Eric Prydz vydá v květnu debutové album

29.03.2012 10:39 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Eric Prydz - Eric Prydz presents Pryda
© facebook interpreta
Švédský DJ a producent Eric Prydz se v posledních letech ve své branži etabloval mezi naprostou špičku. Jeho singly vždy zafungují v klubech a často si najdou cestu i do rádií. V květnu se konečně dočkáme jeho autorské prvotiny.

Eric, který kdysi patřil i do seskupení Swedish House Mafia, na svém prvním albu začal dělat již v roce 2005, ale nikdy jej nedokončil. Místo toho založil vlastní label Pryda a soustředil se na vydávání svých singlů. Jeho pecky "Call On Me", "Pjanoo" nebo "Proper Education" (s hostující kapelou Pink Floyd) se staly celosvětovými hity, což mu v loňském roce vyneslo dle DJ Mag pozici 46. nejlepšího DJe na světě.

Jeho debutový počin tedy sice vychází po sedmi letech práce, o to bohatší ale bude. Půjde celkem o tři disky, které se v obchodech objeví pod názvem "Eric Prydz presents Pryda" již 21. května. Na prvním CD najdeme třináct autorských písní, zbylé dva disky budou obsahovat výběr z jeho starší tvorby či undergroundové tracky, které Prydz doposud prezentoval jen ve svých DJských setech.

Tracklist bude vypadat takto: CD1: Shadows, Agag, Beyond 8, Javlar, Sunburst, Hardrock Lausanne, You, SW4, Leja, Mighty Love, Allein, You Interlude, Pjanoo (Eric's Intro Edit).
CD 2 - Retrospective Mix Part 1: Lesson One, Miami To Atlanta, Genesis, Rakfunk, Europa, Aftermath (Eric's Edit), Frankfurt, Armed, Reeperbahn, Muranyi, Paolo Mojo - 1983 (Eric Prydz Remix), The Gift.
CD 3 - Retrospective Mix Part 2: The End, RYMD, Waves, EMOS, VIRO (Eric's Intro Edit), Glimma, Juletider, With Me, 2Night, Melo (Eric's Special Edit), M.S.B.O.Y, Mirage.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY