Evanescence se vrátili vítězně do americké hitparády

20.10.2011 18:13 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Evanescence vydali po pěti letech eponymní album a úspěchem navázali na předchozí "The Open Door" - též debutovalo v USA na první pozici, prodej byl však mnohem skromnější. Singlům opět dominovala Adele, v Top 10 debutoval Snoop Dogg s "Young, Wild & Free", kde mu hostují Wiz Khalifa a Bruno Mars.
Adele - Someone Like You
© facebook interpreta
SINGLY - CTRL + C, CTRL + V. Prvních pět míst zůstalo stejných, Adele je stále k nedostižení. Jediným posunem v desítce je pád "Party Rock Anthem" LMFAO o tři místa níže, čímž se Rihanna, David Guetta a Cobra Starship shodně šoupli o místečko nahoru. Příští týden bychom mohli zaznamenat větší rozdíly díky vydání nových videí, které dostalo "We Found Love" i "Without You", ale též "Paradise" Coldplay (nyní 38.) a "Criminal" Britney Spears, který debutuje na devadesát dvojce.

Hlavní zprávou v první desítce je vysoký debut Snoop Dogga. Pohodové "Young, Wild & Free" doplňuje Wiz Khalifa a Bruno Mars (alias sázka na jistotu) a objeví se ve zhuleném filmu "Mac And Devin Go To High School". Track si stáhlo 159 tisíc Američanů a jedná se o rapperův nejvyšší start v žebříčku, Snoop tedy k dnešním čtyřicátým narozeninám dostal pěkný dárek.

Druhou nejvyšší novinku mají na svědomí The Fray, "Heartbeat" na 43. příčce je první singl z připravovaného třetího alba. Další novinky nalezneme až v posledních dvou desítkách, hravý singl Beyoncé "Countdown" je osmdesátý pátý. Dvakrát tu máme Drakea, jednou hostuje Tygovi ve "Still Got It" (89), podruhé vysílá další singl z "Take Care" s názvem "Make Me Proud" (97) s Nicki Minaj na featu. Do kompletnosti nám zbývá rapper Roscoe Dash s "Good Good Night" (91), Katy Perry s "The One That Got Away" (94) a Jessie J s "Domino" (96).

    Top 10 - singly:
  1. Adele - Someone Like You
  2. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  3. Foster The People - Pumped Up Kicks
  4. LMFAO - Sexy And I Know It
  5. Gym Class Heroes feat. Adam Levine - Stereo Hearts
  6. Rihanna feat. Calvin Harris - We Found Love
  7. David Guetta feat. Usher - Without You
  8. Cobra Starship feat. Sabi - You Make Me Feel...
  9. LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock - Party Rock Anthem
  10.  N Snoop Dogg & Wiz Khalifa Featuring Bruno Mars - Young, Wild & Free

Evanescence - Evanescence
© facebook interpreta
DESKY - Před pěti lety Evanescence v prvním týdnu prodali 447 tisíc kusů druhé řadovky "The Open Door", 127 tisíc novinky "Evanescence" je tak v porovnání hodně slabých, vzhledem k okolnostem a době ale ani ne. Grupa okolo Amy Lee může být za zlato ráda. Náskok před stříbrnou Adele ale nebyl vysoký.

První desítka byla z poloviny obměněna díky dalším novinkám. Heavymetalisté Five Finger Death Punch zaznamenali nejlepší výsledek kariéry díky bronzu "American Capitalist". Na pětce máme finalistku American Idol, šestnáctiletou country zpěvačku Lauren Alaina, s debutem "Wildflower". Sedmý skončil altcountryový zpěvák Ryan Adams s třináctým počinem "Ashes & Fire". A aby té venkovské hudby nebylo málo, desátá je Martina McBride s albem "Eleven", o místečko jí tedy nevyšlo přidat další význam názvu, který značí rok vydání, číslo řadovky v diskografii i počet stop.

Do první desítky se nevlezl Joe Jonas, sólovka "Fastlife" se umístila na patnáctce. Dvacátá sedmá skončila Björk, umístění "Biophilia" je její nejhorší v tomto století (v Británii dokonce celé kariéry). Statistiky si zhoršil i Peter Gabriel, třicáté místo deváté sólovky "New Blood" je nejhorším umístěním od jeho druhého počinu z roku 1978. Výčet zakončíme zmíněním dvou remixových kompilací, "B In The Mix: The Remixes Vol. 2" Britney Spears je čtyřicátý sedmý (přitom první díl z roku 2005 se nevlezl ani do stovky) a "TKOL RMX 1234567" Radiohead je o tři místa za ním.

    Top 10 - alba:
  1.  N Evanescence - Evanescence (127)
  2. Adele - 21 (111, -1 %)
  3.  N Five Finger Death Punch - American Capitalist (91)
  4. Scotty McCreery - Clear As Day (88, -55 %)
  5.  N Lauren Alaina - Wildflower (69)
  6. Tony Bennett - Duets II (54, -23 %)
  7.  N Ryan Adams - Ashes & Fire (49)
  8. Lady Antebellum - Own The Night (47, -18 %)
  9. Lil Wayne - Tha Carter IV (45, -15 %)
  10.  N Martina McBride - Eleven (40)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY