Supportem Metronomy na jejich prosincovém koncertu jsou Gross Magic

29.11.2011 15:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Gross Magic
© wordpress.com
On je nářez! I když má hlas jako holka. Jmenuje se Sam McGarrigle a říká si Gross Magic. Je z Brightonu, skoro ještě puberťák, který hrával v kapele jménem Hocus Tocus a teď je jakousi anglickou alternativou ke všem těm americkejm synťákovejm kapelkám (Perfume Genius, Idiot Glee, Porcelain Raft), o kterejch se dva poslední roky hodně mluví. Dne 5. prosince to rozjede i v pražském Lucerna Music Baru jako předskokan Metronomy.

Začal sám skládat písničky a už dal dohromady mini-album, které se jmenuje "Teen Jamz" EP a které se dá sehnat na jeho stránce. Je tam jedna pecka, která je starší - "Waiting For You" -, v který se snaží vytvářet pop-funk jeho idolů Prince, Davida Bowieho a Michaela Jacksona, ale nám to spíš zní jako zapomenutej osmdesátkovej hit MTV, který zpívá nějaká holka nebo spíš duch. Duch? Spíš taková varianta spektrálního post-ariel-pinkovskýho statickou elektřinou nabitýho popu, kde náš hrdina sedí u laptopu a napůl spí, jen jeho jedno ucho zachycuje za zdí zvuk rádia nebo televize, který hrajou nekonečný popový melodie druhýho zlatýho věku pop music.

EP začíná s "We're Awake Tonight" se slavným riffem od ELO ze skladby "Mr Blue Sky", na kterej McGarrigle naroubuje svůj vysokej ženskej hlásek. Tahle hudební směs se dá těžko popsat - ELO versus glam, to všechno pak protlačený hipnagogickým filtrem. "Sweetest Touch" má basu jak od Nirvany a zvuk, který je chybějícím spojovacím článkem glitter-rocku a grunge. A je tam dalších několik pecek a ani ty vás nenechaj' na pokoji. Tohle je prostě nářez!

Vstupenky za 400 Kč (+ poplatky) jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně LMB bez poplatku. V den koncertu budou stát 500 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY