shop.musicserver.cz
Nová generace (3/2012)

Nová generace (3/2012)

Vydáno: 22.05.2012 13:00 v sekci Publicistika - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Nová generace se převlékla do nového grafického hávu, ale žádný strach - zdrojové kódy mladé krve se neztratily. V informacemi nabitém jarním vydání tak musicserver opět nabídne exkluzivní materiál a představí vám na dvě desítky progresivních česko-slovenských jmen napříč hudebními žánry.

Nová generace
© facebook interpreta

Intro

Kittchen - Dezert
© facebook interpreta
V dnešním díle Nové generace zaostříme na monstrózní zahraniční úspěch dua DVA, přiblížíme si právě probíhající YouTube Fest, pozdržíme se na budějckém majálesu a pokusíme se zorientovat v kauze Fléda. V rámci představování mladých hudebních jmen se tentokráte dostane na Dirty Blondes, Esazlesa, Gerdu Blank, Herzog Herzog, I love 69 popgejů, Odeur de Violettes, Piču z hoven, Planety, Sundays On Clarendon Road a Vomit Electronic. A jako dezert - kuchař Kittchen.

Kittchen - Dezert (zadní strana)
© facebook interpreta
Seriál Nová generace má ambice nabízet přehled těch vůbec nejzajímavějších projektů podzemního mládí, ale mladí jsou samozřejmě také nadzemní umělci a "umělci". I proto nás čeká seznámení s Voxelem. V jarním čísle se dále poohlédneme po nových deskách kapel L.A., LUS3, Peter Pan Complex, Photolab nebo Rara Avis. V rubrice Retroradar se naopak vrátíme k projektům, které již můžete znát z předchozích vydání Nové generace či z loňského žebříčku mladých jmen. Suma sumárum, více než padesát tisíc znaků. Přeji příjemnou zábavu aneb slovy pražských zdí a ulic: "Nikdy nepřestávej začínat, nikdy nezačínej přestávat."


Kompilace generace

Strefa Szarej Record - Exterritory 02
© facebook interpreta
Strefa Szarej Records - Exterritory 02
V4 vrací úder: Únos Evropy

"Kompilacja 'Exterritory 02' to kolejna część projektu prezentującego najciekawsze zjawiska na niezależnej scenie muzycznej Europy środkowej i wschodniej tym razem zostali zebrani najciekwsi artyści z Polski, Czech, Słowacji i Węgier. 'Exterritory 02' prezentuje 22 utwory w sumie około 120 minut muzyki w bardzo różnych klimatach od psychodelicznych mroków poprzez elektroniczne glitche i improwizowane eksperymenty po szalone performatywne muzyczne art-projekty."

Nezávislému labelu Strefa Szarej Records se opět po roce podařilo odvést porci užitečné práce, když sesbíral ty nejlepší hrozny a bobule z vinic Visegrádské čtyřky. Českou scénu reprezentují Moduretik, Píča z hoven, I love 69 popgejů a Schwarzprior, ze Slovenska přispěli Dead Janitor, Shibuya Motors, Obete sekty a Stroon. "Exterritory 02" dává odpověď na otázku, jak zní východní Evropa v roce 2012.


Téma generace

Botanicula
© facebook interpreta

DVA a kdo je víc?
Úspěch českého hudebního i herního odvětví

Hudební produkce dua DVA již v minulosti zněla například v rozhlasových sci-fi představeních, divadelních inscenacích, dokumentech, filmech či německých pornech reklamách, nesmazatelnou stopu v globálním hudebním měřítku ovšem kapele vtiskla až nedávná spolupráce na počítačové hře společnosti Amanita Design "Botanicula". DVA k fantastické fantazijní klikačce pořídili zvukovou stopu. Album "Botanicula Soundtrack" se v digitálním prodeji objevilo 19. dubna, za první týdny se jej prodalo přes osmdesát tisíc kusů, stalo se hitem iTunes. V průběhu května vychází na pražském labelu Minority Records vinylový titul "DVA - Botanicula LP".

DVA

  • DVA je šest let fungující královo-hradecká multižánrová, kabaretně laděná, freakfolková kapela Báry (*1981) a Jana (*1976) Kratochvílových
  • v počátcích byla aktivní především přes MySpace.com profil
  • debut "Fonók" (2008), dle vlastních slov "folklór neexistujících národů"
  • premiérová nahrávka stála za zmínku i redakci BBC a dostala se do renomovaného žebříčku World Music Charts Europe
  • předloni vyšla druhá plnohodnotná deska - "HU", "pop z neexistujících rádií"
  • signifikantní pro tvorbu jsou texty ve vlastních vymyšlených jazycích
  • nejznámější píseň je "Nunovó Tango"
  • DVA se objevili hned ve dvou žebříčcích musicserveru - v roce 2010 skončil jejich debut na čtvrtém místě mezi nejlepšími alby dekády a vloni byli zvukoví experimentátoři připomenuti v seznamu mladých jmen
  • DVA koncertovali již takřka po celé Evropě
  • letos zjara jim cestu do Spojených států otevřel soundtrack ke hře "Botanicula" studia Amanita Design
  • Amanita Design

  • Amanita Design je brněnské nezávislé herní vývojářské studio, založené roku 2003, zaměřuje se na vývoj flashových her, 2D Point-and-click Exploration adventur
  • mezi jeho klienty v minulosti patřili například BBC nebo Nike
  • v roce 2009 vyšla hra "Machinarium", ke které svými hypnotickými, "starými, pochroumanými a špinavými" hudebními pasážemi přispěl Floex
  • rozpočet na mechanickou klikačku činil pouhých tisíc dolarů, přesto byla industriální adventura později úspěšně přijata nejen na počítačích, ale i na jiných platformách - péestrojce či jablkách
  • na festivalu nezávislých her IGF získalo "Machinarium" herního Oscara (za vizuál)
  • 19. dubna 2012 byla vydaná hra "Botanicula", soundtrack mají na svědomí DVA
  • příběh "Botaniculy" se odvíjí od dobrodružství pěti přírodních tvorů (pan Lucerna, pan Větvička, pan Makovice, paní Houba a pan Peříčko), kteří se snaží zachránit poslední semínko svého domovského stromu před parazity, napadajícími jejich domovský strom
  • "Botanicula" vznikala necelé tři roky a podílelo se na ní pět lidí ve spolupráci s DVA
  • na festivalu nezávislých her IGF letos získala herního Oscara (za audio)
  • jedná se o takzvanou Humble Bundles hru, kdy si kupující sám určí částku, kterou za dílo zaplatí
  • k dnešnímu dni (21. května) byl tímto způsobem vybrán téměř milion dolarů
  • získané finance si mezi sebe rozdělí vývojáři, prodejní platforma a podstatná část putuje také na dobročinné účely - vzhledem k tématice gamesy symbolicky na ochranu a záchranu deštných pralesů
  • hru si můžete koupit zde

  • Akce generace

    Český YouTube Fest
    © facebook interpreta
    Český YouTube Fest
    Pět vítězů

    Už šestnáctého května se spustilo veřejné hlasování, a přestože propagace celé akce dosud poněkud selhává, pozornost si české YouTube ceny rozhodně zaslouží.

    Do projektu, za kterým stojí OSA, iReport a Google, se mohly kapely přihlásit na přelomu března a dubna. Blíže nespecifikovaný selektor následně vybral padesát nejlepších, česky zpívaných videoklipů a zodpovědnost za užší výběr patnácti jmen předal porotě ve složení Tata Cais, Mardoša, Albertek, loňský vítěz Flattus a po jednom zástupci mají i pořadatelé akce.

    Od šestnáctého května do šestého června probíhá hlasování YouTube komunity. Do rozstřelu se můžete zapojit i vy. Cílem je vybrat pět z patnácti interpretů, tedy rozhodnout, které kvinteto jmen objede partnerské festivaly. A vězte, že se soutěží o účast na akcích, jako je Jam Rock, United Islands, Prague City Festival, Rock For People, Sázavafest nebo OAF.

    Výběrem níže se nenechte ovlivnit.


    Profil generace

    Kittchen
    © facebook interpreta

    Kittchen
    Kuchařský majstrštyk

    Kittchen. Jeho příběh znáte asi všichni, ale pro neznalé se jej sluší připomenout. Když vloni Canny z Obří broskve onemocněl, zvolil možnost vyležet se v kuchyni. Právě tam - už jako Kittchen - hladil krk své rozladěné kytary, upíjel maté a cinkal si do kakofonních melodií vidličkami. Celé počínání zaznamenal na Mac a vydal jej jako sólový albový debut "Menu". Že není v Cannyho hlavě všechno v pořádku, už napovídala tvorba Obří broskve, ale teprve "Menu" prozradilo rozsah poškození jeho mozku duše.

    Duševní krátery se nerozlily v moře patosu, ku prospěchu věci zůstaly v korytě ironické říčky. Kittchen? To jsou hlavně múzické hříčky. Debut Cannyho kuchařského alter-ega zaujal svou hudební rozervaností, neřízenou textařskou upřímností a výpovědní hodnotou, která ve všech směrech přesahuje mantinely české scény. Industriální lo-fi freak-folkové album zasáhlo takřka všechny jedince, kteří by jednou chtěli slovo scéna nepsat kurzívou. A věhlas se rozšířil dál. Přestože Kittchen reprezentuje Doksy, stal se vlajkovou lodí pražské alternativy.

    Kittchen slovy Budějovického majálesu

    Industriální folk, kde se kytary potkávají s vidličkami a měchačkami. Melancholie milostných příběhů s pachutí připáleného mléka na sporáku, dokonalá symbióza ostře kovového zvuku a naléhavého hlasového projevu.

    Když Kittchen na svou webovou stránku "Menu" přišpendlil, asi jen těžko očekával tak mohutnou vlnu, jakou soubor písní (chcete-li zvukových koláží) vzedmul. Záměrně nedokonalé, překryté písničky, kterým dominují ruchy a rozostřené kytary, se staly na dlouhou dobu jedním ze stěžejních témat české nezávislé, kulturou obeznámené veřejnosti. Každý měl nutkání se k "Menu", ověnčeném nominací na Vinylu, vyjádřit. A byly to vskutku nevšední protišední debaty!

    Kittchen
    © facebook interpreta
    Hlučný zvukový guláš samozřejmě nebyl po chuti všem, leckomu připomínal nevyladěný demáč přespříliš kreativního a naivního poety/bloggera, ale kdo přistupoval ke snícímu kuchařovi tabula rasa, tomu se dostalo masa tofu, jehož chuti doslova propadl. Nyní se dočkal nášupu ve formě remixové desky, kdy Kittchena vysvlékli a převlékli kluci a holky napříč žánrovým spektrem. "Jsem do něj asi už moc zainteresovaný, nechceš napsat recenzi jeho remixů?" ptal se mě krátce po vydání "Dezertu" kolega Honza Průša.

    Pokud zainteresovaný znamená zamilovaný, docela tomu rozumím a nemyslím si, že je Průša úchyl. Ten tragikomický svět šotouše, cestujícího odnikud nikam, v kupéčku kreslícího komiksové bubliny ke všemu, co mu právě přijde pod ruku, to má něco do sebe. Kittchen je nevyléčitelný snílek, fetišista, který má nutkání zaznamenat duševní procesy na polaroidový snímek. Zkrátka, málokdo v hudební branži má u nás kolem sebe takovou auru jako právě Kittchen. Do jeho nitra vede cesta skrze bloggerské zápisky a zkratka přes hudební produkci. Ale abych napsal recenzi na "Dezert", na to jsem také přespříliš zainteresovaný.

    Remixy slovy Honzy Průši

    Kittchen - Dezert
    Přesně rok od vydání fantastického debutu "Menu" vpustil Kittchen do světa jeho remixovou podobu "Dezert". Album, na němž se podílela řada ikon tuzemské nezávislé scény (Bonus, Martin Evžen Kyšperský, Ille & Canny nebo Bratři Orffové) je překvapivě o něco přístupnější než jeho předobraz. Ukazuje, že vyprávět o globální atomové katastrofě je vždy o chlup jemnější než samotnou apokalypsu prožívat. Tucet fakt zdařilých remixů doplňuje jeden z cenných exponátů sběratele zvuků "Kafe ve Stromovce". Stáhněte si to, stojí to za to.


    Nová generace

    Dirty Blondes
    © facebook interpreta
    Dirty Blondes
    Beego je bingo
    Praha | punk-rock'n'roll | Bandzone.cz
  • na kytaru hraje Kurt Cobain, na bicí a basu jiní blonďáci, pohrobci kapely TBA, do mikrofonu křičí zpěvačka Beego
  • "Dirty Blondes EP" (2010), debutové "Don't Be A Pussy LP" vyšlo letos v dubnu
  • na plnou hlasitost si v tramvaji pusťte začátek jejich písně "Midnight Conversation" a blaženě se usmívejte

  • Esazlesa/Five Seconds To Leave split
    © facebook interpreta
    Esazlesa
    Punk je v lese
    Cheb | screamo-hardcore | Bandzone.cz
  • jedna z nejzajímavějších a nejpřirozenějších mladých kytarových formací alternativního ranku
  • Esa koncertovala takřka v celé východní Evropě, ohlasy vzbudila i v německy mluvících zemích
  • během uplynulých dvou let kapela vydala minisplit, sedmipalcové SP a desetipalcové EP
  • začátkem května vyšel průhledný dvanáctipalec, split s jindřichohradeckými industriálními esy Five Seconds To Leave, výlisek na cédéčku bude k dostání jako příloha červnového čísla časopisu Full Moon
  • pokud si také myslíte, že punk je jinde, zkuste kromě Es a FSTL i Ravelin 7

  • Gerda Blank - Numbers
    © facebook interpreta
    Gerda Blank
    Nový Zéland a Starobrno
    Brno | noise rock'n'roll | Bandzone.cz
  • Novozélandské duo Rhys Braddock a Stuart Mills se jmenuje podle ženy, zastřelené za minulého režimu při pokusu překonat Berlínskou zeď
  • počátek původně aucklandské lokální kapely se datuje k podzimu 2007
  • jako pětatřicátníci se o půl roku později vydali z Oceánie na své první turné do Evropy
  • debutová deska "O" (2008)
  • v posledních letech koncertují především na Balkáně a v Česku, usadili se v Brně
  • letos zjara jim u X-Production vyšlo album "Numbers"
  • čtěte recenzi Ondřeje Hricka

  • Herzog Herzog - Sitzfleisch EP
    © facebook interpreta
    Herzog Herzog
    Světla nočního města
    Bratislava | IDM glitch | Facebook.com
  • civilním jménem Peťo Janovický, rodák z Levic
  • zvukový experimentátor, další ze slovenských Amonů Tobinů (myšleno v dobrém)
  • na následovníka debutu se čekalo dva roky
  • "Sitzfleisch! EP" právě vychází na labelu Exitab
  • o mastering se postaral Ink Midget
  • poslech nového épéčka patří mezi sugestivní hudební zážitky, atmosférický trip do krajin IDM, glitche a ambientu jistě osloví fanoušky pokrokové hudby, třeba čtenáře WeWantWar

  • I love 69 popgejů
    © facebook interpreta
    I love 69 popgejů
    Young & Innocent
    Ostrava | elektropank | web
  • duo Jakub Adamec a Pavel Pernický
  • studentský projekt přerostl během deseti let existence v dospělost, na (dů)vtipu neztratil
  • pionýři Nové generace
  • vloni debutové LP "Let's Gold Corridor"
  • na albu jako host Petr Marek (MIDI LIDI)
  • přečtěte si manifest Popgejů aneb "Svět je špatný, česká hudba ještě horší"
  • podívejte se na nový statečný videoklip k singlu "Srdíčko"

  • Téma generace

    Budějovický majáles
    © facebook interpreta

    Budějovický Majáles
    Dobrý skutek musí být potrestán

    Kolik už bylo hudebních festivalů, co nevsadilo na jistoty a přivezlo něco nového, neokoukaného? Kolik z nich se tímto neuváženým krokem doživotně zadlužilo? Budějovický Majáles svou odvahou při tvorbě letošního programu doslova vyrazil dech. Na konci ale lapali po dechu sami organizátoři, neb se samozřejmě po zásluze dočkali odměny - zařadili se mezi dlužníky.

    Budějovický majáles
    © facebook interpreta
    Y?, The Linings, Tom Holič, Kittchen, Unifiction, Bonus, Ink Midget & Pjoni, My Dead Cat, The Uniques, Esazlesa, Puding paní Elvisovej, eá, MIDI LIDI, Tata Bojs, WWW, novozélandská nikotinová písničkářka Princess Chelsea a více než stovka dalších mladých jmen. Šest dní zábavy, po celou dobu samozřejmě zadarmo. Pro srovnání line-up pražského Majálesu: Horkýže Slíže, Inekafe, Nightwork, UDG. Vstupné čtyři stovky. Bylo přeprodáno.

    Jak pojmout Majáles? Populárně komerčně - nechat studenty finančně vykrvácet a následně jim jak v cirkuse ukázat (pod)průměrné soubory, které už se stejnými čísly viděli v minulých letech, anebo naučně podzemně? Škola hrou, néasi. Jasně, že Majáles je o oslavě studentství, ne o pěstování hudebního vkusu, ale raději si na cestě studentstvím budu předříkávat Wéčka než zpívat rádiové hity. I ty?

    K věci - Budějovický Majáles skončil s mankem sto tisíc. Nešťastní organizátoři přistoupili 15. května na ponižující doprošování se návštěvníků, aby za své hudební vzdělání přece jen dodatečně zaplatili. Všechno zlé je pro něco dobré a během několika hodin se bezradným pořadatelům rozzářily tváře. Majálesová sbírka se šířila virtuálním světem s nečekanou odezvou - za pouhé dva dny již byla polovina dluhu umazána. A co víc, ukázal se charakter novogeneračního publika, které si váží snah Budějovického Majálesu dělat věci jinak, mnohem progresivněji.

    Kupte si sampler, festivalové tričko nebo darujte libovolný finanční obnos - mimochodem, průměrná výše příspěvku je 500 (!!!) korun.


    Retroradar

    Mon Insomnie


    Režimy


    Novinky

    Pražské klubové jaro
    Pražské klubové jaro je letos obzvláště provoněné. Kytarové publikum potěšil křest Wild Tides, Dirty Blondes, I Like You Hysteric, Holden Caulfield, A Banquet i návrat jednoho z objevů loňského žebříčku mladých jmen, Unique Figurines. Comeback této talentované kapely, soustředěné kolem charismatického frontmana Alexe Rigamortise, proběhl během křtu Rara Avis. Před nimi v Roxy křtili LUS3.


    Schwarzprior
    Schwarzprior
    Kluci, kde ste?
    Žádného křtu se zatím nemusíme obávat v případě talentované, kyberpankové formace Schwarzprior. Ta sice navzdory virtuálnímu tichu nehibernuje, naopak (nejen v metropoli) v prvním kvartálu čile koncertuje, ale ucelený studiový materiál aby na netu člověk pohledal.


    Hentai Corporation
    Čaroděj Škarohlíd
    Bandzone B'day proběhly magického 30. dubna. Představení, které v Lucce režíroval Michal Pavlíček za asistence frontmana Hentai Corporation, nejslavnějšího pražského pojídače Striptýzek, Radka Škarohlída, mělo co do činění s paranormálními jevy.


    The Linings
    The Linings
    Berlin Calling
    Netuším, jak to dokázali, ale benešovští The Linings si zahrají na kultovním kulturním festivalu Fete de la Musiq. V polovině června vystoupí v Berlíně. Kdyby měli místo v autě, nebo se chystali vypravit autobus, rád se svezu.


    Hájenka vol.IV
    Na pražském předměstí, v Polabské Hájence u Poděbrad, se konal festival. Zahráli Aran Epochal, Social Party, Odeur de Violettes anebo táborští Nod Nod, tedy kapely, které byste měli znát a neznáte je.


    Koncert generace

    Prodavač (c) Polaroid Love
    © facebook interpreta
    Prince Of Tennis (c) Polaroid Love
    © facebook interpreta

    Prodavač & Prince Of Tennis
    16. května, Roxy, Praha

    Prodavačovo loňské debutové EP "Duchové" musicserver ocenil jako jednadvacáté nejlepší album roku 2011. O vlas porazilo Neckáře a Mandrage, přesto se mezi kulturně gramotný lid nerozšířilo tak, jak by si bývalo zasloužilo. Svíravá melancholie stmívání na maloměstském sídlišti, protkaná působivou atmosférou zakonzervovaných devadesátek. Koho by to sakra neokouzlilo?

    Ze stejné doby, ovšem z jiného města, pocházejí Prince Of Tennis. Ti skončili těsně druzí v ceně hudební kritiky Apollo za album "Urbi And Orbi" (recenze | makrorecenze). Slibný line-up na progresivní retro večírek, že? Lamentace nad tím, jak je Praha hluchá a hloupá, když si cestu do Roxy ve středu večer zase nenašla, už asi ani nemají smysl...

    Prince Of Tennis flyer
    © facebook interpreta
    Ve slovech nic než pravda, po hudební stránce příjemný pop, který má hloubku - to platilo o studiové verzi "Duchů". Naživo byl Prodavač spíše k tanci a podupávání než k poslechu. Šamponovi jste ale pořád věřili každé písmeno - nic nového, nejvíce tak během koncertu zaujal tím, že oproti épéčku skladby více zpíval a prožíval, méně odříkával. "Jaká je barva tvojí noci" je každopádně ve studiové i živé verzi hymna hymen.

    Prince Of Tennis už mají koncertní premiéru za sebou, přesto je mnozí ve středu v Roxy viděli naživo vůbec poprvé. Vizuálně sladěnou dvojici devadesátkových postaviček by módní policie jistě nechala odlít do formy. Jsou ve formě. V Roxy představili nejen set, obsahující nový materál, ale také vinylovou verzi úspěšného debutu. Sice mezi písněmi stále nechávají zbytečné prodlevy, ale když Princové hrají, brnkají na všechno, jen ne na nervy.

    Především začátek jejich vystoupení se nesl na vlně euforie a úvodních patnáct minut, včetně singlu "Failure Is Art If You're A Robot", mělo světovou kvalitu. Už to nebylo světlo na konci tunelu jako při studiovém rozjímání, tohle byla pohlcující záře koncentrované energie. Úplní headlineři letních festivalů.

    Ke konci sice staříkům docházel dech a publikum sraly všudypřítomné lasery, scannery očí, ale na PoT si jistojistě zajděte, budete užaslí, jsou nad očekávání úžasní.


    Retroradar

    Dynamo Team


    The Infants


    Nové desky

    L.A. - Papírové nebe
    © facebook interpreta
    L.A. - Papírové nebe
    30. března
    Plzeň | indiepop | Bandzone.cz | video

    "Jejich debutová deska zní jako současný poprock s jasnými rockovými kořeny a melodičností doplněnou moderní elektronikou," vyjádřil se producent Boris Carloff. O moderní elektronice mám tedy jiné mínění, ale současný poprock to opravdu je, navíc česky obstojně otextovaný. Pokud vydavatelství Championship Music chtělo najít vkusnější alternativu k Mandrage, s angažováním plzeňských L.A. se dokonce podařil nadplán. Debutová deska "Papírové nebe" zní sympaticky a kvalitativně připomíná sólovku Vaška Jelínka nebo třeba (původní) Ready Kirken, což ale není vůbec špatné.


    LUS3 - Dot.coma
    © facebook interpreta
    LUS3 - Dot.coma
    15. dubna
    Praha | elektropop | Bandzone.cz | rozhovor

    Vloni v létě hráli LUS3 v holešovickém Crossu a německy pějící frontwoman Kätzchen Veronika byla k sežrání. Slibovala desku s logem Amáka Goldena. Těšil jsem se. Bál jsem se. Bylo mi to jedno. Těšil jsem se. Na apríla mi v úschovně přistál balíček, který jsem si vloni rozhodně neobjednával. Chacha, LUS3 mi poslali nějaký výběr z béčkových stran demáčů CSS. Ne, nebyl to žert. Pobavení se rázem proměnilo ve zklamání. Na místo toho, aby vytvořili svébytnou osobitou nahrávku po vzoru Dynamo Teamu, vznikl zvukový paskvil. LUS3 trestuhodně prováhali svou šanci plně se etablovat na klubové scéně a je otázkou, jestli kdy bude příležitost k reparátu. Ale co člověk, to názor. Uvidíme, třeba Lustři zazáří v šéfově recenzi - čekejte brzy.


    Peter Pan Complex - Unholy
    © facebook interpreta
    Peter Pan Complex - Unholy
    11. května
    Praha | indierock | Bandzone.cz

    Každým odehraným koncertem se Peter Pan Complex zlepšují a vzestupný trend potvrzují i na debutovém EP "Unholy", které se v tichosti šíří virtuální klubovou scénou. Indie s orientální příměsí hebrejštiny zní originálně a v kontextu ostatních tuzemských kytarových jmen překvapivě konkurenceschopně. Pokud se hravé experimentální kvarteto ještě více sehraje a vyhraje, zcela jistě jednou svůj boj s tvrzením, že v Česku nemůže vzniknout autentická kytarová kapela, vyhraje.


    Photolab - Hollywood And Snuff
    © facebook interpreta
    Photolab - Hollywood And Snuff
    30. dubna
    Praha | indiepop | Bandzone.cz | video

    Photolab je pět nástrojů a jeden hlas. Předsudky stranou, že zpěvačka Magdalena Šalamounová prošla superstáří továrnou na talenty a lo-fi Photolab inzerují na sociálních sítích, jakože nevíte. Debutové album bylo v přípravě již před nějakým časem, ovšem vše skončilo na odlišných představách vydavatelství a kapely samotné. Z toho důvodu vychází prvotina až po více než šesti letech jejich existence. Ale čekání se vyplatilo. Hurá! Konečně kvalitní česká popová nahrávka, u které začíná minimální hodnocení na sedmičce.


    Rara Avis
    © facebook interpreta
    Rara Avis - Expectations
    7. května
    Praha | dark indie | Bandzone.cz

    Od jara 2007 si plánují světlou budoucnost, přesto sázejí na temnou strunu. V roce deset se zjevila debutová deska, s níž docela zaskočili kritiky. Rara Avis - "The Portrait". Přestože byl debut oceňovaný, sama kapela dnes patří mezi nejvíce nedoceněné členy pražské klubové scény. Záhrobní symfonie oslovují stále spíše jednotlivce než davy, což se ale pokusí změnit druhá vydaná deska. Zbožné přání? Deska "Expectations" jej může vyplnit. Ale nevěří tomu asi ani sami kluci.


    Marbulínkova sestřička s nejmilejší drůbeží
    © facebook interpreta
    Další nové desky

  • A Banquet (recenze)
  • eá (Bandzone.cz)
  • Gagarin (Bandzone.cz)
  • Mörkhimmel (Bandzone.cz)
  • Rabies (Bandzone.cz)
  • Shiro Ame (Bandzone.cz)
  • Marbulínkova sestřička s nejmilejší drůbeží

  • Audio/Video

    2149226193 Bit Band (c) PixelPM
    © facebook interpreta

    2149226193 Bit Band - "S*W*A*G*"
    Musicserver vám již talentovanou ústecko-londýnskou elektronickou kapelu v minulosti několikrát představil, ovšem Voodoo s Viki produkují stále lepší a lepší singly. Ten aktuální poukazuje hravou formou na hype kolem nadužívání termínu SWAG. Pokud se řídíte podle VICE, smějete se jedině nad rage komiksy, myslíte si o sobě, že nejste hipsteři, protože vás Skrillex pro přílišnou sterilitu nikdy nebral, vyzkoušejte beaty pražského Londýňana. Ústeckou jahůdku na majku tentokráte doplňuje Mišuge Duhová a její obnažený post-coitum cover. SWAG!


    High Five - Dear Anna
    High Five - "Take A Mirror"
    Že zní jako zastydlá středoškolská americká kapela, nemusí zaznít jen jako protiargument. Záleží, jak si nastavíte hrany zrcadla. Znát příjemný pražský kytarový pop se může tuze hodit. Vloni v prosinci vydali High Five debutové EP "Dear Anna", ze kterého vyniká především eponymní singl s výrazným hitovým potenciálem.


    Holden Caulfield
    Holden Caulfield - "Paranoid"
    Martyn může být sebevětší sekáč a manažerka Šárka sebevíc prima, ale po stěnách videoklipu "Paranoid" odkapávající patos stejně nezakryjí. Nejnaivnější vizuál roku, a že je ze života, není argument. Zfilmované prvoplánovosti navzdory, Holden Caulfield stále rostou. Jak únorové "Inflate The Balloons EP", tak prvomájový koncert napověděly, že až kluci dospějí, bude na světě umírat méně delfínů.


    Lipo - Víc než hudba
    Lipo - "Trvalo tři generace"
    Šmityho paradox, tedy moment, kdy začne Bendův oblíbenec spolupracovat s někým, kdo není ztělesněnému zlu pražských internetů právě po chuti, nastal v případě Lipa a Bonuse. Ještě ve trojici s Katem vydali prvomájový track se sociálně-politickým přesahem "Trvalo tři generace". A dopadlo to mnohem lépe, než jsem po vydání Lipova přeceňovaného debutu "Víc než hudba" čekal. Hlas lidu však k libereckému poetickému, lehce patetickému fantómovi promlouvá mnohem vstřícněji než já a "Víc než hudba" je víc než úspěšná.


    Pankix - Taste Me
    Pankix - Sečna
    Ceny pro nejafektovanější, nejprůměrnější a nejumaštěnější pražskou kapelu jsou ve správných rukách. Všechny v dlani pevně svírají Pankix (a ukořistili je nejen na základě nového épéčka "Taste Me"). Ne, neochutnám, nikdy více, vďaka. Videoklipy k "More" a "Sečně" myslim stačily dostatečně.


    Profil generace

    Voxel
    © facebook interpreta

    Voxel
    Dítě sociální sítě

    Voxel je zatím jen vosel ze zadních stran Bravíčka, kvazihipster s replikou Game Boye na krku, brzy se ale může stát třpytivou celebritou a pozlaceným přívěškem Championship Records - na tomto proroctví navzdory všem budoucím výtkám trvám.

    Ještě před pár týdny se sice představoval jako Václav Lebeda, ale dnes si už jeho nový pseudonym lebedí na piedestalech hitparád. Singly mu hrají rádia i televize v nevídaných rotacích. Možná proto, že mu jeho starší brácha, Xindl X, píše texty. Na nějaké další zákulisní drby se optejte Olgy Path. Nicméně, z prvního singlu "V síti" byl šéfredaktor musicserveru Honza Balušek docela paf. A nejen on. I já měl záhy zjistit, že když Voxel chce, není žádný voser, ale celkem šikovný kluk se schopnými loutkoherci v pozadí.

    Voxel
    © facebook interpreta
    V následujícím singlu "Hitmaker" zpívá, že každý "správný hit má začít lidi později srát". Škoda, že "Hitmaker" žádný hit není a do uší, namlsaných premiérovým síťovým videem, kálí spíše dříve než později. Radost kalí hned o několik úrovní sestoupivší text, který sice stále náleží ke stravitelnějšímu odpadu české populární scény, rozhodně ale není žádným pošušňáníčkem pro lingvistické labužníky. Třetí singl "Trip" je pak po všech stránkách tak bídný, že by mě pálily prsty, kdybych jej měl prolinkovat. Jakoby se Voxel po zveřejnění "V síti" zalekl příležitosti dělat inteligentní pop bez přebytečného balastu.

    Sice zatím stále zůstává jen klukem z plakátů, ale při troše štěstí, kterému je samozřejmě třeba jít patřičně naproti, by zanedlouho mohl konkurovat Raegovi a jiným srdcařům facebookové generace. Z pohledu hudebně gramotného, sociálně inteligentního člověka, celkem škoda, ale nastavíte-li opačné hledí, zjistíte, že zhlédnutí Raegových videoklipů se nepočítá na desítky, ale na miliony. A jak děti sociálních sítí tuší, o miliony, o ty jde v dospělém světě především.


    Nová generace

    Odeur de Violettes
    © facebook interpreta
    Odeur de Violettes
    Deníček angažované holky
    České Budějovice | lo-fi folk | Bandzone.cz
  • jedna z nejuvěřitelnějších a nejupřímnějších zpěvaček napříč podzemními subkulturami
  • předloni debutovala albem "KTHXBYE"
  • na konci dubna vystoupila v žižkovském Finalu
  • na Bandzone profilu si poslechněte nové písně a dejte si facku, že jste Odeur de Violettes dosud neznali

  • Piča z hoven - Doom na kraji města
    © facebook interpreta
    Piča z hoven
    Pičí zhmotnění
    Brno | doom poetry | Facebook.com
  • kvůli kontroverznímu názvu kapely jim bylo na jaře zakázáno hrát na akci "Evropské hlavní město kultury 2013" v Košicích
  • na debutové album se čekalo tak dlouho, až se pičí věhlas stihl rozšířit napříč subkulturami
  • "Doom na kraji lesa" vyšel na konci dubna v nákladu 666 kusů
  • na Piču z hoven jsme již na musicserveru několikrát upozorňovali
  • brzy vyjde plnohodnotná recenze debutu

  • Planety - Peklo, peklo, ráj
    © facebook interpreta
    Planety
    Děti Priessnitz
    Slezsko | shoegaze noise-rock | web
  • Planety se zrodily z Le Christ Hypercubistic a Plešaté zpěvačky
  • letos na jaře vyšlo na labelu Máma mrdá maso debutové album "Peklo, peklo, ráj"
  • kombinace rozostřených kytar s vysoce návykovou melodičností
  • přečtěte si, jaký rozruch vzbudilo premiérové album v podzemí (Silver Rocket | diycore.net)

  • Sundays On Clarendon Road - Walking Into Limbo
    © facebook interpreta
    Sundays On Clarendon Road
    Laptop pop
    Barrandov | hipsterpop | web | video
  • pražské elektroakustické duo, vzniknuvší na podzim nula osm
  • letos v dubnu debutové EP "Walking Into Limbo"
  • dle slov šéfa Ditchmagu, Martina Vaita, "dosud nejlepší česko-slovenská deska letošního roku"
  • jeden z minima tuzemských experimentálních projektů, který reflektuje dění ve světovém podzemí
  • SOCR mají zvuk hodný roku 2012, ale dobu v Česku předběhli notně

  • Vomit Electronic
    © facebook interpreta
    Vomit Electronic
    Antifák na MDMA
    Jablonec | diskopank | Bandzone.cz
  • vznik před třemi lety transformací z grunge-rockové kapely Vomit
  • letos v březnu vydali angažovaní elektroničtí pankáči eponymní épéčko
  • singl "Soudci sou fašisti" je obzvláště ve své původní kytarové verzi übersyrový
  • zkuste i příjemnou dávku inteligentního primitivismu v písni "Noc plná hvězd"

  • Téma generace

    Fléda
    © facebook interpreta

    Fléda v ohrožení
    Krno kulturní

    "Nechci být zlým prorokem, ale je pravděpodobné, že to zanedlouho přeroste přes únosnou mez. Kdybych měl být konkrétní, jedná se o riziko, že bez městských či státních dotací budeme nuceni program klubu do budoucna omezit, v nejzazším případě Flédu zavřít úplně."

    Fléda
    © facebook interpreta
    Když tehdejší PR manažer brněnského kulturního svatostánku, Tomáš Ondříček, poukazoval na možná rizika, nemluvil do větru. Psal se rok 2010 a pro magazín Report jsem monitoroval situaci kolem Flédy, poutního místa moravské kultury.

    Ondříček ve svém vyprávění pokračoval a hrozící ukazováček se zuřivě rozkmital: "Nedostáváme žádné provozní dotace. Dílčí finanční injekce, které máme na Slam poetry a podobné dotované záležitosti, rozhodně nemohou pokrýt fungování klubu, a tak si na sebe musíme vydělat sami, což není právě jednoduché. Přiznám se, že je to čím dál víc horší a složitější."

    Stále klesajícím tržbám navzdory se Fléda rozhodla svůj nerovný boj nevzdat a bojovat až do konce. Ten se nachýlil na začátku letošního roku, kdy se klub ocitl v dosud nejvážnějším ohrožení. Jen za leden jej navštívilo 124 kontrol městské policie. Důvod? Rušení nočního klidu Jeden ze zastupitelů vlastní sousední činžák a má eminentní zájem o koupi Flédy. Jak zaglosoval její provozovatel, Lukáš Stara, "Zavřená a opuštěná ho bude stát méně."

    Kauza Fléda

  • 124 kontrol městské policie za jeden měsíc
  • během policejních nájezdů nebylo shledáno žádné porušení zákona
  • radní posílají permanentní kontroly - od stavebního úřadu po hygienu
  • podle provozovatele Lukáše Stary usilují o uzavření klubu z osobních důvodů místostarostka brněnské městské části Královo Pole Andrea Pazderová (ODS) a zastupitel Jan Kratochvil (nezávislý)
  • výsledek všech kontrol byl vágní, Kratochvil přesto dál podněcuje občany, aby posílali na radnici co nejvíce stížností na údajné rušení nočního klidu
  • dle vyjádření Pazderové hodlá radnice právě na základě těchto stížností iniciovat uzavření klubu Fléda
  • Kratochvil přitom vlastní sousední činžovní dům, v němž provozuje dvě herny
  • poslední ze série pokusů, jak existenci klubu zamezit, je snaha zařadit jej do vyhlášky města Brna o provozu živé a reprodukované hudby po desáté hodině
  • na protest vznikla petice za zachování Flédy, která již čítá tisíce podpisů
  • následovaly veřejné akce, například minuta ticha nebo podpora umělců
  • Fléda
    © facebook interpreta
    Nájezdy policistů sice Fléda ustála bez ztráty kytičky, ovšem ještě není po všem. A až po bitvě se počítají přeživší. Královopolská radnice, jež má roční rozpočet 350 milionů korun, ze kterého nikdy nepodpořila ani samotný klub nacházející se na jejím území, ani žádnou z kulturních akcí Flédy, se aktuálně rozhodla rozhodovat o existenci prostoru tím, že se snaží vystavit stopku hudebním produkcím po desáté hodině večerní.

    Schválení této vyhlášky městským zastupitelstvem by pak podle manažera Flédy, Pavla Cupáka, znamenalo prakticky okamžitý zánik klubu: "Pořádáme akce, při nichž hostíme zvučná jména z celého světa. Jsou to především DJové a ti přicházejí na scénu až třeba po půlnoci, protože lidé na celém světě jsou zvyklí chodit na party v tuto hodinu. A v tomto ohledu by to pochopitelně znamenalo naprostou a rychlou likvidaci Flédy."

    Právě z těchto akcí světových jmen Fléda žije, bylo by naivní myslet si, že ji uživí koncerty Professora Leoparda nebo jiných mladých talentovaných jmen, kterým ovšem ve svém programu dává často prostor. Brněnský kulturní časoprostor je daleko před Prahou, což ostatně potvrzuje i seriál Nová generace, který na Brno ostří mnohem častěji než na metropoli. Jenže i v Praze kdysi býval Bunkr...

    Fléda
    © facebook interpreta
    "Brno má ještě šanci vyhlášku zrušit a poučit se z chyb, kterých se nedokázalo vyvarovat hlavní město. Pod strašákem hlukových limitů se z centra Prahy poroučely všechny důležité kluby, popřípadě je jejich provoz dlouhodobě omezován desátou hodinou. Životu v ulicích to však nepřineslo žádné výhody ani klid, pouze zmizela jakákoli alternativa k bezobsažným turistickým barům a kasinům," sepsal šťavnatý článek kolega Pavel Turek z Respektu.

    "Klub je sice soběstačný a jako takový nepotřebuje bohaté dotace na provoz z veřejných peněz, není ovšem v jeho silách samostatně zajistit odhlučnění," poukazuje na aktuální problém manažer Flédy Cupák a dává vzpomenout na znovuotevřené pražské Rock Café, jehož odhlučnění stálo 25 milionů korun a celé ho uhradila první městská část ze svého rozpočtu. "Chceme být stále významným kulturním místem, které zásadním způsobem doplňuje pražské i zahraniční kluby. Ty ale mnohdy fungují s bohatou finanční podporou města. Fléda se přes veškerou snahu musí obejít bez této pomoci a navíc čelí politickým tlakům usilujícím o její likvidaci. Nastalá situace je pro fungování klubu nadále neúnosná."

    Pokud lidem v okolí Flédy opravdu vadí (nezměřitelný) hluk, měla by městská část, pod kterou kulturní centrum spadá, jednat. Ovšem klub uzavřít je obdobná léčba asi jako nachlazenému amputovat nohu. "Žít možná jde i bez Flédy, ale žít bez tohohle klubu v Brně by bylo hodně smutný," přidal si bonmot Přemysl Štěpánek z labelu Indies Scope.

    Vedení Flédy přitom ve svých vyjádřeních poukazuje na řešení problému. Tím není uzavření klubu, ale jednorázová dotace na dokončení odhlučnění a příslib ukončení stávajících politických tlaků. Požadavky znějí jasně a srozumitelně.

    Aktualizováno

  • z důvodu možného střetu zájmů rezignoval na začátku května na funkci radního Jan Kratochvil
  • petiční místa na podporu jednoho z největších klubů v zemi se šíří po celé republice, přibylo nejen mnoho nových petičních míst v Brně a Praze, ale i v Olomouci, Zlíně a Uherském Brodě
  • podle serveru deník.cz se vyhláška omezující hudební produkci ve Štefánikově ulici, kde se Fléda nachází, nemusí týkat kin - Fléda je oficiálně zkolaudována jako kinosál s barem

  • Retroradar

    Tempelhof


    Kalendář akcí

    Živel flyer
    © facebook interpreta
    NG3
    © facebook interpreta

  • 21.5. Unholy Preachers, Roxy, Praha
  • 21.5. Vložte kočku!, Smíchovská náplavka, Praha
  • 22.5. Hentai Corporation, LMB, Praha
  • 23.5. Cirkus Cermaque, K4, Praha
  • 25.5. Živel Shocknight (I love 69 popgejů), Veletržní palác, Praha
  • 25.5. Nová generace vol.3, Berlýn Žižkow, Praha
  • 25.5. Photolab, BIO OKO, Praha
  • 26.5. Professor Leopard, Mezi ploty, Praha
  • 26.5. The Pooh + Wild Tides, Klub Novoměstská radnice, Praha
  • 1.6. Fertilizer, K4, Praha
  • 1.6. Nauzea Orchestra + Houpací koně, 007, Praha
  • 4.6. Lanugo, LMB, Praha
  • 8.6. 2149226193 Bit Band, Božák, Teplice
  • 9.6. Kittchen + Vložte kočku! + 2149226193 Bit Band, Všudybud Open Air, Česká Lípa
  • 15.6. Wild Tides + J, Klubovna, Praha
  • 15.-17.6. Dirty Blondes + DIAkritika + Vložte kočku!, Zelífest, Mírovice
  • 16.6. 2149226193 Bit Band, Útulek Fest, Ústí nad Labem
  • 21.6. Klubová noc, United Islands, Praha
  • 28.6. Kittchen + Vložte kočku!, Radio Wave Live Session, Praha
  • Všudybud
    © facebook interpreta
    Zelífest
    © facebook interpreta


    Index

    Kittchen - Dezert
    3 (22. května 2012)
    Dirty Blondes, Esazlesa, Gerda Blank, Herzog Herzog, I love 69 popgejů, Kittchen, L.A., LUS3, Odeur de Violettes, Peter Pan Complex, Photolab, Piča z hoven, Planety, Prodavač, Prince Of Tennis, Rara Avis, Sundays On Clarendon Road, Vomit Electronic, Voxel


    Fiordmoss - Ink Bitten
    2 (13. března 2012)
    Dead Janitor, DIAkritika, Epy de Mye, Fiordmoss, Hugo & Zoe, Panáčik, Píča z hoven, Post-hudba, Professor Leopard, The Rocket Dogz, To žluté, co máte na kalhotkách, The Uniques, Vložte kočku!, Wild Tides


    Dynamo Team - Slavia
    1 (7. února 2012)
    2149226193 Bit Band, Calm Season, ClicLick, Defragmenty, Dynamo Team, Foolk, Gwerkova, Holden Caulfield, Kyklos Galaktikos, Lowii, MC Gey, Oliver McGillick, Super Pilot, Viki, Voodooyoudo, Zlokot


    NÁZORY
    • nnn (Petr Soukup, 22.05.2012 13:34) Reagovat

      piča to je dlouhý! super!

    • ad Fléda (Alex, 22.05.2012 14:57) Reagovat

      Moc hezky napsané, ale neškodilo by ověřovat si informace. Ono to není úplně černobílé. Provozovatelé klubu udělali hodně chyb, kterými si nasrali do hnízda a na odhlučnění klubu měli víc jak pět let. Vyhláška pro klub nepředstavuje takové riziko, pravděpodobně bude zrušena, navíc je sporné, má-li vůbec na klub vliv (prostor je zkolaudován jako kino) a není-li samotná vyhláška protiprávní už ve své podstatě. Panu Kratochvílovi je Fléda ukradená, ale ono je pohodlné to na někoho hodit. Jediný problém představují nájemníci - ne v sousedním domě - tam není téměř nic slyšet, ale v úplně jiném domě na ul. Staňkova v témže bloku. Celá kauza, jak je vnímána veřejností, je postavena na jednostranném výkladu zastánců klubu, kteří bojují proti zastupitelstvu. Ono ale Flédu zrušit nechce, jen to tak líp vypadá a funguje to skvěle. Ta publicita je úchvatná, ale jádro problému je úplně jinde.

    • Fléda (martin, 22.05.2012 21:34) Reagovat

      Hluk vycházející z Flédy a zaplavující celou ulici je naprostá pitomost. Bydlím v podstatě naproti Flédě přes ulici, v životě jsem žádnou hudbu hrající na celou ulici neslyšel. I když jsem kolem Flédy šel snad stokrát v kteroukoliv noční hodinu, ať byla jakákoliv akce, ani když se člověk postavil přímo před vchod, žádný ohlušující randál není slyšet. Jediné co je v ulici v noci slyšet jsou hulákající opilci, vracející se nad ránem z některého z nonstopů okolo Flédy, převážně pak z Casusu naproti. Tak jakýpak hluk hm? Že by spíše nekalý konkurenční boj?

    • ... (Jarek Toman, 23.05.2012 02:23) Reagovat

      Takže, Luciáš Benda, který před měsícem a něco málem ejakuloval z nápaditosti a vyzrálosti takové mrtky jako je A banquet teď doporučuje Ravelin. Až si člověk říká: doopravdy Benda poslouchá Ravelin? Doopravdy ví, co je to zač? Opravdu má takový rozhled? Pustí si Ravelin a pak píše recenzi na A banquet?

      Nebo je to všechno jenom póza mladého píčuska, který na nějakým serveru narazil na srovnání Ravelin a eszles a teď se tím ohání?

      Inu, kde je pravda se nikdy nedozvíme. Co na to Jan Tleskač?

      • Re: ... (LFS, 23.05.2012 02:51) Reagovat

        Ten pozérskej mladej píčusek Benda opsal celej ten článek ode mě! Hanba mu!

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Bratři Orffové vyrážejí v dubnu na turné a nasazují "Píseň pro Stefanii Sauer" na stream (13.03.2024 09:33)
    - Recenze: Stroon na "Meditations On Dichotomy" uzavírá svou vokální trilogii (12.03.2024 19:00)
    - No more Durex! Z Hentai Corporation odchází baskytarista (22.01.2024 11:39)
    - Stroon na novince "Meditations on Dichotomy" přemítá o napětí ve společnosti (17.12.2023 12:14)
    - Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)
    - Naživo: Jakub König pokřtil "Hvězdy" v posvátným přítmí Akropole (30.11.2023 20:34)
    - Video: Voxel se s letní hitovkou "Nám už nic nechybí" protancoval do podzimu (20.10.2023 10:49)
    - Nové desky 41/2023 - od Troye Sivana přes ††† po Holly Humberstone (18.10.2023 21:00)
    - Vinyly obou desek Bratrů Orffů vyjdou již příští pátek, v plánu jsou i koncerty (12.10.2023 19:51)
    - Video: V novém videu Petra Nikla a Martina Kyšperského tančí duo Thomas and Ruhller (09.10.2023 16:59)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu