Fiordmoss a Floex & Band zahrají v Akropoli

21.04.2012 10:06 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Fiordmoss - Ink Bitten
© facebook interpreta
Přijďte 24. dubna do pražského Paláce Akropolis oslavovat! Skupina Fiordmoss vydala 29. února vlastním nákladem novou desku "Ink Bitten" a kromě těchto nových písní uslyšíte také Floex & Band.

Fiordmoss na album vybrali písně, které vznikly za poslední rok, kdy kapela prodělala výraznou změnu v podobě nového člena Jana Boroše. Ten se k formaci původně přidal jako kytarista na turné, nakonec však spolu s Petrou Hermanovou a Romanem Přikrylem začal pracovat na nové tvorbě a výsledkem je "Ink Bitten". Název alba je inspirován fenoménem potetovaných dam z 19. století a jedna z písní se přímo odvolává na Maud Stevens Wagner, první proslavenou americkou tatérku.

Klarinetista, skladatel, producent a multimediální umělec narozený a žijící v Praze. Soundtracky vydává pod vlastním jménem Tomáš Dvořák, zatímco svou sólovou tvorbu pod hlavičkou projektu Floex. Klíčovým nástrojem v jeho tvorbě je klarinet, na který hraje od malička. Je zásadní nejen z pohledu instrumentálního (často ho v jeho skladbách najdete), ale i z pohledu kompozičního (jeho hudební myšlení je hodně melodické).

Koncert začíná v 19:30. Vstupenky seženete v předprodeji na pokladně Paláce Akropolis a také v sítích Ticketpro a Ticketportal. Do 24. dubna budou stát 160 Kč a v den konání koncertu podraží na 190 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY