Poletíme? dávají ochutnat z novinky "Kroskántry"

29.01.2012 17:36 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Poletíme? - Rudolf Brančovský
© facebook.com/poletime
Třetí desku v těchto dnech dokončuje brněnská formace Poletíme? a jedno je jisté: definici original banjo punk future band doplní slůvko kántry, neboť album dostalo jméno "Kroskántry" a na paškál si bere, jak lze snadno vytušit, country hudbu a některá její klišé. A nejen to.

Bandzone profil kapely nabízí jako ochutnávku pětici nových písní, přičemž v "Kusu železa" se Rudolf Brančovský a spol. neostýchali použít úryvků slavných trampských melodií jako "Whisky, to je moje gusto", "Folsom blues" nebo "Ó, Zuzana". Poslední z ukázek "Kántry dát" je pak přímo ódou na country. Vše je přitom zabaleno v náležité letecko-kabaretní úpravě, kterou fanoušci kapely dobře znají z předchozích dvou počinů "Jednoduché písničky o složitém životě" a "Skupina dobře vypadajících mužů".

Termín vydání alba je prozatím udáván jako nicneříkající brzy, ovšem znám je fakt, že bude opět také volně ke stažení na stránkách kapely. Jistá jsou rovněž data křtů. Ty se uskuteční 30. března v pražském Paláci Akropolis a 3. dubna v Metro Music Hall v Brně, hosty budou jeden ze zakladatelů bluegrassové legendy Poutníci banjista Svaťa Kotas, saxofonista Pavel Křižovenský z pražského Wunder Bar Bandu a improvizační divadlo Komediomat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY