Nová cédéčka od Mňágy, Holki a dalších si na počítačích nepřehrajete

01.11.2001 07:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Mňága a Žďorp - Jen pro vlastní potřebu!
© facebook interpreta
Zatímco ve světě se nahrávací společnosti jen občas zmíní, že snad někdy v dohledné době budou nová CD vybavovat ochranou, která znemožní jejich přehrávání na počítačích, u nás jde vše mnohem rychleji.

Vydavatelství Monitor-EMI zcela potichu a bez jakékoli pompy před několika týdny pro nová česká a slovenská CD z jejich produkce zavedla ochranu, díky níž si cédéčka v PC opravdu nepřehrajete. Uvidíme, jak tato ochrana proti pirátskému kopírování zabere, spíše si ale myslím, že jen naštve spoustu lidí, kteří hudbu poslouchají na počítačích (což je mimochodem také velká spousta hudebních recenzentů, o těch internetových ani nemluvím...) a jiný přehrávač doma či v práci ani nemají, nejvíce však asi naštve ty, kdo mají ve své věži či přehrávači PC mechaniku, které se do nich začaly montovat kvůli možnosti přehrávání přepálených cédéček.

Až tedy budete chtít vrátit nová alba skupin jako jsou Holki, OK Band, Mňága a Žďorp, Sputnik a další s tím, že vám doma nejdou přehrát, podívejte se nejprve, zda na zadní straně cédéčka není malilinkatý obrázek s tím, že "nejde přehrát na PC". I když jste ho zkoušeli přehrát třeba ve vaší věži...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY