Bubeník Funeral For A Friend uprostřed natáčení desky končí

23.05.2012 08:02 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Funeral For A Friend
© Petr Klapper / musicserver.cz
Ryan Richards pověsil paličky na hřebík a hodlá svůj čas věnovat rodině. Mnohaletý bubeník a screamer Funeral For A Friend tak učinil v období, kdy kapela natáčí nové studiové album. Ta vzápětí oznámila, že uvolněné místo zaujme Pat Lundy z Rise To Remain.

Svět muzikanta nemůže být jen černobílý. Ryan Richards, mlátička, která poslední dekádu svého života spojila s velikány britského post-hardcoru Funeral For A Friend, to už taky ví. Proto se teď, v době kdy kolegové točí své šesté řadové album, bubeník rozhodl skoncovat s dráhou rockera a věnovat se jiným záležitostem, zejména rodině. "Rozhodl jsem se pověsit paličky na hřebík. Vždycky jsem stavěl hudbu na první místo, ale teď přišel čas, aby tuhle pozici zaujala rodina," píše dvaatřicetiletý bicman v oficiálním prohlášení, které kapela vydala na sociální síti. Zároveň si však nechává zadní vrátka. "No, možná je (paličky) dám radši jen do krabice, je to praktičtější."

Na Richardsův post Funeral For A Friend okamžitě angažovali Pata Lundyho, který v lednu ukončil spolupráci s londýnskými Rise To Remain. Na desce Funeralů ho ale zatím nebudeme mít možnost slyšet, protože bicí party kapela stihla nahrát hned začátkem dubna krátce potom, co se přemístila do studia (více v přiloženém videoblogu). Zajímavé ovšem bude, jak si pánové poradí se screamem, které až dosud bylo taktéž v Richardsově režii.

Koncertní dvojpremiéru si Funeral For A Friend v obměněné sestavě odbudou během víkendového festivalu Slam Dunk, který se koná v Leedsu a Hertfordu. "Jsem moc rád, že můj dobrý přítel Pat Lundy zaujme místo u osiřelé aparatury. Není lepšího bubeníka, který by tuhle práci mohl dělat, než je on," předává pomyslný štafetový kolík Richards.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY