Čekání končí. The Cinematic Orchestra se v lednu objeví v Praze

19.11.2011 11:49 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Cinematic Orchestra
© facebook interpreta
Jeden z nejzářivějších klenotů britského vydavatelství Ninja Tune, elektronický projekt The Cinematic Orchestra, se po více než pěti letech znovu objeví v Praze. Osobitá kapela pohybující se na pomezí jazzu, soulu, funku, hip hopu a blues nabídne českým fanouškům 18. ledna na Conference největší hity a zároveň zahraje několik nových skladeb.

Dlouho očekávaná nová deska The Cinematic Orchestra má podle zpráv z Ninja Tune vyjít během příštího roku a je možné, že si pár kousků z ní vychutnáte i naživo, Připomeňme, že poslední regulérní album vydali The Cinematic Orchestra v roce 2007 a kromě toho má elektronická superstar bohaté zkušenosti i s filmovou hudbou, díky které na sebe ostatně upozornila. Muzikanti u ní tak trochu zůstali dodnes: v roce 2008 dokonce složili hudbu k animovanému dokumentu z dílny Walta Disneyho "The Crimson Wing: Mystery Of The Flamingos". Soundtrack nahraný s londýnským metropolitním orchestrem nakonec získal cenu na filmovém festivalu Jackson Hole Wildlife.

Zatím posledními skladbami, kterými The Cinematic Orchestra dali najevo, že se s nimi stále má počítat, jsou "Entr’acte", hudba k němému dvacetiminutovému dadaistickému filmu z roku 1924, a "Manhatta", soundtrack k jedenáctiminutovému dokumentu z roku 1921.

Vstupenky na koncert prodávají sítě Tickepro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY