Nicki Minaj v Británii sestřelila Madonnu

10.04.2012 10:16 - Katarína Straková | foto: facebook interpreta

Madonnina "MDNA" ve vedení britské albové hitparády moc dlouho nevydržela. Druhý týden v top ten se její aktuální kolekce umístila až na sedmé pozici, první místo naopak patří aktuální desce Nicki Minaj. Singly pak druhý dubnový týden ovládla zpěvačka Carly Rae Jepsen.
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
Na první post se z devětačtyřicítky vyhoupl singl "Call Me Maybe" mladičké Kanaďanky Carly Rae Jepsen, která za něj ve své domovině s více než 240 tisíci prodanými kopiemi získala už tři platinové desky.

Další a poslední singlovou novinkou je také aktuální singl Alexe Daye "Lady Godiva". Muzikant, který před pár dny shodou okolností oslavil třiadvacet, píseň vypustil 1. dubna jako cover známější verze z roku 1966 od dvojice Peter and Gordon.

    Top 10 - singly:
  1. N Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. Sean Paul - She Doesn't Mind
  3. Gotye (feat. Kimbra) - Somebody That I Used To Know
  4. Nicki Minaj - Starships
  5. Chris Brown - Turn Up The Music
  6. Katy Perry - Part Of Me
  7. David Guetta (feat. Sia) - Titanium
  8. Flo Rida (feat. Sia) - Wild Ones
  9. Emeli Sandé - Next To Me
  10. Labrinth - Last Time

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded
© facebook interpreta
Zlato místo Madonny získala druhá studiovka Nicki Minaj "Pink Friday: Roman Reloaded", na níž se producentsky podílel například Dr. Luke nebo Red One. "Ještě nikdy jsem si při nahrávání muziky neužila tolik srandy," vzpomíná zpěvačka na natáčení. "První deska byla dost opatrná, musela jsem být politicky korektní a připadalo mi, jako bych dělala hudbu pro někoho jiného. Ale tentokrát jsem si prostě užívala tvorbu písniček a byl to opravdu velký rozdíl. Myslím, že je to velmi rozmanité album."

Druhé místo patří třiadvacetiletému Angličanovi, který si říká Labrinth. Ze své nahrávky "Electronic Earth" už vystřelil tři singly a všechny v britském žebříčku debutovaly v TOP 5, není tedy divu, že i celé album má u tamního publika úspěch.

Je mi velkou záhadou, jak si někdo může koupit cédéčko, které obsahuje skladby nazvané "The Super Moshi March", "I ♥ Moshlings" nebo "Moptop Tweenybop (My Hair's Too Long)". Ano, řeč je o hudebním počinu "Music Rox!", který dali dohromady tvůrci počítačové online hry pro děti "Moshi Monsters". Na druhou stranu po zhlédnutí několika roztomile sarkastických videoklipů začínám čtvrté místo v hitparádě nejprodávanějších alb chápat…

Na devítce se umístila pátá řadovka Velšanů Lostprophets "Weapons", na níž kapela začala pracovat bezprostředně po ukončení podpůrné tour k předchozímu CD "The Betrayed" z roku 2010.

Za zmínku v novinkách jistě stojí i "Wonky", v pořadí osmé album elektronické dvojice Orbital, která jej českým fanouškům představí na letošním Rock For People v Hradci Králové. A nakonec nesmíme opomenout ani novinku Jamajčana Seana Paula "Tomahawk Technique". Z velké části se na ní podílel producent Rico Love, který dělal například s Kelly Rowland, Fergie, Usherem nebo s Beyoncé.

    Top 10 - alba:
  1. N Nicki Minaj - Pink Friday Roman Reloaded
  2. N Labrinth - Electronic Earth
  3. Adele - 21
  4. N Moshi Monsters - Music Rox!
  5. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  6. David Guetta - Nothing But The Beat
  7. Madonna - MDNA
  8. Jessie J - Who You Are
  9. N Lostprophets - Weapons
  10. Ed Sheeran - +

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY