The Mission: Legendy se vrací do Prahy

28.05.2012 10:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Mission flyer
© facebook interpreta
Pánové Wayne Hussey, Simon Hinkler a Craig Adams pokračují v započaté misi! Pětadvacáté výročí vzniku jejich kapely The Mission je opět svedlo dohromady a po vyprodané Brixton Academy se rozhodli, na letošní rok uspořádat evropské turné, které zasáhne i Českou republiku. 7.června je bude hostit Palác Akropolis.

Skupinu The Mission, která patří k nejvýznamnějším představitelům gothic rocku, založilo v roce 1986 výše zmíněné trio Hussey-Hinkler-Adams, bývalí členové The Sisters Of Mercy. Za svoji kariéru, vícekrát přerušenou personálními změnami či touhou hyperproduktivního Husseyho po vlastních projektech, vydali jedenáct studiových alb, z kterých se nejedno navždy zapsalo do dějin světové rockové hudby. Vzpomeňme alespoň "Carved In Sand" (1990), "Masque" (1992) a "Neverland" (1996) z doby, ve které The Mission asi nejvíce zasáhli tuzemské publikum.

Odehráli stovky koncertů bezmála po celém světě, vystupovali s The Cult, The Cure i U2 a v devadesátých letech patřili k hlavním lákadlům největších evropských festivalů. Naštěstí Husseyho závislost na The Mission byla vždy tak silná, že opakovaně podněcoval své kolegy k reunionu. Z jejich zatím posledního návratu na scénu vzešlo před právě anoncovaným turné i album "Dum Dum Bullet" (vydané v roce 2010), které potvrzuje, že The Mission v uplynulém století rozhodně neřekli vše.

Vstupenky na červnový koncert jsou v prodeji v distribučních sítích Ticketportal a Ticketpro za 890 korun a v kavárně Paláce Akropolis za 870 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY