Palác Akropolis připravuje na 18.9. Floex Night

13.09.2001 19:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Floex - Pocustone
© facebook interpreta
Ve svých třiadvaceti není na naší scéně FLOEX - Tomáš Dvořák - rozhodně žádným nováčkem. Je zastoupen na kompilacích "Inform" (QDR), "The Future Sound Of Prague 2 a 3" (obě Intellygent rec.) a jednu skladbu si letos vybral kanadský label Interchill pro svou kompilaci "Infinessence". Na svém kontě má i remixy pro Ivana Krale, ZKA4T a aktuálně i Monkey Business. Prostřednictvím vlastní internetové stránky distribuoval neoficiální album "Hub" zájemcům po celém světě. Relativní novinkou je projekt Ema Tomatucha, ve kterém se Tomáš sešel se svým kamarádem a hudebním souputníkem Matoušem Godíkem, tvořícím pod pseudonymem ZKA4T.

Letos 18. června FLOEX oficiálně vydal debutovou desku "Pocustone" u Quazidelict records. Toto album, které bylo v Čechách s nadšením přijato kritikou, je neseno v duchu hledání spojitostí mezi elektronikou a klasickými akustickými nástroji. Jejich symbolickým vlajkonošem, červenou nití, která protíná celé album, se stal klarinet. Paralelně s albem vychází i "Phi-log ep" (Stoika ST1202). Na výhradně dvanáctipalcový formát přispěli svými remixy Stonedhigh (aka DJ Touchwood) a Dušan Only One z Ohm Square.

Logickým vyústěním Tomášových aktivit je i živá podoba jeho hudby - Floexí band. Za krátkou dobu trvání se stal nepřehlédnutelným tělesem na české taneční a downtempové scéně. Mezi nejvýraznější odehrané koncerty dozajista patří vystoupení na Lucky People Open Air Fieldu. Floexí band tady vystoupil na Chill Out stage spolu s The Orb, Richardem Dorfmeisterem či Biosphere. Dalším nepřehlédnutelným vrcholem živého vystupování by se měl stát i velký koncert v Paláci Akropolis, obohacený speciálním a vzácným hostem, sdružením Létající koberec.

Současné živé složení Floexího bandu je následující: Tomáš Dvořák - klarinet, samply - efekty, Ridina Ahmedová - zpěv, Petr Tichý - kontrabas, Radek Bureš - bicí. Vystoupení v Paláci Akropolis by pak mělo být instrumentálně zpestřeno dalšími hosty o flétnu a vibrafon.

Koncert začne v 19:30, ve 22:00 startuje na Malé scéně FLOEX AFTER PARTY s DJem Tallem.

(Tisková zpráva Paláce Akropolis.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY