Neneh Cherry představí letní Praze společný projekt s The Thing

13.03.2012 15:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Neneh Cherry
© facebook interpreta
Švédská triphopová ikona Neneh Cherry je opravdová umělkyně a v hudebním světě má své nesporné místo. Její touhou je objevovat nové věci, rozvíjet se a zlepšovat se. Flirtovala s mnoha druhy hudebních žánrů - a to mnohem lépe než mnozí jiní umělci - od soulu k rocku, od jazzu k rapu a lze ji nazvat jednou ze zakladatelů trip hopu. Zároveň však zůstává svěží, jako kdyby od jejího sólového debutu neuplynulo dlouhých šestnáct let. České publikum o tom přesvědčí 2. července, kdy dorazí i do Prahy a Lucerna Music Baru.

V letošním roce se Neneh Cherry spojila s kapelou The Thing, což je trojice severských, převážně jazzových hudebníků, která se dala dohromady v roce 2000 při sérii koncertů a nahrávání ve Stockholmu a o které hudební média referují s neskrývaným nadšením. Společně naplánovali také nové album a turné na jeho podporu. Celý projekt nazvali The Cherry Thing. A jak počin hodnotí uznávaná světová média? Magazín Mojo třeba tvrdí, že "se noří do síly rocku s žárem a zuřivostí, kterou je nádherné sledovat," a časopis Uncut dodává: "Přetvářejí nouveau punk a pradávný garážový rock v jekot s energií hromu, ale čistá energie a láska k hudbě drží vždy laťku hodně vysoko."

Vstupenky za 640 Kč (+ poplatky) budou v prodeji od 14. března v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal nebo v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu budou stát 750 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY