Vladimír Merta a Hromosvod jedou na společné turné

19.01.2012 17:30 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vladimír Merta
© vladimirmerta.cz
Základní stavební kámen českého písničkářství Vladimír Merta a dvakrát mladší muzikanti z pražského folk-rockového Hromosvodu spojují své síly v sérii společných koncertů napříč republikou. Už 2. února vystoupí v Praze v Malostranské Besedě. Spousta termínů je ještě v jednání, ty aktuálně potvrzené najdete na konci článku.

"Ondřej Fencl napsal e-mail, že by mi rád poslal desku Hromosvodu. Já na to: 'Přijď dnes večer do Kaštanu, zahrajem si a je to!' A bylo to," vzpomíná Merta na iniciační zážitek z loňského jara. "Hráli jsme bez zkoušení celou hodinu. To se může stát leda tak Dylanovi. Nebo mně." Vřele přijatý koncert pak vyústil do dlouhodobější spolupráce a posléze i do kooperace s Hromosvodem "v plné polní".

Základem playlistu jsou Mertovy nesmrtelné písně ze 70. a 80. let, tedy songy jako "Chtít chytit vítr", "Astrolog", "Praha magická", "Kocovina" nebo "Vzdálené výstřely". V jistém smyslu se za doprovodu kapely a v duu s klavírem jedná o návrat k písničkovosti, tak jak ho ostatně protagonista předvádí na loňském povedeném CD "Ponorná řeka".

Termíny turné:

2. 2. - Praha, Malostranská beseda
3. 2. - Jablonec, Na rampě
21. 2. - Karlovy vary, Paderewski
22. 2. - Kladno, Dundee Jam
3. 4. - Rožnov p. Radhoštěm, T-klub (jen v duu s O. Fenclem)
4. 4. - Opava, Art klub (jen v duu s O. Fenclem)
5. 4. - Ostrava, Parník (jen v duu s O. Fenclem)
15. 6. - Dobříš, KD


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY