Cyndi Lauper chystá benefiční koncert plný hvězd pro teplé mladé bezdomovce

03.11.2011 18:30 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Cyndi Lauper
© cyndilauper.com
Osmapadesátiletá Cyndi Lauper bojuje už léta za práva menšiny LGBT ("lesbian, gay, bisexual, and transgender") komunity. Kromě toho, že založila nadaci True Colors Fund a vloni rozjela kampaň "Give A Damn", nyní chystá i koncert na podporu LGBT mládeže bez domova.

Akce nazvaná "Home For The Holidays" se uskuteční 4. prosince v New Yorku (v historickém Beacon Theatre). Jejím cílem je zvýšit povědomí o tom, kolik mladých lidí skončí následkem svého coming-outu na ulici. Kromě hudby paní Lauper se návštěvníci dočkají i vystoupení řady jiných hvězd. Zavítají například Norah Jones, Amy Lee, Cassandra Wilson, Rosie O'Donnell, Wanda Sykes, Carson Kressley, Jon Secada, Chely Wright, Skylar Grey, Vanessa Carlton, Angelique Kidjo, Harvey Fierstein, Deluka, Debbie Harry, Alan Cumming nebo Clay Aiken.

"Byla jsem v šoku a moc smutná, když jsem se dozvěděla, že 40 % mladých bezdomovců jsou homosexuální, bi anebo transgender," prozradila Cyndi Lauper a dodala, že doufá, že jeden překrásný večer plný hudby a komedie pomůže. Zisk z celé akce půjde nadaci True Colors Fund (tak jako například loňská výhra Lauper v pořadu NBC "The Celebrity Apprentice").

Podrobnosti k projektu najdete na webu True Colors Fund.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY