První Hlasový rozstřel

19.03.2012 00:52 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Zatímco v případě Česko Slovenské SuperStar jsme komentovali jednotlivá kola až ve chvíli, kdy do výsledků zasahovali diváci, v případě Hlasu Česko Slovenska jsme ke komentářům přistoupili již nyní. Začaly totiž souboje, jejichž výsledek ovlivňuje pouze jeden člověk - kouč dané dvojice.
Hlas Česko Slovenska
© nova.cz
Hlas Česko Slovenska po Výběru naslepo, kdy si každý z koučů vybíral tým pouze na základě sluchového vjemu, dospěl do fáze, kdy je potřeba jednotlivé týmy redukovat. Děje se tak prostřednictvím duelů, kde vždy dva soutěžící z jednoho týmu zpívají společnou píseň. Z tohoto souboje pak postupuje pochopitelně jen jeden z nich. Kdo to bude, má v rukou jeden jediný člověk - jejich kouč. V první epizodě, kterou v neděli odvysílala Nova, jsme viděli prvních deset z nich.

Celý kolotoč soubojů odstartoval opravdu těžký kalibr v podobě duelu Barbory Vaculíková a Markéty Poulíčkové. Jejich "Fighter" od Christiny Aguilery nasadil laťku sakra vysoko a vzhledem k tomu, co se dělo poté, je možné předeslat, že patřil zdaleka k těm nejlepším a jakýkoli duet ze SuperStar sbalily holky do kapsy. Markétě ale sedla písnička líp, působila v ní přirozeněji a líp frázovala, takže finální verdikt byl jasný, což potvrdil i Pepa Vojtek.

Miloš Novotný (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Další souboj mezi Adamem Pavlovčinem a Milošem Novotným, kterým přidělila Dara Rolins "Without You" od Ushera a Davida Guetty, byl na první poslech poměrně těžko hodnotitelný. Miloš Novotný totiž zpíval výšky, Pavlovčin hloubky a střetávali se pouze v ne tolik výrazných refrénech. Nicméně Pavlovčin nepůsobil úplně jistě a Novotný měl lepší tah na branku. Výsledek byl tedy jasný a stejný názor měla i Dara.

Poměrně jednoznačný duel svedli Adam Koubek a Patrik Havelka, kterým Rytmus předhodil "Hey Jude" od The Beatles. Havelka zpíval falešně a Koubek měl převahu snad ve všem, včetně lepší barvy hlasu, dikci i frázování. Těžko mohl Rytmus říct jiné jméno než Adam Koubek.

První duel v týmu Michala Davida svedly Alžběta Pažoutová a Ester Wiesnerová v "Life" od Des'ree. Wiesnerová byla příliš afektovaná a ve spodních polohách zcela mimo, jenže bohužel to samé lze prohlásit i o Alžbětě a ve chvíli, kdy se pustily v improvizacích do výšek, nasadily tomu obě ještě korunu. Dá se předpokládat, že ani jedna nevydrží v soutěži příliš dlouho, nicméně v případě rozhodnutí mezi nimi působila Alžběta přece jen o něco jistěji, což verdiktem stvrdil i kouč.

Do druhého souboje ve svém týmu poslal Pepa Vojtek Libora Zajpta a Jakuba Pohle alias Jackieho. Jejich "Sweat Child O' Mine" od Guns N' Roses byl také poměrně jasnou záležitostí. Zněli téměř stejně, dokonce se pokusili i napodobit ječák Axla Rose, ale Zapjtovi to občas ujelo, zatímco Jackie byl v podstatě bezchybný. Právě on jde tedy po verdiktu Vojtka dále.

Dominika Šuláková (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Od počátku vyostřený souboj si střihl Alan Tuscany s Dominikou Šulákovou a každý, kdo jej viděl, musel pochopit proč. Dara tomuto velmi excentrickému páru vybrala duet Robbieho Williamse a Kylie Minogue "Kids" a mohl to být jeden z fakt povedených výkonů, jenže Alan Tuscány byl evidentně již od počátku zcela mimo. Vůbec nevěděl, co zpívá, nenechal si vůbec poradit a Dominice dalo mnoho úsilí udržet se vedle takového mimoně alespoň v nějakých rozumných mezích. Dara měla v tomto případě naprosto jednoduchou volbu.

Jestli někde Rytmus totálně minul, pak ve výběru "Satisfaction" od Rolling Stones pro dvojici Imrich Tengeri - Juraj Zaujec. Ani jednomu z nich písnička nesedla a troufnu si tvrdit, že by daleko lépe zněli v něčem aspoň trochu modernějším, jako jsou Keane nebo Travis. Zatímco Tengeri skladbu pojal po svém, Zaujec ze sebe dělal něco jiného. Jeho chraplák nezněl ani trochu přirozeně, a já se tak poprvé rozešel názorově s finálním rozhodnutím. Zatímco Rytmus poslal dál Juraje Zaujece, já bych radši viděl v dalším kole Tengeriho.

Nejvyrovnanější souboj spolu svedly Radka Križanová a Kateřina Petráňová dohromady s "California King Bed" Rihanny. Ta v určitých polohách nesedla druhé jmenované, což bylo způsobené jejím druhem hlasu. Díky tomu měla drobné problémy s výškami, nicméně kontrovala barevně krásným altem a výbornou angličtinou. Radka byla sice o něco jistější a dravější, ale také tuctovější. Každá z holek měla nějaké pro a proti - já osobně bych se přiklonil ke Kateřině, ale naprosto bych pochopil Davida, i kdyby si vybral Radku. Nicméně překvapil a zvolil Kateřinu Petráňovou.

Naprostým opakem byl předposlední duel, který svedl muzikály protřený Petr Kutheil s Martinem Hrabalem. V "Radio Ga Ga" od Queen zpíval totiž pouze jeden zpěvák - Petr Kutheil. Hrabal byl úplně mimo snad ve všem a jeho vystoupení se hodilo více do Hvězdné pěchoty, kdyby něco takového v Hlasu existovalo. Verdikt tak byl pouze formalitou, což potvrdil i Michal David.

Anna Veselovská (Hlas Česko Slovenska)
© nova.cz
Jak soutěž začala, tak i skončila. Rytmus zcela nepochopitelně poslal do jednoho duelu Lucii Dobrovodskou a Annu Veselovskou, které patřily už ve Výběrech naslepo mezi nejvýraznější talenty soutěže. Potvrdily to i v naprosto fantastickém vystoupení se "Set Fire To The Rain" od Adele. Obě začínaly pouze se svými kytarami a teprve posléze se k nim přidala i kapela. Těžko jedné nebo druhé něco vyčítat, takže co rozhodlo o tom, že nakonec postoupila dál Anna Veselovská? Nejspíše to, že Lucie byla v některých momentech méně přirozená a tlačila snad až příliš na pilu.

První kolo soubojů máme za sebou a podobně jako SuperStar i Hlas přinesl již na začátku některá hodně dobrá vystoupení, několik průměrných a samozřejmě i pár propadáků. Přesto ale představil několik zajímavých lidí a příští týden bude pokračovat. Opět v neděli.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY