Kryštof připomene dévédéčkem turné po kinosálech

21.02.2012 18:36 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Kryštoff/on Kinotour 2011
© facebook interpreta
Přestože se kapela Kryštof na podzim minulého roku stáhla k ročnímu koncertnímu oddechu, ticho kolem ní úplně není. V těchto dnech totiž vychází na DVD a CD záznam z pražské zastávky nevšedního turné po kinech CineStar, které skupina absolvovala právě před rokem. Komplet je nyní rozesílán fanouškům, kteří si jej předobjednali, do běžného prodeje se dostane 12. března.

Stejně jako bylo zajímavé turné, kdy byly živé koncerty v kinosálech protknuty dokumentárními záběry mapujícími historii kapely, bude do jisté míry originální také DVD, jehož výroba se ale protáhla. "DVD bude dvouvrstvé, protože obsahuje "multiangle", tj. přepínání mezi koncertem a klipy, co běžely na plátně, a nebylo jednoduché to vše sestavit," zdůvodnil zpoždění na webu frontman Richard Krajčo s tím, že výrobu zdržely ještě zjištěné chyby při finální kontrole. Jako omluvu tak kapela přidala k disku ještě audiozáznam na CD. Níže se můžete podívat na trailer k DVD.

Není to ovšem jen záznam z "Kinotour", čím teď Kryštof žije - kapela se má po pauze, tedy letos na podzim, znovu vrátit na výsluní s kolekcí nových skladeb, takže pilně pracuje na novém albu. To dosvědčují i vzkazy na internetu - dvanáctka písní na desku je již vybraná a v květnu Krajčo a spol. zamíří do studia.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY