Rock For People oznamuje Crystal Castles, kteří připraví očistu hlukem

27.04.2012 13:40 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Crystal Castles
© myspace.com
"Slíbili jsme, že s electrem končíme. A také že ano - Kanaďané Crystal Castles jsou totiž hlukovou náloží mimo veškeré žánry. Hudební 'přesdržka', jak kdosi trefně napsal...," stojí na oficiálním webu festivalu Rock For People, který se uskuteční od 3. do 6. července ve Festivalparku v Hradci Králové.

Crystal Castles tvoří Alice Glass a Ethan Kath. Mohli by být úspěšným folkovým duem, místo toho tvoří hluk na úrovni násilí. Nová forma sebepoškozování. Vše začalo před osmi lety v Torontu a společně dali nový obsah termínu lo-fi. První hit se jmenoval "Alice Practice", přičemž zpěv vznikl při náhodné zkoušce mikrofonu, kdy Alice prostě ječela jako magor. Singl vyšel na jejich první eponymní desce, stejné jméno nesla i ta druhá. Třetí album se zatím pracovně jmenuje také stejně a nahrávalo se nedávno ve Varšavě. Vyjde v průběhu letošního roku.

Vstupenky na festival seženete do 30. dubna za 1 500 Kč, poté se cena zvedne o stokorunu. Klienti T-Mobile mají nárok na slevu. Podrobnější informace najdete na webu rockforpeople.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY