Podívejte se na "Ležím v tvé blízkosti" Lipa a Debbi

18.01.2012 13:44 - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Debbi
© YouTube.com
Liberecký rapper Lipo, polovina hiphopového dua BPM, které se proslavilo hity "Chill" a "Horizonty", chystá svou sólovku. Album produkuje Martin Ledvina, který má pod svými křídly i Marka Ztraceného, Anetu Langerovou, Tomáše Kluse nebo Debbi, proto nepřekvapí, že právě rusovlasá zpěvačka hostuje v Lipově novém singlu, který navazuje na již dříve zveřejněné písně "Víc než hudba", "Naposled" a "Otroci svobody".

Skladba se netají svými rádiovými ambicemi a zdá se, že se u nás přeci jen urodilo kvalitní české r'n'b, které sice nepřichází s ničím objevným a jen stěží popře inspiraci u "Love The Way You Lie" a jim podobných, ale po všech těch Raegech, Sámerech a Rytmusech se dá i poslouchat.

"Tohle je čirá snaha bez mindráku oslovit i jiný posluchače a konkurovat jiným rádiovejm žánrům věcí, která stále vyrůstá z hip hopu. V Čechách se až dosud s hip hopem tímhle způsobem pořádně nepracovalo. Předchozí pokusy jen zbytečně tlačily na pilu," říká o skladbě sám interpret a dodává: "Je to o pocitech, který člověk prožívá na konci jednoho vztahu. Poslední část ukazuje, co prožiješ, když pak toho, s kým jsi sdílel to nejitimnější, potkáš po nějaký době. I to je ale život a každej si jdem svojí cestou - tak klip končí."

Sólová deska člena BPM měla vyjít už na podzim, k tomu ale nedošlo a aktuálně se hovoří o průběhu letošního jara. Kompletní tracklist ještě znám není, ale kromě Debbi by se na albu měli objevit jako hosté také Khomator a Lyrik ze Slovenska, druhá polovina BPM Paulie a zpěvačky Yanu a Kiriss.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY