shop.musicserver.cz
Nové desky pro 34. týden

Nové desky pro 34. týden

Vydáno: 17.08.2014 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Půlka srpna a ve stojanech s novou hudbou začíná být nátřesk. Ty nejvyšší pozice tentokrát převezmou Sinéad O'Connor, Kimbra a The Magic Numbers. O něco níže se přestaví Kanaďan Bahamas, němečtí metalisti Accept, hip hopová formace Dilated Peoples, po dvaceti letech i hard rockoví Kix a prozradíme vám, jak tancovat jako Justin Bieber.

Pokud se v pondělí 29. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sinéad O'Connor - I'm Not Bossy, I'm The Boss (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Sinéad O'Connor - I'm Not Bossy, I'm The Boss
Po pětileté odmlce mezi "Theology" a posledním albem "How About I Be Me (And You Be You)?" musí být pouze dvouletý odstup novinky "I'm Not Bossy, I'm The Boss" pro fanoušky Sinéad O'Connor skvělou zprávou. Irská zpěvačka, která o sobě v poslední době dala vědět především dopisem pro Miley Cyrus, na nahrávce spolupracovala opět se svým manželem Johnem Reynoldsem a společně s dalšími muzikanty pro své desáté album nahrála celkem patnáct skladeb. Tento počet najdete ale pouze na deluxe edici, standardní jich přinese o tři méně. Mezi muzikanty, kteří se na desce podíleli, najdete i Briana Ena na klávesy, saxofonistu Seuna Kutiho, cellistku Caroline Dale, nebo kytaristy Justina Adamse a Grahama Kearnse. Prvním singlem se stala písnička "Take Me To The Church", která naznačuje, že album bude laděné do rocku. Zmíněný singl už má svůj videoklip, který uvidíte na webu zpěvačky, a my jen dodáme, že "I'm Not Bossy, I'm The Boss" seženete i na vinylu.


Kimbra - The Golden Echo (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Kimbra - The Golden Echo
Po úspěchu duetu s Gotye "Somebody That I Used to Know" se novozélandská zpěvačka Kimbra vyšvihla mezi častokrát skloňovaná jména. I díky tomu pak její debut "Vows" zaznamenal velmi slušné úspěchy v hitparádách. Nyní to bude chtít potvrdit druhou deskou "The Golden Echo", kterou přichystala prakticky přesně po třech letech od zmíněné prvotiny. Na novince spolupracovala s řadou lidí - spoluautorem některých písniček je Daniel Johns ze Silverchair a přímo na desce pak uslyšíte například interprety jako jsou Thundercat, Flying Lotus, Dave Longstreth z Dirty Projectors, Omar Rodriguez-Lopez z formace Mars Volta, Bilal, John Legend, Jonas Bjerre z Mew, Michael Shuman Queens Of The Stone Age, nebo Matt Bellamy z Muse a Mark Foster z Foster The People, kteří se podíleli na prvním singlu z desky "90s Music". Videoklip k němu a už i několik dalších písniček nahrála Kimbra na svůj YouTube.com profil.


The Magic Numbers - Alias (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock / rock

The Magic Numbers - Alias
Debutové album britské pop rockové skupiny The Magic Numbers bylo v Evropě velmi úspěšné. Vedle nominace na Mercury Prize si vedlo skvěle v hitparádách, což bylo podtržené i dvojnásobnou platinou v domácí Anglii. Jenže poté následoval strmý pád, který symblizuje především třetí deska "The Runway". Není tedy divu, že si kapela po jejím vydání vzala delší čas na přípravu a svůj čtvrtý počin vydává až po čtyřech letech. Napravit si reputaci se bude snažit prostřednictvím jedenácti písniček, kterým vévodí energický singl "Shot In The Dark". Společně s dalšími dvěma kousky ho uslyšíte na soundcloud.com formace.


Accept - Blind Rage (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Accept - Blind Rage
Německá heavy metalová ikona Accept své fanoušky nešetří a dva roky po vydání povedené "Stalingrad" přichází na trh s "Blind Rage". A nač se posluchači mohou těšit? "Necheme být zbytečně odlišní. Chceme to být my, znít jako Accept!," řekl v nedávném rozhovoru kytarista Wolf Hoffmann. Každopádně čeká přiznivce metalu masivní vlna energie, protože Accept v čele s Markem Tornillem válí na pódiu jako zamlada. Posuďte sami poslechem pilotního singlu "Stampede".


Tip týdne

Bahamas - Bahamas Is Afie (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / roots / folk pop

Bahamas - Bahamas Is Afie
Ačkoli si říká Bahamas, jmenuje se Afie Jurvanen a je to Kanaďan v Kristových letech, který hraje folk, místy kombinovaný s popem, rockem a špetkou roots music. Své první album "Pink Strat" vydal v roce 2009 následovaný nástupcem "Barchords" a obě desky bodovaly na kanadských hudebních cenách Juno. Nyní přichází s třetí, o které se bude třeba více mluvit i u nás v Česku. Dostala název "Bahamas Is Alfie" a je první nahrávkou, kterou si zpěvák produkoval čistě sám. Představí na ní dvanáct písniček včetně prvního singlu "Stronger Than That", jehož videoklip sdílí prostřednictvím svého kanálu YouTube.com


Kix - Rock Your Face Off (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Kix - Rock Your Face Off
Dvě dekády si fanoušci americké hard rockové formace Kix mohli o novém materiálu nechat jen zdát. Novodobí Kix se ale začali v roce 2003 opět formovat a po řadě zdařilých koncertů jim na stole přistála smlouva s Frontiers Records. Slovo dalo slovo a základní pilíře sedmé studiovky se pomalu začaly stavět. První singlem se stal kousek "Love Me With Your Top Down" a jak muzikanti prozradili, naživo dělá skladba s posluchači divy. Ukázky všechn písní si můžete poslechnout na stránkách internetového obchodu Amazon.com.


Dilated Peoples - Directors Of Photography (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Dilated Peoples - Directors Of Photography
Ačkoli rapová skupina Dilated Peoples začínala v hip hopovém undergroundu, spoluprací s lidmi jako Kanye West, Xzibit, nebo John Legend se dostala do širšího podvědomí a i díky tomu je mohli několikrát vidět také čeští fanoušci. Nyní jim trio přichystalo svoji pátou desku "Directors Of Photography" s výživnou porcí šestnácti písniček, kterou v digitální podobě rozšiřují ještě dvě další. V nich nechybí i několik hostů jako například Vince Staples, Aloe Blacc, Catero, Gangrene, Sick Jacken, nebo Krondon. Většinu produkci si pak pánové obstarali sami, ale s několika písničkami jim pomohli i The Alchemist, DJ Premier, 9th Wonder nebo Jake One. První singl "Show Me The Way" z produkce posledně jmenovaného formace nahrála na svůj web.


Orphaned Land - Mabool (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní metal

Orphaned Land - Mabool
K příležitosti oslav desátého výročí slavného koncepčního alba "Mabool" vydává izraelská formace Orphaned Land luxusní reedici a současně také spřádá plány pro koncertní turné. Nahrávka, která vyšla původně v roce 2004, bude nyní obsahovat navíc bonusové CD se záznamem akustického koncertu. Jedná se celkem o pět písní, které vydají na celých sedmadvacet minut. Co se týče koncertů, kapela má prozatím na plánu návštěvu sousedního Německa nebo Francie a Británie.


Neal Morse - Songs From November (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock

Neal Morse - Songs From November
Americký zpěvák, skladatel a multi-instrumentalista Neal Morse nenechá své fanoušky dlouho vydechnout a rok po albu "Get In The Boat" vydává další s názvem "Songs From November". I pro tentokrát nechal při inspiraci hluboko pod zemí své progresivně rockové kořeny a za vzor si vzal pozitivně orientované desky Jacksona Browna a Grahama Nashe. Výsledkem je jedenáct písniček, jejichž ukázky můžete poslouchat na stránkách vydavatelství Radiant.


John Garcia - John Garcia (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

John Garcia - John Garcia
Jméno John Garcia vám sice může evokovat hrdinu mexické telenovely, nicméně o takovém exempláři bychom vás asi neinformovali. V tomto případě patří zakladateli kapel Kyuss, Slo Burn a Unida, ale v současné době působí společně se svým dlouholetým kolegou a kamarádem bubeníkem Brantem Bjorkvem v projektu Vista Chino. V letošním roce se ale tento zpěvák a skladatel rozhodl zkusit štěstí i jako sólový umělec. Na pultech tak najdete jeho eponymní debut, napěchovaný jedenáctkou nových písní. Sice v nich Garciův rukopis jasně poznáte, ale nemusíte se bát, že by některý ze svých projektů (zejména pak Kyuss) cíleně vykrádal. Přesvědčte se sami a poslechněte si preview celého alba.


James Yorkston - Cellardyke Recording And Wassailing Society (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

James Yorkston - Cellardyke Recording And Wassailing Society
Skotský folkový písničkář James Yorkston sice na hudební scéně působí od roku 2002, ale za tu dobu stihnul sedm studiových alb a tři další nahrávky. Osmou studiovkou v pořadí je aktuální novinka "The Cellardyke Recording And Wassailing Society", na níž se v patnácti písničkách vrací do své domovské přímořské vesnice Cellardyke. A vrací se tam i společně s dalšími umělci z vydavatelství Domino Records, kterými jsou například KT Tunstall, The Pictish Trail, Rob Smoughton, Fimber Bravo, či dlouholetí spolupracovníci, basista Jon Thorne a houslistka a vibrafonistka Emma Smith. Nahrávku navíc produkoval člen Hot Chip Alexis Taylor. První ochutnávkou může být lyric video k písničce "Fellow Man".


V krátkosti - Tancuj jako Justin Bieber

Pokud byste náhodou chtěli tancovat jako Justin Bieber na svém posledním turné Believe Tour, není nic lehčího, než si koupit DVD nebo Blu-Ray "Believe Tour Dance Experience", kde vás hlavní choreograf a tanečník Nick DeMoura vše naučí - krok po kroku, písničku po písničce. Malou ukázku předvádí v traileru k tomuto titulu.


Dále vychází:

Adrenaline Rush - Adrenaline Rush (Mystic Production)
Asia - High Voltage Live (Mystic Production)
Game Over - Burst Into The Quiet (Mystic Production)
Machinae Supremacy - Phantom Shadow (Universal)
State Of Salazar - All The Way (Mystic Production)
Wolvhammer - Clawing Into Black Sun (Mystic Production)
X-Drive - Get Your Rock On (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Sinéad O'Connor - I'm Not Bossy, I'm The Boss (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu