shop.musicserver.cz
Hlas Česko Slovenska, 3. semifinále, 22.4.2012

Průměrné kolo Hlasu

Vydáno: 23.04.2012 02:32 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Minulý týden se počty v jednotlivých týmech Hlasu Česko Slovenska srovnaly na jednotném čísle pěti zpěváků, ovšem soutěž jde dál. Další dva účastníci odejdou v pondělí na základě toho, co se událo v nedělním finále v týmech Rytmuse a Josefa Vojtka. Jejich svěřenci toho až tolik nepředvedli.

Live: Hlas Česko Slovenska

kolo: 3. semifinále - Tým Josefa Vojtka a Tým Rytmuse
datum: 22. dubna 2012
Předchozí kolo

Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Třetí kolo otevřel duet "Empire State Of Mind" Nikolety Spalasové s Rytmusem a nebylo to vůbec špatné, ačkoli začátek byl o něco lepší. Nikoleta se ukázala totiž hlavně v prvních sekundách písně. Pak ji Rytmus, mírně řečeno, naprosto převálcoval, ale hlavně rozhodil, takže ve zbytku to byl slabý odvar babského ucha. Nicméně to byla nesoutěžní část. Ta soutěžní nás teprve čekala.

První opravdu soutěžní písničkou byla "Boulevard Of Broken Dreams" od Green Day v podání Daniela Mrózka, který tentokrát vypadal trošku jako Elvis. Se zmíněným songem mám malý problém. Green Day mám zafixované jako punkery a právě tahle skladba je výrazně změkčila. I přesto je v ní ten punk ještě cítit. V případě Mrózka ale ne, on ji zjemnil už moc. Byly chvíle, kdy se snažil dokázat opak a přitvrdil, jenže v tu chvíli zase nepůsobil přirozeně. Těžko se zavděčit.

Juraj Zaujec si taky nevybral úplně stoprocentně. "La Camisa Negra" od Juanese byl podobný nonsens jako "I Need A Dollar" Michala Chrenka, který vypadl jako první. V těchto písničkách není v podstatě co extra předvést, a to ani v případě muzikálního Juraje. Jediné štěstí je, že to bylo alespoň o trošku zábavnější než minule a španělština působila exoticky a svěže, takže pár bodíků přece jen nasbíral.

Jak se mi Markéta Paulíčková líbila v prvním kole, tak tentokrát to bylo o dost horší. "Goldeneye" byla v jejím případě výborným zásahem, ale nevím proč, zřejmě se snažila napodobit Barboru Švidraňovou, a to už tak výborné nebylo. Nejenže vypadala jako laciná ruská bar girl, což by tu nemělo hrát roli (hraje), ona chvílemi i tak zpívala. Na jednu stranu sice dala Tinu Turner s přehledem jako málokdo, ale na druhou stranu některé sledy tónů spíš připomínaly hulákání sněžného muže do díry ve sněhu. Kdyby to zazpívala tak, jak jí zobák narostl, udělala by líp.

Duet Daniela Mrózka a Pepy Vojtka ukázal, jaký je rozdíl, když má zpěvák jednak v hlase charisma a jednak když je rockerem z podstaty. Vojtek, ať se to někomu líbí a někomu ne, to v sobě má, Daniel Mrózek bohužel ne. "Jahody mražený" Jiřího Schelingera toto odhalily zcela zřetelně. Markantní rozdíl.

Kristýna Daňhelová v písničce Celine Dion "I Surrender" doslova zazářila a jsem si jistý, že jsme od ní slyšeli to nejlepší, co jsme slyšet mohli. Její verze měla dynamiku, čistotu, patřičný tlak, naléhavost a zkrátka všechno. Přesto si nemyslím, že udělala dobře, když se odvážila srovnávat s tak kvalitní zpěvačkou, jako je Celine Dion. Odhalila tím svoje limity, a tedy i to, že nemá extra hlas. V přímém srovnání je prostě Kanaďanka zcela někde jinde.

Barbora Švidraňová se tentokrát snažila předvést variaci na téma "Sweet Dreams". Nejprve od Beyoncé a následně od Eurythmics. Ono "předvést" je zde naprosto cíleně, protože to bylo daleko víc předvedené než zazpívané. Jestli jsem ji minule kritizoval za přehraný projev, tak tentokrát už byl přehnaně přehraný. Začátek ještě ušel, ale jak se blížila k refrénu, přestala zpívat úplně. Její vystoupení rozhodně nebylo ani o hlasu, natožpak o Hlasu. Bylo to něco mezi skřehotáním a krákáním.

Juraj Zaujec si střihl duet s moderátorkou Tinou. Zvolili Stingovu "Shape Of My Heart" a výsledek byl takový rozporuplný. Měli tam oba výborná místa, ale naopak i taková, která jim viditelně neladila a nevyšla. Škoda, jinak super volba.

Jakub Pohle se nám se svým koučem snažil namluvit, že rock nebo bigbít nemá v Česku na růžích ustláno, což je naprostý nesmysl. Žádný jiný styl nemá takovou podporu. Nicméně zpět k Jakubovi a "Skúsime to cez vesmír" od Tublatanky, v níž rozhodně nezářil jako v minulém kole. Výpadek textu v tom hrál ale minimální roli. Byl to sice nářez, ale pouze od kapely - Pohle na song neměl ten patřičný hlas. Výsledkem byla neskutečně unylá kulometná salva vysoké kadence.

V případě Adama Koubka asi všichni viděli, že "Never Gonna Give You Up" Ricka Astleyho nebyl zrovna ten pravý šálek čaje. Taneční prostor metr na metr mu byl až příliš velký a svíjející se slečny byly pouhá pohybující se stafáž. Na druhou stranu to jsou všechny ty věci kolem, které by neměly hrát až takovou roli. Zatímco dobré frázování, bezchybná intonace, charismatická barva hlasu by měly mít velkou váhu a to Adam Koubek ukázal - už podruhé.

Posledním duetem tohoto kola byla "Cryin'" od Aerosmith, kterou si střihl Jakub Pohle s Leonou Machálkovou. Téhle dvojici duet sedl asi nejhůř a Leona to Jackymu místy dost kazila. Taky to byl pěkný nesmysl, cožpak je to rocková zpěvačka? Problém je ale ten, že ani Pohle nic nepředvedl. Tedy vyjma opatrného nástupu, který trval dobrou půlku písničky.

Nikoleta Spalasová bojovala pomocí "You Oughta Know" Alanis Morissette a ten, kdo sledoval SuperStar, slyšel už dvě výborné interpretace téhle písničky - v té české od Kláry Zaňkové a v té slovenské od Kataríny Koščové. Nikoleta ji zazpívala velmi dobře, mělo to energii, grády a patřila k nejlepším tohoto večera, ale přesto se ke zmíněným dvěma předchůdkyním nepřiblížila. Proč? Jednak její huhňání a huhlání v angličtině tahají za uši, ale především se tahle písnička bila s jejím naturelem.

Nejlepší výkon večera naopak přišel od někoho, od koho by to čekal málokdo. Minule byla Kristína Zakuciová prakticky na vyřazení a nyní si vzala "Nobody’s Wife" Anouk a předvedla výkon, který nebyl stoprocentní, ale stopadesátiprocentní. Vydala ze sebe maximum, ukázala velkou sílu hlasu, několik poloh, energie z ní přímo sršela a na rozdíl od předchozí Lady Gaga působilo vše naprosto přirozeně. Kristína Zakuciová předvedla od minula neskutečný pokrok a postarala se o obrovské překvapení.

Bohužel zklamala Anna Veselovská. Těžko říct, proč si vybrala "Slzy tvý mámy" od Olympicu a hlavně proč se rozhodla naučit česky během dvou týdnů, což se jí jaksi nepodařilo. Její čeština nebyla totiž jen měkčí, jak ji známe od Slováků, Anna prostě nedokázala určitá slova vůbec vyslovit a místo nich zpívala slovenské ekvivalenty, případně nějaké hybridy. Písnička jako taková nebyla špatná, ale čeština a s tím spojené nepohodlí se propsaly i do zbytku. O tom, že to byl její nejslabší výkon v Hlasu, není sporu, ale v neděli se prala i o ten nejhorší třetího kola.

A jaké je tedy celkové hodnocení? V případě Rytmusova týmu se to nejvíce povedlo Nikoletě Spalasové a Kristýně Daňhelové. Za nimi by skončili Adam Koubek a Juraj Zaujec a nejhorší byla Anna Veselovská. Přesto si nedokážu představit, že by ta měla vypadnout. Vzhledem k tomu všemu si myslím, že by se mělo rozhodovat mezi Jurajem Zaujcem a Kristýnou Daňhelovou s tím, že poslední jmenovaná už předvedla vše a soutěž by měla nejspíš opustit.

V týmu Pepy Vojtka tentokrát jasně dominovala Kristína Zakuciová, za kterou se těsně poskládalo trio Pohle - Poulíčková - Mrózek. Nejhorší naopak byl výkon Barbory Švidraňové. Ať už s ní bude stát v duelu kdokoli, měl by postoupit na její úkor. Tohle je Hlas Česko Slovenska a podle toho by to mělo i fungovat. Uvidíme ovšem, jak nakonec rozhodnou diváci společně s jednotlivými trenéry.

  • Hlas Československa (Lucka, 23.04.2012 07:27) Reagovat

    Tak podle mě je Daniel Mrózek naprosto famózní zpěvák a duet s Pepou byl úžasnej! A dále Anna Veselovská v tomto kole předvedla, že prostě zpívat jinak než s kytarou neumí jinak je falešná. Hlavně ve slokách to bylo znát. Ale pokud bude dále pokračovat jen s kytarou tak to bude super!

  • Ach jo (Jan Trávníček, 23.04.2012 07:29) Reagovat

    Jak kola postupují dále a dále, je to čím dál horší. Všichni alespoň trochu zajímaví zpěváci už dávno vypadli a ti, co tam zůztali měli vypadnout už někdy po prvním kole - viz Barbora Švidraňová a mnozí další... Prostě vůbec není komu fandit... K tomu porota, která neumí hodnotit a na všechno říká, jak to "bylo dobrý a díky" a dokonce už ani ten Mareš s Tinou nejsou tak zábavní, jak bývali. Mám pocit, že Hlas je společně s Talentmánií to nejslabší, co se z pěveckých reality show u nás objevilo a vůbec bych se nedivil, kdyby se Nova rozhodla na příští rok nasadit zase Československou SuperStar...

    • Re: Ach jo (Jan Trávníček, 23.04.2012 08:03) Reagovat

      *zůstali (takovouhle hrubku se mi ještě udělat nepodařilo..no jo, sedm ráno... :))

    • Re: Ach jo (Bára K., 25.04.2012 11:41) Reagovat

      souhlasím, taky bych řekla, že většina zajímavých a originálních lidí už bohužel vypadla...

  • Zveřinec?? (Desmond, 23.04.2012 07:39) Reagovat

    Svěřenec se píše se S. Když neumíte česky, tak sem nepište.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Cure - Alone 9/10
Audio: Čekání je u konce. Poslechněte si depresivní "Alone", první singl z novinky The Cure Kolik náznaků a lákání na nové album si museli fanoušci The Cure vyslechnout jen proto, aby se dočkali jednoho zklamání za druhým? Robert Smith několikrát tvrdil, že nahrávku téměř dokončili, na koncertech z ní hráli hned... čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 15:30 v sekci Audio / Video | Audio
teepee -  Nová deska symbolizuje přerod
Rozhovory: teepee - Nová deska symbolizuje přerod Kapela teepee vydala v půlce září třetí album "Blue Moon Rising", na němž pokračuje ve spolupráci s britským producentem Tomem O. Marshem a berlínským labelem Springstoff. Proměnou v dospěláky se dvojice více otevřela a v písních... čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Girl In Red, Nieve Ella, Forum Karlín, Praha, 23.9.2024
Naživo: Z nemocné Girl In Red v Praze fanynky omdlévaly Nepatří mezi nejlépe vokálně vybavené zpěvačky na světě a ani po poslechu jejích desek si nesednete na zadek z toho, jak skvělé songy složila. Girl In Red jako by podpořila svůj vlastní umělecký pseudonym tím, že sama bude... čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 20:30 v sekci Naživo
Nové desky 38/2024 - od Katy Perry přes Nightwish po Nelly Furtado
Nové desky 38/2024 - od Katy Perry přes Nightwish po Nelly Furtado Nálož hudebních novinek vede tentokrát roztančená Katy Perry, dlouho očekávaný návrat Nelly Furtado, německý DJ Purple Disco Machine, country star Keith Urban, comeback slaví Manu Chao, rockové příznivce potěší Nightwish, Seether,... čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 16:30 v sekci Novinky | Nové desky
Wardruna - Himinndotter 8/10
Video: Wardruna s "Himinndotter", modlitbou k dceři nebes, oznamuje nové album Temní norští šamani Wardruna oznámili své šesté studiové album. Novinku nazvanou "Birna" můžeme očekávat v lednu příštího roku. Název, česky "Medvědice", napovídá tematické zaměření kolekce na hlubší poznání tohoto... čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rytmus usedne na svůj trůn v O2 areně. Prozrazuje první hosty (14.06.2024 20:44)
- Naživo: Marek Ztracený míří do Wembley. Euforii fanoušků Poseidona z Wishe ale v Edenu brzdily technické nedodělky (17.06.2023 11:36)
- Naživo: "Dokážete cokoliv!" Ben Cristovao s hosty bavil O2 arenu skoro tři hodiny (02.10.2022 14:43)
- Publicistika: Český rap v roce 2021 (28.02.2022 17:45)
- Naživo: Český slavík zblízka - jak to vypadalo na místě (20.11.2021 16:40)
- Na okraj: Jak můžete pomoci muzikantům v časech covidu? Streamujte (10.11.2020 16:24)
- Video: Pepa Vojtek ON AIR: Můj první honorář byly sušenky Dukla (08.10.2020 10:09)
- Rozhovory: Rytmus - Rap je jako závod (27.09.2020 09:00)
- Do kin míří dokument "Tempos" - otevřená výpověď Rytmuse o budování česko-slovenské hiphopové scény (15.08.2020 13:23)
- Recenze: Paulie Garand a DJ Wich utopili na desce "Mezi prsty" svůj potenciál (24.05.2020 12:00)

ALBUM TÝDNE 39/2024

London Grammar
The Greatest Love

Anglická indiepopová formace London Grammar patří mezi kapely, u nichž máte pocit, že by měly být slavnější, než jsou. Přitom trojice dosud představila řadu skvělých singlů jako "Nightcall", "Metal & Dust" nebo "Big Picture" a spoustu dalších. Změní to nové album "The Greatest Love"?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 30.09.
Tindersticks (UK) (Divadlo Hybernia, Praha)
Čt 03.10.
Mighty Oaks (DE) (Palác Akropolis, Praha)
Pá 04.10.
Tereza Mašková (CZ) (Velký sál Lucerna, Praha)
Pá 04.10.
Maceo Plex (US) (Roxy, Praha)
Ne 06.10.
The Bygones (US) (Chapeau Rouge, Praha)
St 09.10.
Lindsey Stirling (US) (O2 Universum, Praha)
Čt 10.10.
Picture This (IRL) (MeetFactory, Praha)
Čt 10.10.
Fun Lovin’ Criminals (US) (Sono Centrum, Brno)
Pá 11.10.
Duff McKagan (US) (Sono Centrum, Brno)
Ne 13.10.
Bryan Adams (CAN) (Winning Group arena, Brno)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Linkin Park Lucie Vondráčková Madonna Oasis Dua Lipa Viktor Sheen Coldplay Taylor Swift Billie Eilish Queen David Gilmour Biffy Clyro Ed Sheeran Abba BTS The Beatles
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe