Lou Reedovi bude v Praze předskakovat Allison Weiss

23.04.2012 15:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Allison Weiss
© billboard.com
Lou Reed vystoupí v Praze v divadle Archa 4. července od osmé hodiny večerní v rámci svého letního turné "From Vu To Lulu". V roli předskokana uslyšíte čtyřiadvacetiletou zpěvačku Allison Weiss.

Allison Weiss je energická čtyřiadvacetiletá kytaristka, jejíž tříminutové popové písničky jsou zábavné, i když v nich zpívá o neúspěších. "Mám ráda chytlavou veselou muziku, ale vždycky napíšu text o zlomeném srdci," říká Allison a dodává: "Říkám, že to je jako když zpíváte o svých nejsmutnějších vzpomínkách na ty nejveselejší melodie."

Reedovo turné začne v Lucemburku ve středu 6. června a zahrnuje kromě pražského koncertu i několik proslulých festivalů včetně slovenské Pohody. Kromě toho se uskuteční i několik samostatných koncertů ve Francii, Holandsku, Belgii, Dánsku a Německu.

Kapela hlavní hvězdy večera se představí v pětičlenné formaci: Lou Reed, Tony "Thunder" Smith (bubny), Rob Wasserman (basová kytara), Kevin Hearn (klávesy) a Aram Bajakian (kytara). Muzikanti odehrají kanonádu písní sahajících od dob Velvet Underground až k Reedově nedávné spolupráci s Metallicou na albu "Lulu". Vstupenky jsou stále ještě k dispozici v předprodejní síti Ticketpro a v pokladně divadla Archa.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY