Britské zlato mají tento týden Maroon 5 a Chris Brown

08.07.2012 23:07 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Oba námi sledované britské žebříčky tento týden ovládly americké produkty a oba si v rámci daného žebříčku připisují svou první jedničku. V singlovém žebříčku jsou to Maroon 5 se skladbou "Payphone", v albové vítězí s pátou studiovou deskou "Fortune" Chris Brown.
Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
© facebook interpreta
S kariérou americké, dnes již čistě popové kapely to po vydání desky "Hands All Over" nevypadalo kdoví jak a zájem pomalu ustupoval. Pak ale přišla televizní soutěž The Voice, megahit s Christinou Aguilerou "Moves Like Jagger" a parta okolo zpěváka Adama Levinea je opět na vrcholu. Nejnovějšímu singlu "Payphone" se dokonce podařilo ovládnout britský singlový žebříček, díky čemuž si Maroon 5 a s nimi i hostující rapper Wiz Khalifa můžou připsat první britskou jedničku.

Na druhé pozici je Chris Brown se čtvrtým singlem "Don’t Wake Me Up" z alba "Fortune" (viz. albový žebříček) a na třetí je jednička z minulého týdne will.i.am s Evou Simons a skladbou "This Is Love". Pokud jde o novinky, ty se tentokrát do top desítky nedostaly. Tou nejúspěšnější je po uplynulém týdnu nový singl Blur "Under The Westway" na třicátém čtvrtém místě (který bych osobně čekal mnohem výš) a o příčku níž je Dappy s "I'm Coming (Tarzan Part 2)".

    Top 10 - singly:
  1. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  2. Chris Brown - Don't Wake Me Up
  3. will.i.am feat. Eva Simons - This Is Love
  4. Flo Rida - Whistle
  5. ▲ Stooshe - Black Heart
  6. Rudimental feat. John Newman - Feel The Love
  7. fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  8. Coldplay & Rihanna - Princess Of China
  9. Katy Perry - Wide Awake
  10. Cheryl - Call My Name

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Chris Brown - Fortune
© facebook interpreta
Poté, co americký úspěšný zpěvák Chris Brown vtrhl do britského singlového žebříčku s hitem "Turn Up The Music" rovnou na první místo, se dalo čekat, že podobný osud potká i jeho nové album. A pátá studiovka "Fortune" opravdu je v čele prodejního žebříčku, což se Brownovi podařilo poprvé v jeho dosavadní kariéře. Nedal tak šanci například Maroon 5 setrvávajícím na druhé příčce a Linkin Park, kteří hitparádu vedli minulý týden a nyní jsou třetí.

Jinak top desítku opustili Flo Rida, Cheryl a Paloma Faith a vrátili se do ní Paul Simon, Coldplay a Adele, u které už nám všem došlo, že její desku "21" pořád ještě nemá doma každý.

Novinek je vždy v letních prázdninových měsících pomálu, ale i přesto se jich pár najde. Na dvacátém šestém místě je v pořadí jedenáctá nahrávka "Ashes And Roses" americké country zpěvačky Mary Chapin Carpenter (v našich končinách pravděpodobně tohle jméno nikomu nic neřekne, ale v USA je celkem úspěšná). Čtyřicáté třetí místo pak okupují The King Blues. Tahle britská punková kapela sice v dubnu ohlásila rozchod, ale i přesto vydala minulý týden čtvrté album "Long Live The Struggle", kterým tak dává sbohem hudebnímu světu.Myslím, že v tomto případě se svět nezboří.

    Top 10 - alba:
  1. N Chris Brown - Fortune
  2. Maroon 5 - Overexposed
  3. Linkin Park - Living Things
  4. Ed Sheeran - +
  5. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  6. Paul Simon - Graceland
  7. Coldplay - Mylo Xyloto
  8. Rihanna - Talk That Talk
  9. Adele - 21
  10. Jay-Z & Kanye West - Watch The Throne

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY