Šokující! Otřesné! Skandální!

08.03.2012 22:37 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

musicserver vám nabízí exkluzivní, investigativní, blyštivou, lehce bulvární reportáž z předkulisí i zákulisí vyhlašování premiérového ročníku cen Zlatý David. Na nejmonstróznějším večírku letošního roku se objevily všechny pražské celebritky i celečešky. Ano, na šoky, otřesy a skandály tak bylo zaděláno.

Zlatý David

vystupující: Calm Season, Kittchen, NiceLand
místo: Klubovna 2. patro, Praha
datum: 7. března 2012

Zlatý David
© facebook interpreta
Premiérovým ročníkem provázeli Antonín Sebastian Milata, hlava Bandzone.cz, a Syčák, tělo The Pooh. Jejich protišední sekáčové modely by prošly i nejpřísnějšími kritérii módní policie - ovšem outfit bylo to jediné, co se moderátorské dvojici podařilo sladit! Tragikomický výkon obou zúčastněných konkuroval nedávno odhaleným (ne)schopnostem Lucie Bílé.

Festival trapnosti a nevkusu tentokráte vyvrcholil, když jednu z cen předávala urna - a teď nemyslím útvar rychlého nasazení, ale zpopelněnou babičku. ASM i Syčák moderovali celý večírek přes chraplavý vokodér, navíc s tahákem v ruce. Na výsost neprofesionální a trapné! Zvláště, když oba uvaděči dostali za své výkony tak štědře zaplaceno! Podle zákulisních informací jim pořadatel dokonce honoroval fetování i tetování! Není divu, že v průběhu večera vylezla na pódium jedna z rozhořčených návštěvnic večírku a Antonína opakovaně inzultovala a zcela zlila dvěma deci vína.

Calm Season
© Petr Klapper
Zlil se i Adam Piaf. Na oslavu svého nového projektu Calm Season si roztrhl triko a obnažený zmateně pobíhal po klubovně ve druhém patře. Zarostlá hruď působila jako magnet na groupies, které byly přitahovány nevídanou silou. Škoda jen, že samotné vystoupení Calm Season nezajímalo nikoho. Ani zvukaře (byl-li vůbec nějaký přítomen). Terezie neměla většinu setu zapnutý mikrofon a Adam na vše sám - s přihlédnutím k akutní intoxikaci - nestačil. Přesto zanechali dobrý dojem. Jsou to přece nejnadějnější naděje české hudební scény (nebo alespoň té pražské).

V době vystoupení Calm Season už bylo předáno ocenění za nejlepší videoklip. Odnesl si jej Peter Hudlik za chytlavý jadranský šlágr "Vůbec se nenudíš". Překvapivě uspěl v konkurenci páru nočních můr Michala Davida a Lucie Vondráčkové ("Byla to láska") a na tělo porazil i Petra Kotvalda ("Hully Gully"). Hipster na tripu však smutnit nemusel, odnesl si vítězství v nesmírně prestižní kategorii Zpěvák roku.

Kittchen
© facebook interpreta
Nikdo z nominovaných žel naživo nevystoupil. ASM se Syčákem tak narychlo sehnali alespoň komparzisty - jakéhosi emaře s kytarou, který zapěl fotbalovou hymnu "Leave Me Out", a nějakého kuchaře, hudebníka. Ovšem tento stydlín se bál ukázat svou tvář a přes kuchařskou čepici zaraženou až po krk mu během celého koncertního setu nebylo vůbec rozumět ani slovo. "Ale je to jeho první živé vystoupení, teď si představ, jaké bude to desáté," zasnila se prima manažerka Šárka. Slovy Wachka: "Sere pes".

Přestože pořadatelé pozvali všechny nominované, o kterých hlasovali fanoušci a fanynky fetiše na webových stránkách projektu od 6. února do 6. března, nepřišel nikdo. Jen sestra veterinářky Marie Pojkarové. Ta ovšem odcházela zklamaná, když v kategorii Zpěvačka roku zvítězila mladice Sandra Bell.

Vůbec nejzajímavější souboj se ale odehrál mezi kapelami. O vítězi rozhodly pouhé dva hlasy, které přisoudily triumf projektu MC Duro. "Je to nesmírně zábavová diskokapela, umělecky navazující na rumunsko-moldavskou taneční vlnu a vizuálně na polské teplákovky," okomentovala vítězství nejznámější česká hudební publicistka Tisková Zpráva. Druhé místo v kategorii Skupina roku může hřát New Trio, až třetí skončily Luštěly.

Celý večírek zakončil skandál, když jiná hudební publicistka, známá jako PuMa, zalarmovala ochranku na neznámého mladíka, který přišel na vyhlašování s knírkem ala Charlie Chaplin. Spletla si jej s Adolfem Hitlerem. O celém případu vás ještě budeme informovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY