L.A. - Sázka na špatného koně

13.06.2012 09:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Recenze na desky, jako je debut "Papírové nebe" kapely L.A., se nepíšou snadno. Víte, že se kluci snaží, na albu zanechali měsíce práce a doufají, že se bude lidem líbit a že je budou třeba i chválit. Jenže když je výsledek jejich snažení podprůměrná nahrávka bez chuti, chválit není co.
3/10

L.A. - Papírové nebe

Skladby: Bude včera, Návštěva, oPravdu, Chráněnná krajinná oblast, Jsi, x,y, Co s tím naděláš, Sněhošedá, Ve vlnách, Až moc snadný, Infuze
Vydáno: 12.4.2012
Celkový čas: 36:14
Vydavatel: Championship Music
Celá Česká republika je prý plná skvělých kapel, které jen čekají, až jim někdo dá šanci. Alespoň to lidi říkají, já tomu po poslechu všech těch nadějných, ale neposlouchatelných debutů nevěřím. Championship Records dali šanci plzeňským L.A., desku produkoval Boris Carloff, masteroval ji Matouš Godík. A i přesto je výsledkem typický český poprock s nevýrazným (místy spíše iritujícím) zpěvákem. Co o té desce psát? Proč radši nedat slovo oficiální tiskové zprávě.

"11 písní tohoto alba je syntézou celé počáteční tvorby L.A., drzého poprockového zvuku a výrazných elektronických prvků." Elektronické prvky vás brzy začnou štvát, zní totiž povětšinou spíše trapně osmdesátkově s výjimkou skladby "Co s tím naděláš". Tam totiž znějí výjimečně cool osmibitově a zábavně.

"Zároveň 'Papírové nebe' ukazuje další směřování skupiny a vyzývá českou veřejnost k poslechu mladé neotřelé hudby." Škoda že ji pánové nenahráli i na své album.

"Domácí kapela s jasným sdělením a osobitou poetikou českých textů tu totiž chybí." Chybí stále.

Co všechno mě na desce fakt štve? Přiskřípnutý hlas zpěváka. Falešné pískání ve "Ve vlnách". Nepřesné frázování. Že se někdo nemůže do rytmu úplně přesně trefit naživo, ok, ale na studiové nahrávce? Ale hlavně - že písničky jsou obyčejné a povětšinou nudné. Naživo jako předkapela někoho slavnějšího budou L.A. asi v pohodě, na to mají systém sloka-refrén docela zvládnutý. Z desky jsou ale místy až protivní. A těch pár lepších písniček ("Chráněná krajinná oblast", "Co s tím naděláš") to nezachrání.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY