U2 příští léto vystoupí podruhé v Česku

07.05.2012 18:21 - Marek Odehnal | foto: facebook interpreta

Bono, The Edge (U2)
© daylife.com
Teprve druhý koncert slavné irské čtveřice U2 se chystá pro fanoušky v České republice. Půjde navíc o charitativní show, která se překvapivě neodehraje v Praze, ale na severu Moravy.

Informaci totiž zveřejnila diecézní ostravsko-opavská charita s tím, že tento hudební svátek by se měl uskutečnit v červenci 2013 na letišti v Mošnově na Novojičínsku. "Na základních věcech jsme se už dohodli. Nyní se dolaďují detaily. Kapela by v Česku měla vystoupit na humanitárním koncertě," uvedl jeden z pořadatelů a pracovník charity Filip Habrman.

"Základní požadavky už jsou domluvené. Detaily a podpis smlouvy řešíme přímo s manažerem kapely Paulem McGuinnessem. Ten by měl v příštích měsících přijet do Česka," dodal Habrman s tím, že už jsou dokonce vybrané dva křesťanské humanitární projekty, které budou z výtěžku koncertu podporovány.

První koncert U2 v České republice je už záležitostí historie, neb k němu došlo už 14. srpna 1997. Na tehdejším pražském strahovském stadionu se na zastávku v rámci šňůry PopMart přišlo podívat osmdesát tisíc fanoušků. Od té doby se ale všechna turné Česku vyhýbala, oficiálně z důvodu absence nutného obřího stadionu, ovšem nemalou roli jistě hrál finanční aspekt celé záležitosti.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY