Russkaja se chystá na dlouho očekávaný pražský koncert

08.02.2012 13:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Russkaja flyer
© facebook interpreta
Russkaja, ska-recesistická senzace United Islands 2011, se vrací do Prahy na dlouho očekávaný klubový koncert. Ve čtvrtek 16. února vystoupí v Lucerna Music Baru v rámci celoroční koncertní série United Islands České spořitelny.

Neuvěřitelný mix východoevropských melodií, balkánských dechovek a zběsilého ska rytmu, to vše zabalené ve velké porci humoru a nadhledu, vás čeká při živelné koncertní show kapely Russkaja.

Ne, tady v žádném případě nejde o táhlé ruské balady s balalajkou. Dokonce vlastně nejde ani tak úplně o Rusko, jakkoli tu má svoje personální akvizice. Russkaja je - rakouská kapela! "Russ" jako ruská noc, ruská duše a v neposlední řadě dobrá ruská vodka."Ska" jako nezkrotný rytmus, kterým vám rozhýbe nohy, a "Ja", tedy ano. Russkaja bývá často přirovnávána ke známějším Gogol Bordello, a to nejen kombinací východoevropských melodií a vysokorychlostní, balkánským rytmem inspirované dechovky. Tohle ale není kopírování balkánského trendu ani to není ruská síla, to je jednoduše čistá hudební anarchie s velkou porcí humoru.

Koncert začíná v devět hodin večer. Vstupenky seženete v předprodeji za 400 Kč včetně poplatků nebo za 350 Kč na pokladně Lucerna Music Baru. Klienti České spořitelny zaplatí 320 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY