Dámská jízda Carly a Adele napříč Británií

23.04.2012 11:36 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

První místo singlového žebříčku už třetí týden za sebou okupuje píseň "Call Me Maybe" kanadské zpěvačky Carly Rae Jepsen, albovou jedničku si zase uzurpuje Adele. Novinky jsou tentokrát žánrově dost rozmanité, vedle Mariny & The Diamonds tu najdeme třeba Linkin Park nebo DragonForce.
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
Hned za singlem šestadvacetileté Carly Rae Jepsen se usadila debutová skladba o sedm let mladší YouTube hvězdy Conora Maynarda "Can’t Say", na níž se producentsky podílela trojice The Invisible Men. Ta v minulosti pracovala například s Jessie J, Gabriellou Cilmi nebo Sugababes.

Zatímco v Americe skladba "So Good" debutovala na jedenáctce, ve Spojeném království se s ní B.o.B vešel ještě do první desítky. Song, který produkoval frontman OneRepublic Ryan Tedder, je pro tento týden sedmým nejprodávanějším v Británii.

Na jedenáctém místě vešla do britské hitparády nová píseň z očekávaného alba Mariny & The Diamonds. Lovesong "Primadonna" je inspirován zpěvaččiným ex, jenž ji tak podle rozhovoru, který poskytla magazínu Elle, nazýval. Dalším nováčkem je "Drive By" ze šesté řadové desky amerických Train. Ti tentokrát v žebříčku bodují hned dvakrát, jejich aktuální album "California 37" se v albové hitparádě umístilo na desítce.

Poslední novinkou v nejlepší čtyřicítce je singl "Burn It Down" od Linkin Park. Rocková šestice jím předznamenává své páté cédéčko, které by podle aktuálních informací mělo vyjít koncem června.

    Top 10 - singly:
  1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. N Conor Maynard - Can't Say No
  3. fun. - We Are Young (feat. Janelle Monae)
  4. John Legend - Ordinary People
  5. Jessie J - Laserlight (feat. David Guetta)
  6. Gotye - Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra)
  7. N B.o.B - So Good
  8. Nicki Minaj - Starships
  9. Sean Paul - She Doesn't Mind
  10. Justin Bieber - Boyfriend

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 21
© facebook interpreta
Hned za zlatou Adele se usadil Jason Mraz se svou novou studiovkou "Love Is A Four Letter Word", jejíž kritiky jsou zatím dost rozporuplné. Například hudební server Allmusic album ohodnotil na čtyři hvězdičky z pěti, v britských novinách The Observer dostala deska jen jeden bod. Tak uvidíme, jak Jason Mraz dopadne na musicserveru.

O novince Trainů jsme se už zmínili, další albový nováček je na pozici devatenáct. Jedná se o CD "Sweet Heart Sweet Light", které skupina Spiritualized nahrávala dva roky ve třech různých městech. Na sedmatřicítce je album skupiny Chicane "Thousand Mile Stare" a poslední novinkou v TOP 40 je deska "The Power Within" od powermetalových DragonForce.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 21
  2. N Jason Mraz - Love Is A Four Letter Word
  3. Nicki Minaj - Pink Friday Roman Reloaded
  4. Lana Del Rey - Born To Die
  5. Jessie J - Who You Are
  6. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  7. David Guetta - Nothing But The Beat
  8. Ed Sheeran - +
  9. ▼ Alabama Shakes - Boys & Girls
  10. N Train - California 37

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY