shop.musicserver.cz
Novarock, Pannonia Fields II, Nickelsdorf, Rakousko, 8.-10.6.2012

Novarock 2012 opět přivezl hvězdný line-up

Vydáno: 20.06.2012 16:59 v sekci Naživo - Petr Adámek a Kristina Bílá | foto: facebook interpreta

Léto za dveřmi, hurá na festival! Zatímco největší domácí akce teprve finišují s přípravami, v zahraničí už sezóna odstartovala. Třeba rakouský Novarock: několik desítek tisíc lidí, dvě obří pódia, světová rocková a metalová smetánka, ostré slunce i náhlá vichřice; takový byl jeho osmý ročník.

Live: Novarock

vystoupili: Metallica, Linkin Park, Limp Bizkit, Slayer, Nightwish, Evanescence, Rise Against, The Offspring, Billy Talent, Cypress Hill, Machine Head, Die Toten Hosen, Kasabian, Opeth, Mastodon a další
místo: Pannonia Fields II, Nickelsdorf, Rakousko
datum: 8.-10. června 2012

Novarock 2012
© Volume.at
Ještě tři čtyři roky zpátky byste na rozlehlých pláních Panonia Fields o rodný jazyk uchem nezavadili. Letošní rok ovšem dokázal, že Novarock přestává být pro české (i slovenské) fanoušky neznámým pojmem. Mezi tradiční němčinou totiž až překvapivě často znělo známé: "Pivo či ty vole!" a stejně tak i: "Čo ti jebe?" nebo "Ty kokos!" Ostatně, aby ne: Metallica, Linkin Park, Limp Bizkit, Slayer, Evanescence, Machine Head, Billy Talent, The Offspring, Cypress Hill a čtyři desítky dalších. To vše tři a půl hodiny cesty autem z Prahy nebo půl hodiny z Bratislavy, za přijatelnou cenu kolem 130 Euro.

Naši jižní sousedé jsou všeobecně považováni za klidný a spořádaný národ. Ale soudě podle toho, co se odehrává na Novarocku, se většina mladých Rakušanů těší celý rok na to, až v sobě budou moci probudit své prasečí já a utrhnout se ze řetězu. S chutí se pak vyválejí v bahně a přijdou na nové způsoby, jak ukojit svůj exhibicionismus, a to s naprosto bezbřehou fantazií.

Pálí slunce? Zapomeňte na opalovací krém a obmotejte si celý obličej tejpou. Nebo celou hlavu strčte rovnou do vydlabaného melounu - tam je chládek. Anebo víte co? Rovnou se svlékněte do spodního prádla a na intimních partiích prostříhejte vzdušné otvory kvůli větrání. Jestli je vám líto, že s sebou nesmíte vzít mazlíčka, přivažte si na vodítko botu a venčete ji po areálu. Snad ji nevyděsí vaše nová epesní čepička ve tvaru krocana, tasmánského čerta či jiných pohádkových postaviček. Nebudete ale sami, vždyť kolem běhá Pikachu v nadživotní velikosti, v závěsu se zajícem a Hello Kitty. A až botu půjdete ustájit, nelekejte se spících ve stoje. Přišli si akorát odskočit k plotu a přemohla je únava. Potřebujete snad ještě další důkazy o tom, že to Rakušané umějí rozbalit?

Sedmero rad, jak přežít na na Novarocku:

Novarock 2011
1) Neusínejte na veřejném místě. Pokud usnete, dost možná se probudíte s nakreslenými kočičími fousky nebo připoutaní tejpou k zahradnímu křesílku. Případně obojí.
2) Vezměte si s sebou roušku proti prachu nebo jakoukoliv náhražku, třeba šátek. Jinak po návratu rovnou zažádejte o transplantaci plic.
3) Nerozbíjejte stan na zdánlivě nejvýhodnějším místě - pokud tedy není močivzdorný, zvratkůvzdorný, zbytkům jídla-vzdorný, náhlým opileckým pádům-vzdorný...
4) Vezměte si pořádné boty, hodně se nachodíte. Všechno je tu opravdu hooodně daleko.
5) Osvěžte si alespoň pár základních německých frází. Ochranka a většina návštěvníků sice hovoří anglicky, ale oficiální informace v angličtině nenaleznete. Zvlášť doporučujeme německou frázi: "Pozor, pozor! Blíží se vichřice. Doporučujeme si upevnit stany."
6) Nesnažte se stihnout všechno. Jednak se vám to vzhledem ke kryjícím se setům ani při nejlepší vůli nepodaří, ale hlavně se zbytečně naběháte.
7) Vezměte si dostatek financí, na Novarocku je dost draho. Pokud se rozhodnete pronášet do areálu plechovky s pivem (cena mimo hlavní areál 1 EUR, uvnitř 4,5 EUR), doporučujeme schovat je za pásek na podbřišek nebo kostrč. Tak jsme to párkrát viděli u koridorů před areálem.

Den 1.

Novarock 2012
© Petr Adámek
S nevypočitatelností podobnou rakouským fanouškům se hned první festivalový den předvedlo také počasí. Zatímco od brzkého rána naplno pálilo slunce a barvilo zátylky i ramena do ruda, odpoledne se Rakouskem prohnala náhlá bouřka s vichřicí, přičemž největší škodu napáchala zejména fanouškům Marilyna Mansona a Within Temptation. Ale nepředbíhejme.

Menší červenou stage většinu dne okupovaly partičky podobného metalového a metalcoreové ražení. Po sympatickém rozjezdu umírněnějších Shinedown (takhle nějak by dnes asi zněli Nickelback, kdyby Chad Kroeger býval nepřišel o koule) poprvé poslali do atmosféry mračna prachu Devildriver s famózním Dezem Farfarou u mikrofonu. Coal Chamber, pamatujete? Dílo prachové zkázy pak dokonali August Burns Red. Pódium Rock For People, kam má tahle pětice namířeno, už se dopředu třese v základech.

Mimochodem, prach je na Novarocku vaším nejlepším kámošem - nikdy vás totiž neopustí. Je s vámi zkrátka všude, dokonce i tehdy, když se vysmrkáte a v kapesníku naleznete jen prašný otisk. Největší radost zajisté dělá fanouškům v kotli, protože se i při tom nejmenším circle pitu zvíří tak, že přes jeho oblak není ani vidět na pódium. Jak moc by asi pořadatele obtěžovalo položit na zem pár gumových podlážek, aby se kotelníci i lidé kolem neustále nedusili?

The Offspring
© Petr Adámek
Po dalších dvou břitkých bandách Killswitch Engage a Lamb Of God dostali prostor na hlavní stagei The Offspring. Punkrockoví pionýři mají svá zlatá léta dávno za sebou, ale na rozdíl od někdejších souputníků Green Day nedělají z koncertu cirkus a na pódiu jsou stále poměrně přesvědčiví. Dexter Holland se sice u mikrofonu často trápí, ale stačí, aby zařval "Ya ya ya ya ya!", coby začátek vypalovačky "All I Want", s Noodlesem následně přidal další old-skull pecku "Bad Habit" a několik povedených riffů z veleúspěšné "Americany" a skoro jim všem odpustíte, že za posledních patnáct let nevydali smysluplnou desku. Mimochodem, refrén "Why Don’t You Get A Job" si s publikem zazpíval také jeden ze securiťáků.

Povedeným setem The Offspring však veškerá pohoda skončila. Velkoplošné obrazovky na kraji pódia se zbarvily do výstražných červenožlutých barev a nápisy varovaly před blížící se silnou bouřkou. Celý prostor byl násilně vylidněn a sílící vítr přinesl reálnou starost, zda-li bude produkce vůbec pokračovat. Po půldruhé hodině, kdy černočerná obloha konečně dostala rozum, se sice reproduktory na velké stagei opět probudily k životu (byť v případě Rise Against jen ve zkráceném setu), avšak na menším - a pravděpodobně více zranitelném - pódiu znamenaly silné poryvy větru takové riziko, že byl zbývající program zcela zrušen. Antichrist Superstar Marilyn Manson i jeho Personal Jesus Twiggy Ramirez zůstali v šatně a všichni Beautiful People poslušně čekající venku pískali a skandovali marně. Sweet Dreams v tu chvíli značně zhořkly.

Hvězda dne: Linkin Park očima Honzy Trávníčka

Linkin Park
© Volume.at
Jako za mlada. To je asi nejvýstižnější sousloví, které lze v souvislosti se setem kalifornské šestice použít. Linkin Park postavili letošní setlist převážně na starších věcech a čerpali z nich opravdu ve velkém. Kvůli zmíněné bouři ale museli škrtat. Razantně. Pryč tak šly skladby "With You", "Runaway", "Somewhere I Belong", "Breaking The Habit", "Crawling" a medley balad "Leave Out All The Rest" / "Shadow Of The Day" / "Iridescent". Co je ale možná nejzvláštnější, všiml si toho málokdo. Linkin Park jsou totiž v neuvěřitelné formě. V Rakousku ale přeřadili na ještě vyšší rychlostní stupeň. Chester Bennington i Mike Shinoda spolu souzní lépe, než kdy dřív, což šlo vycítit třeba z "Waiting For The End". Navíc oběma nedělá problém si hlasivky vykřičet přesně tak, jak to známe z desek, přičemž ani zpívané nebo rapové pasáže nezůstávají odbyty. Zbytku kapely rovněž není co vytknout, a tak si můžete vychutnávat jeden velký hit za druhým. Je s podivem, že z pouhých čtyř řadových alb se jich podařilo uspět takovému množství. Sluší se dodat, že jedním z taháků vystoupení byly také zbrusu nové kousky z novinky "Living Things", která vychází právě v těchto dnech. Kromě prvního singlu "Burn It Down" se dostalo i na perfektní vypalovačku "Lies Greed Misery". Nezapomnělo se ani na nedávno zesnulého Adama MCA Yauche z Beastie Boys, kterému Chester v "Bleed It Out" zarapoval část jeho "Sabotage". Linkin Park tak do Rakouska přijeli nejen potěšit věrné fanoušky, ale především ukázali těm, kteří na ně po prvních albech zanevřeli, že jsou to pořád ti stejně skvělí chlapi jako před lety.

Den 2.

Novarock 2012
© Volume.at
"Dobrý ráno. - Dobrý. - Hele, co je to ta Helga? - Jaká Helga? - No řvali to tady všude kolem celou noc, neslyšela jsi? - Neslyšela. - A toho kluka, co tady řval 'Get the fuck out of my tent' taky ne? - Cože? - No fakt. Podle přízvuku to byl Čech a zněl dost nasraně, tak jsem vylez' ven, co se jako děje. Si představ, že mu vlez do stanu nějakej vylitej Rakušák. - Fakt? A ukrad' něco? - Právě, že vůbec nic. Evidentně jenom nemohl najít svůj stan, tak vlez do tohohle a chudák týpek ho pak nemohl dostat ven, protože ten druhej mu tvrdil, že to je přece jeho stan. Nakonec jsme ho spolu vypakovali. Ale měla jsi ho vidět - stál tam bosej u toho stanu, mžoural kolem a vůbec netušil, co se děje. V tu chvíli vypadal, že ani neví, jak se jmenuje. Jo a tomu Čechovi nechal ve spacáku smradlavý fusekle, haha."

Zatímco první festivalový den žánrově příliš nevybočoval z tradičních škatulek Novarocku (snad jen s výjimkou swingových The Baseballs), druhý den nabídl v záplavě metalu hned několik příjemných zpestření. Ukázal se osobitý muzikant Everlast a skvělý set předvedli také ostřílení Kasabian. Samostatnou kapitolou pak bylo vystoupení kultovních Cypress Hill. Pecky jako "Insane In The Brain" nebo "I Wanna Get High" sice zněly do podmračeného odpoledne, avšak nálada i atmosféra před pódiem v tu chvíli byla přímo ukázková. Pach asijských nudlí, hot-dogů a smažených hranolků na moment prohrál s pachem cannabisu, přičemž solidní kapacitu plic předvedl také rapper B-Real. Obřího aplausu se pak dočkal za parádní scratch-performance s DJem Muggsem.

Puddle Of Mudd
© Petr Adámek
Náramná zábava panovala i během setu Puddle Of Mudd. Ne však zásluhou kapely; to se opět vyznamenalo místní publikum, konkrétně banda asi pěti kluků, kteří uprostřed kotle rozjeli crowd surfing obřích rozměrů. Postupně takhle vyslali asi čtyřicet kolemstojících lidí (polovinu z nich nedobrovolně), až jako závěrečný bonbonek poslali po rukou asi stokilového pořízka. V tu chvíli byli security před pódiem zralí na ručník. A Puddle Of Mudd? Trochu nuda. Zpěvák Wes Scantlin projevoval během koncertu nadšení jako David Rath u oběda v Litoměřicích. Po celou dobu se tvářil, jako by si sám dobře uvědomoval, že od skvělé debutové desky "Come Clean", kdy byli globálními hvězdami (takže nějakých deset let zpátky) je jeho kapela vlastně úplně zbytečná. We are dead and we know it. Na druhou stranu, hity ze zmíněné desky a la kdyby měl Kurt Cobain rád pop jako "She Hates Me", "Control" nebo "Blurry" stále příjemně jiskřily.

Biohazard
© Petr Adámek
Mnohem více prožitku i nadšení projevili metalcoreoví řezníci Hatebreed a také respektovaní Machine Head. Ti tentokrát nedoplatili na komplexy zvukaře Metalliky jako v květnu v Praze a během jejich instrumentálně náročné produkce několikrát pod pódiem znělo tradiční skandování "Machine fuckin' head!" Absolutní respekt si získali také další klasici svého žánru, HC harcovníci Biohazard. Perfektně břitký zvuk, hrubý vokál, čistě hrané bicí v tempu basketbalového driblingu, megajouly energie, kdy všichni front-line hudebníci neúnavně poskakovali po pódiu, a pod pódiem jeden cirle-pit za druhým: takhle vypadá špičkový HC koncert! Rozumíme si, you motherfuckers?

Rozmrzelé počasí, které se od pátečního večerního průšvihu ne a ne umoudřit, začalo v půlce setu otravovat i švédské metalisty Opeth. V průběhu brilantně odehraného duchaplného metalového setu však házeli inteligentní a sarkastické vtípky, třeba když zpěvák Mikael vyslal k nebesům trefnou poznámku: "I hope you’ll die," adresovanou bohu počasí. O mnoho méně uvolněně působili black pekelníci Dimmu Borgir. Čtveřice sice házela do kamer usměvavé škleby, ale jejich pečlivá temnota-image působila spíše zábavně. Aspoň že upustili od svého tradičního nepřístupného a zpruzeného feelingu.

Hvězda festivalu: Limp Bizkit

Limp Bizkit
© Petr Adámek
"All right partners. You now what time it is..." Jízda králů právě začala. Fred Durst si vykráčí na scénu v epesním pyžámku a hned po úvodní "Rollin'" se třese země i u druhé stage. Wes Borland v působivé svítící masce a se zvířecí dolní půlkou těla vymete na pódiu všechny rohy. Neustále sice ukazuje publiku svoji zadnici a la pavian, ale to je fuk! Za genialitu, s jakou hraje na kytaru, by ho měli zavřít stejně. Není divu, že ten dredař z publika, který si s nimi na pódiu zazpíval "Eat You Alive", byl mezi Bizkity v sedmém nebi. Vynikající ozvučení a nadupaný setlist přispívá k dokonalé atmosféře, takže není divu, že když Durst vyzve třicet tisíc lidí k tomu, aby si dřepli, téměř všichni ho poslechnou. Následující vlna strhne i prodavače párků, protože v tu chvíli paří už opravdu všichni. Nějací chytráci sice v davu zapálí světlici, ale vyhrocenou situaci zachrání slečna, která kulhajícím sušenkám ukáže prsa. Počtem sprostých slov za minutu určitě Durst překročil místní rekord, ale místním fans minimálně vynahradil zrušené headlinery z prvního dne. A i kdyby Novarock s druhým večerem skončil, postarali se Limp Bizkit o famózní zážitek.

Den 3.

Znáte to - rozespale protřete oči, dáte si ranní kafíčko (nebo rovnou pivo), posedíte u stanu, na nose vás lechtá slunce, zkrátka idylka. Jenže skvělá nálada jednoho rána vydrží na Novarocku do té doby, než pánové absolvují pohledy do močí přetékajících žlabů, v nichž navíc brázdí lodičky z cigaret.

Novarock 2012
© Volume.at
Organizátoři téhle mamutí akce si s hygienou, oproti českým festivalům, hlavu moc nelámou. Po úklidové stránce letos vedení nezlepšilo vůbec nic. Všichni se tady nadále řídí svatým pravidlem "co už nepotřebuješ, hoď na zem". Místo košů se pořadatelům evidentně vyplatí najmout chudáka, který si na sbírání odpadků posléze zničí záda a návštěvníky nechají tři dny brodit v hromadách zbytků z jídla a dalšího smetí. Ty náročnější mohla uspokojit komfortní toaleta za 2 eura, což ale nezakrylo tradiční nedostatek míst s tekoucí vodou. Aneb stále ta samá písnička.

Vcelku zásadní změny se přes noc dočkala hlavní stage. Technici tu postavili snake-pit pro večerní show Metalliky a mnoho kapel neodolalo přes den proběhnutí po visuté lávce. Přes den obstarali pravidelnou porci metalu např. As I Lay Dying, Mastodon nebo Trivium. Lehkou úlevu od rockové a metalové produkce, která chvílemi v záplavě žánrově velmi blízkých kapel splývala, obstarali třeba pohodoví Awolnation, rozdováděná Russkaja nebo písničkář (!) Corey Taylor.

Co/kdo je to Helga?

Tajemství Helgy bylo nakonec odhaleno. Helga je ženské jméno používané v germánských zemích, v němž prý mladí Rakušané vidí velmi ošklivou mladou dívku. Vyřvávání "Helga!" tak lze chápat jako variaci k českému festivalovému "Hovno!" Původně jde o německý vtípek, který ale velmi zlidověl i u jejich rakouských sousedů a hlavně po nocích přispívá ke všeobecnému veselí.

"Corey-drsňák zůstane doma, dnes přijde Corey-romantik!" řekl si nejspíš frontman Slipknot Corey Taylor. Nahodil vizáž nedbalé elegance a jen se svou akustikou hrdinně vykročil v podvečer před nedočkavé rockery. Otázkou však zůstává, nakolik je hrdinské postavit většinu koncertu na coverech, jmenovitě Alice In Chains, U2 nebo Nine Inch Nails. Jasně, publikum se dočkalo i kousků od jeho Stone Sour a Slipknot, jenže jeho rozvláčné písně o lásce se minuly účinkem.

Slayer
© Petr Adámek
Ti, kdo Coreyho raritní unplugged set vyměnili za nadupané Slayer, nemuseli litovat. Z impozantní hradby Marshallů (Jim, budiž mu země lehká, by měl jistě radost) se linul syrový thrash metal, až se z toho chlupy ježily. Jako rozehřátí na Metalliku přímo dokonalé, avšak dramaturg Novarocku měl nápad z kategorie brainless (copyright by Fred Durst), konkrétně nepochopitelné vložení Nightwish. Finové tak odehráli velmi zvláštní set. Na jejich koncert se přišlo podívat zhruba třicet tisíc lidí, z toho devětadvacet tisíc fanoušků Metalliky. Nasvědčovala tomu přinejmenším ledová atmosféra a nulové reakce publika. Na popud zpěvačky Anette sice občas desítka lidí mávala rukama, jinak ale přítomní zaujali statický postoj vydržet-to-na-Metalliku. I navzdory celkem povedené fireshow odmítali s gothic metalem cokoliv mít. Nightwish se tak zasloužili o největší průšvih festivalu.

Byli jste v květnu v Praze na Metallice? Pak máte jasnou představu, jak vypadal jejich set na Novarocku. Velmi podobná atmosféra, usměvavý James Hetfield, basák Robert Trujillo neměl jako obvykle zapojenou baskytaru. Snad jen Lars Ulrich zabubnoval přesněji než v Praze. Naproti tomu "Nothing Else Matters" zněla ještě víc odfláknutě než obvykle. Čtveřice také lehce pozměnila setlist. Namísto "The Shortest Straw" zazněla "The Four Horsemen" a "Blackened" nahradila rarita "Hell And Back". Hlavní část programu, tedy kompletní prezentace Black alba, zůstala - snad jen s výjimkou trochu jinak sestříhaného úvodního videa - pochopitelně stejná. A nezapomeňme na velkoplošnou obrazovku jako přímou součást pódia a skvělou práci pódiových kameramanů. Paráda!

Malí mezi velkými

Novarock pochopitelně neláká jen díky několika headlinerům. Pravidelný návštěvník tohoto festivalu ví, že pořadatelé velkou část hlavního line-upu obsazují stále z těch samých zavedených jmen. Vybrali jsme proto tři méně známé interprety, kteří nás v kategorii mimo hlavní proud zaujali nejvíce.

The Baseballs
Už vám lezou krkem rádiové fláky ve stylu deštníkové Ela Ela E-E? Němečtí The Baseballs ukázali, že záleží hlavně na tom, kdo a jak se skladby chopí. Svěžími swingovými covery známých pecek rozdováděli velkou část metalového publika, přestože svým vzhledem i stylem prudce vybočovali z line-upu Novarocku. V rozevlátých košilkách s účesem ala Elvis dali přítomným ochutnat třeba lízátko z 50 Centovy "Candy Shop", zalítali si s "Angels" Robbieho Williamse a prohrábli kotlety s "The Look" Roxette. Vše odehráli s naprostou pohodou, lakýrky svištěly po pódiu a nechyběla ani sexy nadzvednutá obočí.

Awolnation
Awolnation byli dost možná nejmladší kapelou na festivalu. Vznikli teprve před třemi lety a loni vypustili do světa první nahrávku "Megalithic Symphony". Na pódiu však působili jako staří mazáci a jejich osobitý mix elektroniky, rockových kytar a nápaditých melodií dokázal i poslední den festivalu osvěžit. Pokud jste je propásli na JamRocku, doporučujeme poslechnout třeba "Soul Wars" nebo "Burn It Down" nebo rovnou celou desku.

The Computers
Celí v bílém, byli v tu chvíli zdaleka nejčistší pěticí široko daleko. A hlavně nejenergičtější. Přestože jejich setu přihlíželo zhruba tolik lidí, kolik si v tu chvíli kousek opodál čistilo zuby, předvedli The Computers během svojí půlhodinky hotovou explozi, jako by snad hráli pro plnou halu. Minuli jste je loni coby předkapelu The Subways či letos v lednu na pražské Sedmičce? Jejich divokou pódiovou prezentaci zahrnující kytaristovo poskakování po bicích a disciplínu zvanou hod kytarou do dálky máte možnost spatřit už začátkem července na Rock For People. Tohle je rock'n'roll, baby!

Novarock má své mouchy, kterých, upřímně řečeno, není zrovna málo a dokáží být pěkně otravné. Navíc se zdá, že se na festivalu stále točí ta samá jména a je tak stále méně co objevovat. Na druhou stranu, line-up tu bývá každoročně opravdu hvězdný a připočteme-li unikátní atmosféru, nezbývá, než se těšit na další ročník.

NÁZORY
  • Pár dodatků :) (Jan Trávníček, 20.06.2012 17:41) Reagovat

    Dobře jste to napsali :) Já se jen čtenářům přiznám, že tím šťastlivcem s opilým rakušákem ve stanu jsem byl já :-D A pokud čtenáře a fanoušky zajímá i druhý pohled na další kapely (třeba i na takové, které v tomhle reportu zmíněné nebyly), můžu nabídnout i svůj report a to přímo tady:

    http://nejhudba.cz/novarock-nickelsdorf-rakousko-08062012

  • hezké! (nicole, 20.06.2012 18:45) Reagovat

    u čtení tohohle článku jsem se krásně pobavila, díky, zase jsem si zavzpomínala, jak špinavé to tam bylo! :D
    jo, a díky za objasnění Helgy, vždycky, když jsem to slyšela, jsem jen s úsměvem na tváři kroutila hlavou :D

  • Hehe ... (bulsara, 21.06.2012 07:35) Reagovat

    ... na tom festivale niečo bude, hehe, môj potomok absolvoval premiérovo minulý ročník - ročník úžehu-prachu-smädu, aby si dal teraz repete .... No asi bolo zase dobre :D, lebo doteraz nenašiel cestu domov .................... :D

    • Re: Hehe ... (bulsara, 21.06.2012 13:37) Reagovat

      ... pár sprostredkovaných momentiek z minulého roka ... http://queen.musichall.cz/forum/forum.php?topicid=2834&idshift=0&st=2&mt=9
      ... počasie tento rok bolo iné kafčo :(


  • musicserver (jozka cerny, 21.06.2012 09:21) Reagovat

    za tu reklamu na McDonald´s, by jste potrebovali nakopat do prdele.
    sorry, trochu mimo clanek

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Machine Head vystoupí v červnu v Praze (07.03.2024 16:28)
- Video: Kasabian ohlašují vydání dalšího alba leteckým klipem "Call" (24.02.2024 15:34)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Je to oficiální. Slayer jsou po pěti letech zpět, na léto ohlásili dvě festivalová vystoupení (21.02.2024 19:15)
- Audio: Duch Slayer žije. Kerry King představuje singl "Idle Hands" a přidává detaily k sólovému albu (10.02.2024 08:47)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Recenze: Konec tápání. Green Day mají se "Saviors" nejcelistvější album za dvě dekády (22.01.2024 00:00)
- Nová kapela Kerryho Kinga bude pokračováním Slayer (18.01.2024 12:28)
- Video: Green Day se v "One-Eyed Bastard" naštvaně vyrovnávají s temnými momenty v životě (07.01.2024 09:04)
- Ashley Walters uspěla u odvolacího soudu. Marilyna Mansona nyní žaluje znovu (15.12.2023 12:26)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu