Floex pokřtí nové album

21.01.2012 15:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tomáš Dvořák / Floex
© Dancer / techno.cz
První večírek Euroconnections v novém roce bude ve znamení převrácení tradičního modelu. Hlavní hvězdou bude domácí elektronický hudebník Floex, který v Paláci Akropolis poslední lednový den pokřtí svoje album "Zorya". Také představí novou audiovizuální performanci, kterou připravil s vizuální umělkyní Veronikou Vlkovou. Jako host večera vystoupí italská dvojice Musetta, jež na Floexově desce hostuje v jedné písni.

Deset let museli fanoušci Tomáše Dvořáka alias Floexe čekat na regulérní studiové album, které by navázalo na jeho kultovní debut "Pocustone", klíčovou desku domácí elektronické scény. Album pojmenované po slovanské bohyni noci se pohybuje na pomezí sofistikované elektroniky a moderního jazzu a Dvořák na něm také využil bohaté zkušenosti z oblasti multimediálního umění či zvukového designu. V koncertní podobě se Floex představí jako trio, v němž Tomáše Dvořáka (klarinet, midiklarinet, elektronika) doprovází zkušení hudebníci Jiří Javůrek (klarinet, basklarinet) a Marián Petržela (bicí).

Zahraničním hostem lednových Euroconnections bude milánské duo Musetta, které je u nás známé hlavně díky skladbě "Nel Blu" právě z Floexovy aktuální desky. Svůj styl popisují jako future-funk či neo-noir a nezastírají inspiraci trip hopem devadesátých let, futuristickými vizemi žánru science fiction a filmy Andreje Tarkovského. Hudební kořeny obou členů jsou ale hodně rozdílné - německý kosmický rock 70. let u Mattea Curcia a indická hudba u zpěvačky Marinelly Mastrosimone.

Koncert proběhne 31. ledna v Paláci Akropolis od 19:30 hodin. Lístky lze zakoupit v kavárně Paláce Akropolis a v sítích Ticketpro za 260 korun anebo na místě za 320 korun.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY