, po minulém týdnu ji v čele rádiového žebříčku vystřídal americký rapper Flo Rida s letním pískacím singlem "Whistle". Prodejní žebříček patří i nadále naší písničkářské superstar Tomáši Klusovi.
Flo Rida - Whistle
© facebook interpreta
RÁDIA - Hit "Call Me Maybe" byl nejhranější skladbou v českém éteru úctyhodných osm týdnů. Po minulém týdnu, ale přišel sestup na třetí místo a českou jedničku poprvé ve své kariéře získává rapper Flo Rida (což ho jistě potěší). Onen úspěch přišel se třetím singlem "Whistle" z jeho posledního studiového alba "Wild Ones" (žebříčky ovládly také "Good Feeling" a titulní song). V pořadí domácích skladeb vystřídal Peter Bič Project se singlem "Hey Now" Elán, který se skladbou "Kde si" spadl na devátou pozici..

Novinky nám tentokrát nabízejí pár zajímavých singlů. V případě P!nk a Green Day jde o ochutnávky z očekávaných podzimních alb. Zvláště v případě Green Day jsou očekávání velká, protože poslední album kapely vyšlo v roce 2009. Snad trilogie "¡Uno!", "¡Dos!" a "¡Tré!" splní veškerá očekávání. První singl "Oh Love" je šedesátý devátý. Pokud jde o zpěvačku, tak její mateřská dovolená netrvala dlouho a zhruba rok půl od vydání posledního hitu "Fuckin' Perfect" je tady s novinkou "Blow Me (One Last Kiss)" (u nás zatím padesáté první místo) a na podzim se dočkáme desky "The Truth About Love".

Domácí scénu zastupují dvě novinky, z nichž ta úspěšnější je osmdesátá pátá a jde o jedno z těch obskurních umístění, u kterých se jeden nestačí divit. Jiřina Anna Jandová (ano, to je opravdu její umělecké jméno), dcera našeho starého známého Dalibora Jandy, se rozhodla, že jablko by nemělo padnout daleko od stromu, a přichází se singlem "Narovnaná v zádech". A výsledek? No, radši si asi pustím k milování rádio. Lépe dopadl O5 & Radeček s "Ripapá" na osmdesáté sedmé příčce. Jejich popina totiž těžko někoho urazí.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Flo Rida - Whistle
  2. Pitbull - Back In Time
  3. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  4. ▲ Tacabro - Tacata
  5. Peter Bič Project - Hey Now
  6. Rihanna - Where Have You Been
  7. DJ Antoine - Ma Chérie
  8. Aura Dione feat Rock Mafia - Friends
  9. Maroon 5 & Wiz Khalifa - Payphone
  10. Train - Drive By

Top 100 RÁDIO 28/2012 - novinky:
51. P!nk - Blow Me (One Last Kiss)
69. Green Day - Oh Love
85. Jiřina Anna Jandová - Narovnaná v zádech
87. O5 & Radeček - Ripapá
92. Owl City & Carly Rae Jepsen - Good Time
95. Flo Rida feat. Redfoo of LMFAO - Run

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Takže první místo a dvě další (šesté a sedmé) patří Klusovi. Zajímavější je umístění francouzské zpěvačky Zaz, která okouzlila publikum na letošních Colours Of Ostrava. Právě díky tomuto vystoupení dosáhla zatím nejlepšího umístění v našem žebříčku - po minulém týdnu je na třetí příčce. Podobně je na tom Bruce Springsteen, který se mezi nejprodávanějšími alby drží už druhý týden po sobě (jeho pražské vystoupení muselo české fanoušky opravdu ohromit). Novinkou v top ten je výběr současných hitů "Taneční liga 141" na osmé pozici.

Tohle léto je překvapivě bohaté na hudební novinky, ale české publikum klasicky spíše nereaguje. Jednou z výjimek je umístění třetí sólové desky "Harakiri" vokalisty System Of The Down" Serje Tankiana na dvacátém prvním místě. Pak tady máme slovenskou zpěvačku Celeste Buckingham známou díky soutěži Česko Slovenská SuperStar. Její debutové album sice vyšlo už v dubnu, ale až nyní si našlo cestu do prodejního žebříčku. Prvotina "Don't Look Back" je čtyřicátá.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. Linkin Park - Living Things
  3. Zaz - Zaz
  4. Václav Neckář - Dobrý časy
  5. Bruce Springsteen - Wrecking Ball
  6. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  7. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  8. new Různí - Tanrční liga 141
  9. Adele - 21
  10. Buty - Duperele

TOP 50 Prodejní 28/2012 - novinky:
8. Různí - Tanrční liga 141
21. Serj Tankian - Harakiri
40. Celeste Buckingham - Don't Look Back
49. Jaromír Nohavica - Moje smutné srdce

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 28. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY