V Praze zazní blízkovýchodní ethno-metal v podání Orphaned Land

25.11.2011 08:35 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Orphaned_Land
© http://www.metal-archives.com/
Ethnometalisté Orphaned Land z Izraele míří po šesti letech do Prahy. V rámci "Tour to OR Shalem" vystoupí 2. prosince v klubu Black pes. V roli předkapel se představí i další zástupci orientálního metalu - francouzští Arkan a Myrath z Tuniska.

Orphaned Land se zformovali již v roce 1991, přičemž raná tvorba kapely se pohybovala na hranicích death, black a doom metalu. Postupem času však převládl progresivní přístup a do popředí se stále více dostávaly prvky tradiční arabské a židovské hudby. Zlomovým momentem bylo vydání koncepčního alba "Mabool" v roce 2004, které přineslo do té doby neslýchané skloubení progressive death metalu s blízkovýchodní etnickou hudbou arabské, židovské i křesťanské kultury. Na tento koncept navazuje i prozatím poslední nahrávka "The Never Ending Way Of ORwarriOR" z loňského roku. Orphaned Land jsou známí poměrně velkými časovými prodlevami mezi jednotlivými studiovými počiny i koncertní aktivitou. Fanoušci tak mají dost možná na dlouhou dobu poslední možnost vidět své oblíbence živě.

Vstupenky jsou k dostání v tradičních sítích Ticketportal a Ticketstream, případně na internetových stránkách Obscure Promotion.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY