Keane a Rita Ora v UK obhájili prvenství z minulého týdne

20.05.2012 22:25 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

V britských žebříčcích na nás po uplynulém týdnu žádné velké překvapení nečeká. Překvapivě přes velké množství zajímavých novinek i nadále kralují ta samá jména - Rita Ora se skladbou "R.I.P." singlovému žebříčku a Keane se čtvrtým albem "Strangeland" tomu albovému.
Rita Ora - R.I.P. (feat. Tinie Tempah)
© facebook interpreta
Kosovská rodačka Rita Ora si udělala jméno na singlu "Hot Right Now", který s ní natočil DJ Fresh. Ten se umístil na prvním místě, a otevřel jí tak cestu k sólové dráze, která pro ni začíná slibně, protože její první sólový singl (obsahující featuring od Tinie Tempaha) "R.I.P" si první pozici drží už druhý týden. Druhé místo obsadil v Evropě stále populárnější singl americké formace fun."We Are Young" a zatím úspěšně navazuje na domácí úspěch (šest týdnů na prvním místě v americké hitparádě Billboard).Třetí je pak Kanaďanka Carly Rae Jepsen a "Call Me Maybe".

První novinku najdeme na sedmé příčce a je od populární dívčí formace The Saturdays. S nejnovějším singlem "30 Days" z chystaného čtvrtého alba si připisuje již desátý zářez v britské top 10, prvního místa ale ještě nedosáhla. Devátý je nigerijský zpěvák D'banj, který zatím vydal tři nahrávky, které mu zajistily úspěch v afrických zemích (především doma v Nigérii) a teď zkouší prorazit v Británii. Vstup do hitparády mu zajistila skladba "Oliver Twist" (nové album přijde na přelomu 2012/13). A v top dvacítce je ještě jedna novinka a tou je "Only The Horses od Scissor Sisters natočená v produkci hvězdného Calvina Harrise na dvanácté pozici.

    Top 10 - singly:
  1. Rita Ora feat. Tinie Tempah - R.I.P
  2. fun. feat. Janelle Monae - We Are Young
  3. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  4. Alex Clare - Too Close
  5. Tulisa - Young
  6. Rihanna - Where Have You Been?
  7. N The Saturdays - 30 Days
  8. Train - Drive By
  9. N D'banj - Oliver Twist
  10. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Keane - Strangeland
© facebook interpreta
Už už to vypadalo, že si první místo v albovém žebříčku odnese rockově-komediální duo Tenacious D a jeho třetí studiovka "Rize Of The Fenix", ale nakonec ho předběhli Keane, kteří si tak s albem "Strangeland" udrželi prvenství druhý týden po sobě. Vypadá to, že návrat k původní tvorbě jim zatím u fanoušků vyšel. Jack Black a Kyle Gass s "Fénixem" jsou tedy druzí, ale i tak je to úspěch a jde o jejich nejlepší umístění v jakékoliv hitparádě vůbec.

V top desítce ale najdeme ještě dvě novinky. Na pátém místě je to jeden z objevů pro rok 2012 (nominace na BBC Sounds Of 2012) písničkářka Ren Harvieu s debutem "Through The Night", na kterém spolupracovala se členy populárních Glasvegas a The Zutons.Desátí jsou navrátivší se Garbage a nahrávka "Not Your Kind Of People", která sbírá (myslím, že zaslouženě) především pozitivní ovace.

    Top 10 - alba:
  1. Keane - Strangeland
  2. N Tenacious D - Rize Of The Fenix
  3. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  4. Adele - 21
  5. N Ren Harvieu - Through The Night
  6. ▲ Ben Howard - Every Kingdom
  7. Gotye - Making Mirrors
  8. Ed Sheeran - +
  9. Rebecca Ferguson - Heaven
  10. N Garbage - Not Your Kind Of People

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY