Mars Volta potěší šestou studiovkou začátkem jara

21.01.2012 17:57 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Mars Volta
© last.fm
Američtí Mars Volta se po třech letech vracejí na hudební scénu. Dne 26. června uvedou na trh novinkovou placku "Noctourniquet", která je v pořadí jejich šestým studiovým počinem.

Novinka a nástupce nahrávky "Octahedron" byla napsána a produkována pro Mars Volta tradičním způsobem, tedy Omar Rodriguez-Lopez a Cedric Bixler-Zavala v úloze autorů a Rodriguez-Lopez jako producent. A přece tato třináctipoložková novinka atakuje hraniční hudební sféry, za dosavadních zhruba dvacet let spolupráce kapelou dosud neobjevené. "Hudební spektrum a emocionální dopad 'Noctourniquet' se pohybuje od bombastické vstupní 'The Whip Hand' k naříkavé 'The Malkin Jewel', vždy vypíchnuté hypnotickými melodiemi a electro-ambientem, jako například v epické skladbě 'In Absentia'. Různorodost nového materiálu sjednocuje Rodriguez-Lopezova producentská zkušenost do podoby jedné z nejneobyčejnějších nahrávek Mars Volta, ale také posunuje album do postavení letošní první silné hudební a posluchačské výzvy," stojí v oficiální tiskové zprávě.

Podobně jako u předchozích nahrávek Mars Volta jsou Bixler-Zavalovy texty dobrodružnou výpravou do protagonistova vnitřního světa, tentokrát inspirovanou tak různorodými podněty, jako jsou britští alternativní rockeři z osmdesátých let The Godfathers, superšpatňácká zombie figura z komiksového Supermana či Solomon Grundy z Batmana nebo řecký mýtus o Hyacintovi.

Pro úplnost ještě uvádíme tracklist: The Whip Hand, Aegis, Dyslexicion, Empty Vessels Make the Loudest Sound, The Malkin Jewel, Lapochka, In Absentia, Imago, Molochwalker, Trinkets Pale of Moon, Vedamalady, Noctourniquet, Zed And Two Naughts.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY